Een geografische locatie kiezen voor uw gegevens

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Standard en Business Plus, Education Standard en Education Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus.  Versies vergelijken

Als beheerder kunt u gegevensregio's gebruiken om de betreffende Google Workspace-gegevens op te slaan op een specifieke geografische locatie. Uw locatieopties zijn de Verenigde Staten, Europa of Geen voorkeur.

Het beleid voor gegevensregio's geldt niet voor gebruikers zonder ondersteunde versie, ook niet als u een beleid voor gegevensregio op hun organisatie-eenheid toepast.

Ga naar Welke gegevens vallen onder een beleid voor gegevensregio's? voor meer informatie over het soort gegevens waarvoor dit geldt.

De vereisten en stappen voor het aanzetten van AppSheet-gegevensregio's verschillen van de vereisten en stappen die we in dit gedeelte beschrijven. Ga naar AppSheet-gegevenslocatie beheren voor meer informatie.

Op deze pagina

Overwegingen voordat u begint

Houd rekening met het volgende voordat u een regio voor uw gegevens kiest:

• Als u een specifieke regio selecteert, leidt dit niet tot prestatieverbeteringen of fijnafstemming voor uw netwerk of gegevenstoegang.
  • Gebruikers buiten de regio waar hun gegevens zich bevinden, hebben soms meer last van vertraging. Vertraging kan zich voordoen als gebruikers:
    • gedeelde items in realtime bewerken in verschillende regio's,
    • bestanden, zoals documenten, delen met iemand buiten hun regio,
    • internationaal reizen.
  • Als een gegevensregio geselecteerd is, hebben gebruikers buiten die regio soms geen toegang meer tot de gegevens. Dit is het geval bij gebeurtenissen waar Google geen controle over heeft (zoals natuurrampen).
  • Als een beheerder besluit verwerking op te nemen in het beleid voor gegevensregio's, zijn sommige geavanceerde functies misschien niet meer beschikbaar. Meer informatie over geavanceerde instellingen voor gegevensregio's
    Opmerking: Alleen Google Workspace Enterprise Plus-klanten kunnen een verwerkingslocatie aangeven.

Conflicten tussen gegevensregio's

Als gebruikers privéchats sturen vanuit verschillende gegevensregio's, worden hun gegevens opgeslagen in beide regio's. Voorbeeld:

Regio van gebruiker A

Regio van gebruiker B

Gegevensregio voor privéchats

VS

EU

VS/EU

Elke regio

EU

Elke regio/EU

Beleid instellen voor gegevensregio's

Gedeelte uitvouwen | Alles samenvouwen

Stap 1: Stel de organisatiestructuur in

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Education Standard, Education Plus, Enterprise Plus en Enterprise Essentials Plus.  Versies vergelijken

Opmerking: U kunt deze stap overslaan als u maar één gegevensregio gebruikt voor al uw gebruikers.

U kunt een gegevensregio kiezen voor een deel van uw gebruikers of verschillende gegevensregio's voor bepaalde afdelingen of teams:

• Het beleid voor gegevensregio's instellen per afdeling: Plaats gebruikersaccounts in een organisatie-eenheid.
  • Het beleid voor gegevensregio's instellen voor gebruikers in verschillende afdelingen: Plaats gebruikers in een configuratiegroep.
Stap 2: Kies waar uw gegevens worden opgeslagen

Meer informatie over de locaties van onze datacenters.

Voordat u begint: Raadpleeg indien nodig informatie over hoe u de instelling toepast op een afdeling of groep.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenAccountinstellingenand thenGegevensregio's.
    Deze optie wordt alleen weergegeven als de mogelijkheid gegevensregio's op te geven beschikbaar is voor uw licentie.
  3. Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Education Standard, Education Plus, Enterprise Plus en Enterprise Essentials Plus.

(Optioneel) Als u wilt dat de instelling alleen geldt voor bepaalde gebruikers, selecteert u een organisatie-eenheid (vaak gebruikt voor afdelingen) of een configuratiegroep (geavanceerd). Laat me zien hoe dit moet

Groepsinstellingen overschrijven organisatie-eenheden. Meer informatie

4. Klik op Regio en doe het volgende:
    1. Klik op Data at restand thenselecteer een regio: Geen voorkeur, Verenigde Staten of Europaand thenklik op Opslaan.
    2. Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise Plus en Enterprise Essentials Plus.

Klik op Gegevensverwerkingand thenvink het vakje aan voor Gegevens verwerken in de regio die is geselecteerd voor 'data at rest' and thenklik op Opslaan.
  5. Klik op Opslaan. U kunt ook op Overschrijven klikken voor een organisatie-eenheid.

Als u de overgenomen waarde later wilt herstellen, klikt u op Overnemen (of Niet ingesteld voor een groep).

Stap 3: Bekijk de status van de instellingen voor uw gegevensregio's

Met Google Workspace Enterprise Plus kunt u de status van uw opslag voor gegevensregio's bekijken binnen 24 tot 48 uur nadat u het beleid voor gegevensregio's hebt gewijzigd.Als u Google Workspace Assured Controls heeft, kunt u de status van uw opslag en verwerking controleren in een geavanceerd rapport.

Zo bekijkt u de status van gegevensregio's:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Rapportenand thenRapportenand thenApp-rapportenand thenGegevensregio's.

In het basisrapport staat de status van de 'data at rest' in uw regio. Het geavanceerde rapport bevat 'data at rest' en gegevensverwerking uitgesplitst naar regio en app.

Ga naar Statusrapporten voor uw gegevensregio's bekijken voor meer informatie over de status van uw gegevens.