Om verktyget för säkerhetsutredning

Som avancerad administratör med en premiumversion av Google Workspace, till exempel Enterprise Plus eller Education Plus, kan du använda verktyget för säkerhetsutredningar för att identifiera, utvärdera och vidta åtgärder vid problem med säkerhet och integritet på domänen.

Du kan till exempel använda utredningsverktyget för att göra följande:

• Få åtkomst till data om enheter.
  • Få åtkomst till loggdata på enheter för att se vilka enheter och appar som används för att komma åt din data.
  • Få åtkomst till data om Gmail-meddelanden, inklusive e-postinnehåll.
  • Få åtkomst till loggdata från Gmail för att hitta och radera skadliga e-postmeddelanden, markera e-postmeddelanden som skräppost eller nätfiske eller skicka e-post till användarnas inkorgar.
  • Visa sökresultat som listar avstängda användare.
  • Få åtkomst till loggdata från Drive för att undersöka fildelningen inom organisationen, undersöka dokument som skapas och raderas, undersöka vem som har haft åtkomst till dokument och mycket annat.

Administratörers frågor och åtgärder i utredningsverktyget kan granskas i händelsedata för administratörsloggen (mer information finns i Administratörsgranskning för säkerhetscentret).

Mer information om vilka datakällor som är tillgängliga i utredningsverktyget finns i Datakällor för verktyget för säkerhetsutredning.

Din åtkomst till verktyget för säkerhetsutredningar

• De utgåvor som stöds för verktyget för säkerhetsutredningar är Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Enterprise Essentials Plus.
  • Administratörer med Cloud Identity-premiumversion, Frontline Standard, Enterprise Standard och Education Standard kan också använda utredningsverktyget för en delmängd av datakällorna.
  • Möjligheten att göra en sökning i utredningsverktyget beror på din Google-utgåva, dina administrativa behörigheter och datakällan. Om du inte kan köra en sökning i utredningsverktyget för en viss datakälla kan du i allmänhet använda gransknings- och utredningssidan i stället. Mer information finns i Förbättrad granskning och utredning.
  • Du kan köra en sökning i utredningsverktyget på alla användare, oavsett vilken Google-utgåva de har.