Viktig information om Google Drive för datorn

Denna viktiga information beskriver tillägg och förbättringar i varje version av Google Drive för datorn (tidigare Drive Direktsynk). Om du ser en siffra mellan de angivna utgåvorna har den versionen inga betydande skillnader från den tidigare utgåvan.

Vi väntar normalt sett tills en ny version av Drive för datorn har lanserats till 100 % till befintliga kunder innan vi tillhandahåller den nya appen för nedladdning. Innan vi når 100 % distribution leder nedladdningslänken för Drive för datorn till den föregående versionen.

Obs! Undvik kompatibilitetsproblem och störningar i tjänsten med Drive för datorn genom att stanna kvar på en version som Google släppt under de senaste 12 månaderna. Mer information finns i Hantera Drive för datorn-uppdateringar för användarna.

15 april 2024 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 90.0

• Felkorrigeringar och förbättringar

25 mars 2024 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 89.0

• Felkorrigeringar och förbättringar

4 mars 2024 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 88.0

• Felkorrigeringar och förbättringar

14 februari 2024 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 87.0

• Felkorrigeringar och förbättringar

25 januari 2024 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 86.0

• Felkorrigeringar och förbättringar

7 december 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 85.0

• Löst ett problem där ett fåtal användare med version 84 hade problem med att få åtkomst till lokala filer som inte hade synkroniserats med Drive ännu.
  • Felkorrigeringar och förbättringar

13 november 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 84.0

• Löst ett problem där appen kraschade upprepade gånger vid start för ett litet antal användare
  • När du säkerhetskopierar till Google Foto betraktas DNG-filer som RAW-filer
  • Felkorrigeringar och förbättringar

23 oktober 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 83.0

• Löst ett problem där ett litet antal macOS 14-användare bara kunde starta Drive-appen en gång per inloggningssession för macOS.
  • Felkorrigeringar och förbättringar

Obs! För bästa kompatibilitet med macOS rekommenderar vi att du väntar till macOS Sonoma 14.1 innan du uppgraderar till macOS Sonoma.

2 oktober 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 82.0

• De flesta förstagångsanvändare i Google Workspace-organisationer ser nu ett onboardingflöde. Om du vill inaktivera onboardingflödet för organisationen ställer du in nyckeln DisableOnboardingDialog i register- eller plist-inställningarna. Anvisningar finns i Avancerad konfiguration av Drive för datorn.
  • Felkorrigeringar och förbättringar

Obs! För bästa kompatibilitet med macOS rekommenderar vi att du väntar till macOS Sonoma 14.1 innan du uppgraderar till macOS Sonoma.

11 september 2023 – Nytt välkomnande och ïntroduktionsflöde

Windows och macOS: Version 81.0

• Alla förstagångsanvändare får ett nytt varmt välkomnande vid start
  • Ett nytt registreringsflöde är tillgängligt för vissa förstagångsavändare (ej Google Workspace). Obs!
    • Förstagångsanvändare i Google Workspace-organisationer får introduktionsflödet tidigast i version 82. Om du vill inaktivera det nya flödet för organisationen ställer du in nyckeln DisableOnboardingDialog i register- eller plist-inställningarna. Anvisningar finns i Avancerad konfiguration av Drive för datorn
    • Det nya flödet är för närvarande aktiverat för alla kunder i canary-programmet i testsyfte.
  • För Windows har sidoikonen för Utforskaren ändrats till Drive-logotypen
  • För macOS har appikonen omgetts med en avrundad kvadrat
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar

För att lösa ett problem som upptäcktes i versionerna 81.0.0 till 81.0.4 för Windows, där Drive för datorn ibland kraschar vid start, släppte vi 81.0.5 den 18 september 2023. Uppdatera till den senaste versionen (Windows) för att undvika problemet.

22 augusti 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 80.0

• Förbättrad bandbreddsbegränsning när en låg bandbreddsgräns har ställts in.
  • En ny filtyp (.gdrive) har lagts till för delade filer som användaren inte får ladda ned. De här filerna öppnas i Drive på webben med systemets webbläsare.
  • För Windows minskade installationsprogrammets storlek med 50 %.
  • För macOS: ändrat ikonen för Finders sidofält till Drive-logotypen.
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar

31 juli 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 79.0

• Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar
Detta är den senaste versionen som stöds på Windows 8/8.1, Windows Server 2012 och alla 32-bitarsversioner av Windows.
  • Om du vill köra versioner efter detta måste Windows-användare uppgradera till Windows 10 (64 bitar) eller senare.
  • Användare med versioner av Windows som inte stöds kan fortfarande få åtkomst till Drive via en webbläsare som stöds.

