Problemen met Agenda-interoperabiliteit oplossen

Volg deze stappen voor probleemoplossing als u problemen ondervindt met Agenda-interoperabiliteit.

Probleem Uitleg en oplossing
Als u de beschikbaarheid van een Google Workspace-gebruiker probeert te controleren, krijgen Microsoft Exchange- of Exchange Online (Microsoft 365)-gebruikers een foutmelding dat de gebruiker niet is gevonden. Andere Google Workspace-gebruikersaccounts werken zoals verwacht. Zorg dat e-mail is ingeschakeld voor het aangepaste contact dat is gemaakt voor de Google Workspace-gebruiker in de Exchange- of Exchange Online-omgeving.
Google Workspace-gebruikers kunnen de beschikbaarheid van sommige Exchange-gebruikers zien, maar van andere niet. Agenda-interoperabiliteit vereist dat e-mailadressen van Exchange-gebruikers niet worden gebruikt door Google-gebruikers als onderdeel van het Google Workspace-domein of als consumentenaccount.

Als beschikbaarheidsgegevens (beschikbaar/bezet) alleen kunnen worden opgevraagd voor bepaalde accounts, heeft dat waarschijnlijk niets te maken met de instellingen van Agenda-interoperabiliteit. Het komt waarschijnlijk omdat het Exchange-account in Google bestaat.

Corrigerende acties:

• Zoek het e-mailadres in de Google Beheerdersconsole. Als u het daar vindt, moet u zorgen dat de gebruiker bij een organisatie-eenheid hoort waarvoor Google Agenda is uitgeschakeld.
  • Controleer de overdrachtstool voor niet-beheerde (consumenten)gebruikers, waar u het probleem met het conflicterende account kunt oplossen.
  • Als het account bestaat in Google Workspace, maar u Agenda-interoperabiliteit wilt gebruiken voor hetzelfde account, kunt u hetGoogle Workspace-account verplaatsen naar een organisatie-eenheid waarvoor Agenda is uitgeschakeld.
Exchange-gebruikers kunnen de beschikbaarheid van Google Workspace-gebruikers niet zien.

Voer een test uit met de user availability lookup tester tool (tester voor het opzoeken van de beschikbaarheid van gebruikers).

De tester vraagt de beschikbaarheid van een gebruiker op met Exchange. Als een e-mailadres van Google Workspace wordt ingevoerd, vraagt Exchange de beschikbaarheid op in Google Workspace. Als een e-mailadres van Exchange wordt ingevoerd, haalt Exchange de beschikbaarheid van de Exchange-gebruiker op. De tool geeft ook gedetailleerde foutmeldingen weer die Exchange tegenkomt.

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Google Workspace-gebruikers kunnen de beschikbaarheid van Exchange-gebruikers niet zien.

Voer een test uit met de user availability lookup tester tool (tester voor het opzoeken van de beschikbaarheid van gebruikers) door het e-mailadres van een Exchange-gebruiker in te voeren. Exchange wordt dan gevraagd de beschikbaarheid van de gebruiker op te lossen. U zou daar een gedetailleerde foutmelding moeten zien.

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Als er geen fouten worden weergegeven in de beschikbaarheidstester, worden mogelijk nog steeds de verkeerde gegevens weergegeven in de webinterface van Google Agenda. U kunt verschillende problemen ervaren, zoals:

• De gebruiker wordt weergegeven als bezet als deze is gemarkeerd als beschikbaar in Exchange.
  • De gebruiker wordt weergegeven als beschikbaar als deze is gemarkeerd als bezet in Exchange.
  • De foutmelding 'Agenda kan niet worden weergegeven' wordt getoond.

De meest voorkomende oorzaak van deze problemen is dat Google Agenda is ingeschakeld voor een Google Workspace- of Google-gebruiker.

Controleer of de Google Agenda-service is uitgeschakeld voor deze gebruiker (ook als het een gebruiker in een ander Google Workspace-account is).

De functie om afspraakgegevens te zien is ingeschakeld, maar gebruikers van Exchange zien alleen of een blok beschikbaar is voor Google Workspace-gebruikers.

Controleer of aan het geselecteerde Google-rolaccount of de geselecteerde Google-rolaccounts toegang tot de vereiste agenda's en afspraakgegevens is verleend.

1. Log in op het account in Google Agenda en probeer toegang te krijgen tot de Google Agenda waarvoor de gegevens niet in Microsoft Outlook worden weergegeven.
  2. Controleer of u de gegevens wel kunt zien in Google Agenda.

U gebruikt mogelijk een oude verificatie-instelling voor Agenda-interoperabiliteit, waarmee alleen beschikbaarheidsgegevens kunnen worden weergegeven. Maak nieuwe Exchange-inloggegevens met de Exchange authentication credential generation tool (Exchange-tool om inloggegevens te maken). Update vervolgens de beschikbaarheidsadresruimte met de Exchange server configuration tool (Installatietool voor de Exchange-server).

Zie stap 3 tot en met 5 in Exchange-gebruikers toestaan beschikbaarheidsgegevens te zien in Agenda voor meer informatie.

De functie om afspraakgegevens te zien is ingeschakeld, maar gebruikers van Google Agenda zien alleen of een blok beschikbaar is voor Exchange-gebruikers.

Controleer of aan het geselecteerde Exchange-rolaccount of de geselecteerde Exchange-accounts toegang tot de vereiste agenda's en afspraakgegevens is verleend.

1. Log in op het account in Outlook en probeer toegang te krijgen tot de Exchange-agenda waarvoor de gegevens niet in Google Agenda worden weergegeven.
  2. Controleer of u de gegevens kunt bekijken in Outlook.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.