Förnya ett Apple Push Certificate

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

När du ställde in avancerad hantering med Apple iOS-enheter skapade du ett Apple push-certifikat som du måste förnya varje år. Certifikatet upprättar en betrodd anslutning mellan iOS-enheter och din organisations domän.

Innan du börjar

• Om certifikatet löper ut innan du förnyar det synkroniseras inte längre Google Workspace-data med iOS-enheter och användarna ser ett fel i Google Device Policy-appen.
  • Du har 30 dagar på dig att förnya certifikatet efter utgångsdatumet. Apple erbjuder perioden, men det kan ändras i framtiden.
  • Du kan inte förnya certifikatet antingen 30 dagar efter att det löper ut eller om du inte har lösenordet till Apple-id:t kopplat till certifikatet.
  • Om du inte kan förnya certifikatet kan du skapa ett nytt. När du gör det måste iOS-användarna avregistrera sig och registrera sig på nytt i Google Device Policy-appen för att synkronisera Google Workspace-data. Mer information finns i Konfigurera ett Apple Push Certificate.
  • Uppdatera inte webbläsarfönstret och stäng inte några sidor medan du förnyar certifikatet.

Förnya certifikatet

Steg 1: Skapa en begäran om förnyelse

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt aviOS.
  3. Klicka på Apple-certifikat.

De aktuella certifikatuppgifterna visas, inklusive den unika identifieraren (UID) och utgångsdatumet.

4. Klicka på Förnya certifikat.
  5. Klicka på Hämta CSR och spara begäran om certifikatsignering (.csr-fil). Ladda bara ned filen en gång.

Steg 2: Få ett förnyat certifikat

1. Klicka på Apple Push Certificates-portalen.
  2. På den nya fliken loggar du in på Apple-portalen med det Apple-id och lösenord som du använde när du skapade certifikatet.
  3. Klicka på Förnya bredvid det certifikat du vill förnya och godkänn användarvillkoren.
    Tips! Om fler än ett certifikat listas måste du identifiera rätt certifikat. Leta reda på certifikat med samma utgångsdatum som i Googles administratörskonsol. Klicka på i-knappen (”certifikatinfo”) bredvid respektive certifikat för att hitta UID och se till att det matchar certifikatet du vill förnya.
  4. Klicka på Välj fil och öppna filen med begäran om certifikatsignering (.csr) som du sparade i steg 1.
  5. Skicka in filen med begäran genom att klicka på Ladda upp.
    Apple godkänner begäran och visar en bekräftelsesida med typ av tjänst, leverantörsdomän och utgångsdatum för certifikatet.
  6. Klicka på Ladda ned och spara den signerade certifikatfilen (.pem). Ladda bara ned filen en gång.
  7. Återvänd till fliken eller fönstret med administratörskonsolen.

Steg 3: Ladda upp ditt förnyade certifikat

1. Klicka på Ladda upp certifikat och välj certifikatfilen (.pem) som du sparade från Apples bekräftelsesida i föregående steg.
  2. Klicka på Spara och fortsätt.
    Det förnyade certifikatet verifieras och laddas upp. Om du har problem kontrollerar du att det signerade certifikatet som du skickade matchar UID för det befintliga certifikatet.

Relaterat ämne

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.