Felsöka problem med Kalenderinteroperabilitet

Följ de här felsökningsstegen om du har problem med Kalenderinteroperatbilitet.

Problem Förklaring och lösning
Vid försök att kontrollera en Google Workspace-användares tillgänglighet får Microsoft Exchange- eller Exchange Online (Microsoft 365)-användare ett felmeddelande om att det inte går att hitta användaren. Andra Google Workspace-användarkonton fungerar som förväntat. Kontrollera att den anpassade kontakt som har skapats för Google Workspace-användaren i Exchange- eller Exchange Online-miljön har e-post aktiverad.
Google Workspace-användare kan kontrollera tillgängligheten för vissa Exchange-användare, men inte andra. Kalenderinteroperatbilitet kräver att e-postadresser för Exchange-användare inte används av Google-användare, varken som en del av Google Workspace-domänen eller som ett konsumentkonto

Om tillgänglighetssökningar enbart fungerar för vissa konton och inte andra, är den troliga förklaringen inte ett konfigurationsproblem för Kalenderinteroperatbilitet. Då beror det förmodligen på att Exchange-kontot finns på Google.

Lös problemet så här:

• Leta reda på e-postadressen i Googles administratörskonsol. Om du hittar den där kontrollerar du att användaren finns i en organisationsenhet där Google Kalender är avstängd.
  • Kontrollera överföringsverktyget för ohanterade användare (konsumenter), där du kan lösa kontokonflikten.
  • Om kontot finns i Google Workspace, men du vill använda Kalenderinteroperatbilitet för samma konto kan du tillfälligt flytta Google Workspace-kontot till en organisation där kalendern är inaktiverad.
Exchange-användare kan inte kontrollera tillgängligheten för Google Workspace-användare.

Kör ett test med hjälp av sökverktyget för användartillgänglighet.

Testverktyget kontrollerar en användares tillgänglighet med hjälp av Exchange. Om en e-postadress i Google Workspace har angetts begär Exchange tillgänglighet från Google Workspace. Om en e-postadress i Exchange anges hämtar Exchange-användarens tillgänglighet. Verktyget visar också detaljerade felmeddelanden för Exchange.

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Google Workspace-användare kan inte kontrollera tillgängligheten för Exchange-användare.

Kör ett test med hjälp av sökverktyget för användartillgänglighet genom att ange en e-postadress till en Exchange-användare. I detta steg uppmanas Exchange att lösa tillgängligheten för användaren. Du bör se ett detaljerat felmeddelande där.

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Om det inte finns något fel i testverktyget för tillgänglighet (ledig/upptagen) kan Google Kalender-webbgränssnittet fortfarande visa fel information. Det finns flera möjliga symtom, till exempel:

• Användaren visas som upptagen när han eller hon är markerad som tillgänglig i Exchange
  • Användaren visas som tillgänglig när han eller hon är markerad som upptagen i Exchange
  • Felmeddelandet Det går inte att visa kalendern visas

Den vanligaste orsaken till dessa symtom är att en Google Workspace-användare eller Google-användare har aktiverat Google Kalender.

Kontrollera att Google Kalender-tjänsten är inaktiverad för den här användaren (även om det är en användare på ett annat Google Workspace-konto).

Funktionen för händelsedetaljer är aktiverad men Exchange-användare ser bara tillgänglighetsblock för Google Workspace-användare.

Verifiera att det eller de Google-rollkonton du har valt kan komma åt de obligatoriska kalendrarna och händelsedetaljerna.

1. Logga in på kontot i Google Kalender och försök få åtkomst till den Google-kalender som detaljer inte visas för i Microsoft Outlook.
  2. Kontrollera att du kan se detaljerna i Google Kalender.

Du kanske använder en gammal autentiseringskonfiguration för Kalenderinteroperatbilitet som enbart ger åtkomst till tillgänglighetsdata. Åtgärda detta genom att återskapa Exchange-behörighetsuppgifter med hjälp av verktyget för generering av Exchange-autentisering. Uppdatera sedan adressutrymmet för tillgänglighet med konfigurationsverktyget för Exchange Server.

Mer information finns i steg 3 till 5 i Tillåt Exchange-användare att se kalendertillgänglighetsdata.

Funktionen för händelsedetaljer är aktiverad men Google Kalender-användare får bara tillgänglighetsblock för Exchange-användare.

Verifiera att det eller de Exchange-rollkonton du har valt kan komma åt de obligatoriska kalendrarna och händelsedetaljerna.

1. Logga in på kontot i Outlook och försök att få åtkomst till den Exchange-kalender som detaljer inte visas för i Google Kalender.
  2. Kontrollera att du kan visa detaljerna i Outlook.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.