Gegevensregio's: een geografische locatie kiezen voor uw gegevens

Als beheerder kunt u bepaalde gegevens opslaan in een specifieke geografische locatie door een beleid voor gegevensregio's te gebruiken. Uw opties voor geografische locatie zijn de Verenigde Staten en Europa. Het beleid voor gegevensregio's geldt niet voor gebruikers zonder ondersteunde versie, ook niet als u een beleid voor gegevensregio op hun organisatie-eenheid toepast.

Ga naar Welke gegevens vallen onder een beleid voor gegevensregio's? voor meer informatie over het soort gegevens waarvoor dit geldt.

De vereisten en stappen voor het aanzetten van AppSheet-gegevensregio's verschillen van de vereisten en stappen die we in dit gedeelte beschrijven. Ga naar AppSheet-gegevenslocatie beheren voor meer informatie.

Voordat u begint

Als u een specifieke regio selecteert, leidt dit niet tot prestatieverbeteringen of fijnafstemming voor uw netwerk of gegevenstoegang. Houd rekening met het volgende voordat u bepaalt welke regio u selecteert.

• Gebruikers buiten de regio waar hun gegevens zich bevinden, hebben soms meer last van vertraging. Vertraging kan zich voordoen:

• als gebruikers gedeelde items in realtime bewerken in verschillende regio's,
    • als gebruikers bestanden, zoals documenten, delen met iemand buiten hun regio,
    • als gebruikers internationaal reizen.
  • Als een gegevensregio geselecteerd is, hebben gebruikers buiten die regio soms geen toegang meer tot de gegevens. Dit is het geval bij gebeurtenissen waar Google geen controle over heeft (zoals natuurrampen).

Conflicterende gegevensregio's

Als gebruikers privéchats sturen vanuit verschillende gegevensregio's, worden hun gegevens opgeslagen in beide regio's. Voorbeeld:

Regio van gebruiker A Regio van gebruiker B Gegevensregio voor privéchats
VS EU VS/EU
Elke regio EU Elke regio/EU

Gegevensregio's en Google Workspace-versies

Google Workspace biedt 2 opties om beleid voor gegevensregio's te beheren: Fundamental-gegevensregio's en Enterprise-gegevensregio's.

• Enterprise-gegevensregio's is inbegrepen bij Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Enterprise Essentials Plus.
  • Bij Frontline Starter, Frontline Standard, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Essentials krijgt u Fundamental-gegevensregio's. In deze versies kunt u Enterprise-gegevensregio's kopen als betaalde add-on. Download de add-on.
  Fundamental-
gegevensregio's
Enterprise-
gegevensregio's
Beleid voor gegevensregio's instellen voor iedereen in uw domein
Beleid voor gegevensregio's instellen voor specifieke organisatie-eenheden en groepen
De voortgang van de verplaatsing naar een andere gegevensregio bekijken

Voor beheerders van Google Workspace Enterprise Plus:

• Individuele organisatie-eenheden kunnen gebruikers op meerdere abonnementsniveaus hebben. Als u Enterprise-gegevensregio's gebruikt en beleid voor gegevensregio's instelt voor specifieke organisatie-eenheden, wordt dat beleid alleen toegepast op gebruikers in organisatie-eenheden met een Enterprise Plus-licentie.
  • In domeinen met verschillende licenties overschrijven de instellingen voor Enterprise-gegevensregio's tijdelijk de instellingen voor Fundamental-gegevensregio's. Op de lange termijn lossen we dit probleem nog op, zodat de instellingen van de organisatie-eenheid op het hoogste niveau voor Fundamental-gegevensregio's voor gebruikers behouden blijven.

Beleid instellen voor gegevensregio's

Stap 1: Stel de organisatiestructuur in

Sla deze stap over als u maar één gegevensregio wilt kiezen voor al uw gebruikers.

U kunt een gegevensregio kiezen voor een deel van uw gebruikers of verschillende gegevensregio's voor bepaalde afdelingen of teams. Plaats de accounts van de gebruikers in een organisatie-eenheid (om de instelling toe te passen op een bepaalde afdeling) of een configuratiegroep (om de instelling toe te passen op gebruikers in verschillende afdelingen).

Opmerking: Als u beleid voor gegevensregio's wilt instellen voor specifieke organisatie-eenheden en groepen, moet u Enterprise-gegevensregio's gebruiken. Dit is onderdeel van een Enterprise Plus-abonnement. Ga naar Overschakelen naar Enterprise Plus voor instructies om de service te upgraden.

Stap 2: Stel beleid in voor gegevensregio's
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenAccountinstellingenand thenGegevensregio's.
    Deze optie wordt alleen weergegeven als de mogelijkheid gegevensregio's op te geven beschikbaar is voor uw licentie.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de gegevensregio voor iedereen geldt. Selecteer anders een organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  4. Selecteer een gegevensregio. Hier vind je al onze locaties met datacenters:
    • Geen voorkeur
    • Verenigde Staten
    • Europa
  5. Klik op Opslaan. Als u een organisatie-eenheid of groep heeft ingesteld, kunt u de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven voor een organisatie-eenheid of deze instellen op Niet ingesteld voor een groep.
Stap 3: Bekijk de voortgang van de gegevensverplaatsing

Nadat u het beleid voor gegevensregio's heeft ingesteld, moet u misschien 24 tot 48 uur wachten voordat de voortgang van de gegevensverplaatsing te zien is.

Opmerking: Als u de verplaatsingsvoortgang wilt controleren, moet u Enterprise-gegevensregio's gebruiken. Dit is onderdeel van een Enterprise Plus-abonnement. Ga naar Overschakelen naar Enterprise Plus voor instructies om de service te upgraden.

Volg deze stappen om de voortgang van de gegevensverplaatsing te controleren, per regio of domeinbreed:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Rapportenand thenRapportenand thenApp-rapportenand thenGegevensregio's.

Op de kaart Overzicht ziet u de voortgang van de gegevensverplaatsing domeinbreed en per regio. U kunt de voortgang van gegevensverplaatsing voor verschillende services per regio bekijken op de kaarten Verenigde Staten en Europa. Ga naar De voortgang van de verplaatsing naar een andere gegevensregio bekijken voor meer informatie over rapporten over de voortgang van een verplaatsing.