Een Apple-pushcertificaat verlengen

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Toen u geavanceerd beheer instelde voor Apple iOS-apparaten, heeft u een Apple-pushcertificaat gemaakt dat u jaarlijks moet verlengen. Met het certificaat wordt een betrouwbare verbinding gemaakt tussen iOS-apparaten en het domein van uw organisatie.

Voordat u begint

• Als het certificaat verloopt voordat u het verlengt, worden Google Workspace-gegevens niet meer gesynchroniseerd met iOS-apparaten en zien gebruikers een foutmelding in de Google Device Policy-app.
  • U heeft 30 dagen de tijd om het certificaat te verlengen na de vervaldatum. Apple biedt deze periode nu aan, maar kan dit in de toekomst veranderen.
  • U kunt het certificaat niet verlengen 30 dagen nadat het is verlopen of als u geen wachtwoord heeft van de Apple-ID die aan het certificaat is gekoppeld.
  • Als u uw certificaat niet kunt verlengen, kunt u een nieuw certificaat maken. Als u dit doet, moeten uw iOS-gebruikers de registratie ongedaan maken en zich opnieuw registreren in de Google Device Policy-app om Google Workspace-gegevens te synchroniseren. Zie Een Apple Push Certificate instellen voor meer informatie.
  • Zorg dat u niet het browservenster opnieuw laadt of pagina's sluit als u het certificaat verlengt.

Het certificaat verlengen

Stap 1: Een verlengingsverzoek genereren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand theniOS.
  3. Klik op Apple-certificaten.

U ziet de huidige certificaatgegevens: de unieke ID (UID), de Apple-ID en de vervaldatum.

4. Klik op Certificaat verlengen.
  5. Klik op CSR ophalen en sla het certificaatondertekeningsverzoek (.csr) op. Download dit bestand slechts één keer.

Stap 2: Een verlengd certificaat ophalen

1. Klik op Apple Push Certificates-portal.
  2. Log op het nieuwe tabblad in bij de Apple-portal met de Apple-ID en het wachtwoord die u heeft gebruikt bij het maken van het certificaat.
  3. Klik naast het certificaat dat u wilt verlengen op Verlengen en accepteer de gebruiksvoorwaarden.
    Tip: Als er meer dan één certificaat staat, moet u het juiste certificaat kiezen. Zoek naar een certificaat met dezelfde vervaldatum als in de Google Beheerdersconsole. Klik op de knop i (certificaatgegevens) naast elk certificaat om de UID te vinden en te controleren of deze overeenkomt met het certificaat dat u wilt verlengen.
  4. Klik op Bestand kiezen en open het bestand met het certificaatondertekeningsverzoek (.csr) dat u heeft opgeslagen in stap 1.
  5. Klik op Uploaden om het bestand te verzenden.
    Apple accepteert het verzoek en er wordt een bevestigingspagina weergegeven met het servicetype, het leveranciersdomein en de vervaldatum van dit certificaat.
  6. Klik op Downloaden en sla het bestand met het ondertekende certificaat (.pem) op. Download dit bestand slechts één keer.
  7. Ga terug naar het tabblad of venster met de Beheerdersconsole.

Stap 3: Het verlengde certificaat uploaden

1. Klik op Certificaat uploaden en selecteer het certificaatbestand (.pem) dat u heeft opgeslagen op de Apple-bevestigingspagina in de vorige stap.
  2. Klik op Opslaan en doorgaan.
    Het verlengde certificaat wordt geverifieerd en geüpload door het systeem. Als u problemen ondervindt, moet u controleren of het ondertekende certificaat overeenkomt met de UID van het bestaande certificaat.

Gerelateerd onderwerp

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.