Välja en geografisk plats för din data

Den här funktionen är tillgänglig med utgåvorna G Suite Business, Education, Enterprise och Drive Enterprise. Jämför utgåvor

Som administratör kan du välja att lagra data på en viss geografisk plats (antingen i USA eller Europa) genom att använda en princip för dataregioner.

Du kan läsa mer om vilka datatyper som omfattas i artikeln Data som omfattas av principen för dataregioner.

Tänka igenom för- och nackdelarna innan en princip för dataregioner anges

Att välja en region medför inte förbättrad prestanda eller finjusteringar av ditt nätverk eller dataåtkomst. Ha följande faktorer i åtanke innan du fattar ditt beslut:

• Användare som befinner sig utanför regionen där deras data lagras kan i vissa fall uppleva lång fördröjning. Detta kan hända när

• delade objekt redigeras i realtid i flera regioner​

• filer, till exempel dokument, delas med någon i en annan region

• personal reser mellan olika regioner.

• I sällsynta fall kan det hända att användare utanför den valda dataregionen inte får åtkomst till datan på grund av händelser utom Googles kontroll (till exempel naturkatastrofer).

Ange organisationsstruktur

Hoppa över det här steget om du vill välja en enda dataregion för alla dina användare.

Du kan välja en dataregion för alla dina användare eller olika regioner för enskilda grupper eller avdelningar. Om du vill välja dataregioner för enskilda grupper eller avdelningar delar du in dem i organisationsenheter. Mer information finns i Lägg till en organisationsenhet.

Ange en princip för dataregioner

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Företagsprofil och sedan Profil på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Klicka på Visa mer.
  4. Klicka på Dataregioner.
  5. Gör något av följande:
    • Till vänster väljer du den organisationsenhet du lagrar data för.
    • Om du vill att inställningen ska gälla för alla väljer du organisationsenheten på den översta nivån.
  6. Välj ett av följande alternativ:
    • Ingen inställning
    • USA
    • Europa
  7. Fortsätt genom att klicka på Spara. Annars klickar du på Släng.
  8. (Valfritt) Upprepa steg fyra till sju för varje organisationsenhet.

Visa förlopp för dataregioner

Det kan dröja 24 till 48 timmar efter att du angav principen för dataregion innan du kan visa hur dataförflyttningen fortlöper.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Översikten från administratörskonsolens startsida.
  3. Rulla till Informationskort längst ned.

På Översiktskortet kan du se det totala förloppet av dataförflyttningen för hela domänen och efter region. Du kan visa hur dataförflyttningen fortlöper för enskilda tjänster efter region på korten för USA och Europa. Om du vill veta mer om förloppsrapporter för dataförflyttning läser du artikeln Visa andelen flyttad data.

Relaterade ämnen