12 juli 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 78.0

• Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar

20 juni 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 77.0

• Förbättrat resultat och noggrannhet vid sökning
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar

31 maj 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 76.0

• Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar

8 maj 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 75.0

• Löst ett problem där användning av lagringsutrymme felaktigt rapporterades som noll för vissa användare.
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar

26 april 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 74.0

• Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar

30 mars 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 73.0

• Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar

7 mars 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 72.0

• Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar

13 februari 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 71.0

• Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar

30 januari 2023 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 70.0

• Löst ett problem för macOS-användare där Drive för datorn rapporterade att den var ansluten till ett nätverk även om en användare inte autentiserade anslutningen.
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar

9 januari 2023 – förbättringar av kryptering på klientsidan

Windows och macOS: Version 69.0

• Användarna kan nu Kryptering på klientsidan för Google Workspace för att ladda upp lokala mappar med Drive för datorn.
  • Förbättrade felmeddelanden
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar.

Viktigt! I den här versionen har Drive för datorn slutat stödja Windows 7 och macOS-versioner tidigare än 10.15.7. Så här fortsätter du att få support och uppdateringar för Drive för datorn:

• Windows-användare måste uppgradera till Windows 8 eller senare
  • macOS-användare måste uppgradera till macOS 10.15.7 eller senare

1 december 2022 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 68.0

• Felkorrigeringar och prestandaförbättringar.

16 november 2022 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 67.0

• Löst ett problem där användarna kunde försöka ladda upp fler foton än vad som var tillåtet i molnlagring.
  • Stöd för macOS-användare på File Provider har lagts till (så här vet du om du använder File Provider) för att skapa delade enheter. Andra användare ser ett förbättrat flöde för att skapa delade enheter.
  • Nu kan användarna se om det finns problem i ett konto och enklare lösa det i inställningarna.
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar.

27 oktober 2022 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 66.0

• Förbättrad layout på kontostatusmenyn.
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar.

Stödet för macOS 10.13 har upphört. Uppgradera till ett operativsystem som stöds om du vill fortsätta använda Drive för datorn.

11 oktober 2022 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 65.0

• Förbättrad tillgänglighet. Nu kan du ta bort statusmenyer genom att trycka på Escape-tangenten och mer innehåll läses upp av skärmläsare.
  • Förbättrad felhantering under appinstallationen och konfigurationen.
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar.
Stödet för macOS 10.13 löper ut efter oktober 2022. Om du vill fortsätta använda Drive för datorn uppgraderar du till ett operativsystem som stöds före den 31 oktober 2022.

15 september 2022 – felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 64.0

• Löst ett problem där sökfönstret stängdes efter flera sökningar.
  • Användarna kan nu stänga Drive för datorn genom att trycka på Escape-tangenten.
  • Löst ett problem där användarna inte kunde ignorera specifika aviseringsbanners.
  • Förbättrat uppladdningen av redigerade foton i biblioteken i Apple Bilder.
  • Åtgärdat säkerhetsbrist CVE-2022-3421.
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar.

Uppdatering den 20 september 2022:

Den 20 september 2022 lanserades 64.0.4.0 för att lösa ett problem med att Drive för datorn visade meddelandet Det går inte att läsa in kontots e-post i 63.0 och 64.0. Uppdatera till den senaste versionen för att undvika problemet.

30 augusti 2022 – uppdateringar av kryptering på klientsidan

Windows och macOS: Version 63.0

Vi har gjort många förbättringar av Kryptering på klientsidan för Google Workspace (CSE), däribland:

• CSE har aktiverats för delade enheter.
  • Stöd för macOS-användare har lagts till i File Provider.
  • Möjligheten att kryptera och ladda upp lokala filer till Google Drive har lagts till.
  • Förbättrad felhantering och meddelanden om krypteringsproblem.

Mer information om CSE finns i Om kryptering på klientsidan.

Andra uppdateringar inkluderar:

• Löst ett problem där realtidsnärvaro slutade visa aktiv status för Office-dokument.
  • Löst ett problem där vissa användare inte kunde spara Microsoft Excel-filer på Google Drive för datorn.
  • Förbättrad felhantering för uppladdningar från USB-enheter.
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar för användare av File Provider.
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar.

4 augusti 2022 – version med felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 62.0

• Länken Läs mer har uppdaterats så att den leder till fliken Lagring i Drive när användaren nästan har slut på lagringsutrymme.
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar.

14 juli 2022 – version med felkorrigeringar

Windows och macOS: Version 61.0

• Löst ett problem där användare av filleverantörer inte kunde öppna speglade genvägar.
  • Löst problem på sök- och hjälpsidor där fel text lästes upp av skärmläsare.
  • Ytterligare felkorrigeringar och prestandaförbättringar.

Äldre versioner

Mer information om versioner som är äldre än vad som anges här finns i arkivet med viktig information om Google Drive för datorn.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.