Visa filaktivitet för användarna (aktivitetsöversikt)

Aktivitetsöversikten är inte avsedd för granskningar eller juridiska ändamål. Om du vill granska användaraktiviteten använder du granskningsloggen för Drive

Som administratör kan du styra om användarna ser varandras filaktivitet i en aktivitetsöversikt. Filaktivitet omfattar namnen på användare som har visat filer i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer samt tiden då de visade dem.

Med hjälp av denna data kan filredigerare fatta välgrundade beslut om att följa upp med redigeringsbehöriga. Om du vill visa aktivitetsöversikten för en fil måste användarna ha redigeringsåtkomst till filen och de måste finnas på samma domän som filägaren. Användarna kan inte visa aktivitetsöversikten för filer utanför domänen.

Detta kan användarna styra

Användarna kan styra över om deras filvisningsinformation är synlig i aktivitetsöversikten.

Om en administratör till exempel aktiverar en användares visningshistorik kan denna användare fortfarande välja integritetsinställningar för att dölja sina filvyer från översikten.  Om du inaktiverar användarens visningshistorik i aktivitetsöversikten kan användarna inte aktivera den själva.

Hänvisa användare till Se vilka som har visat Google Dokument, Kalkylark och Presentationer.

Kontrollera organisationens inställningar för filvisning

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.

Utgåvor som stöds för detta valfria steg: Business Standard och Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus, Essentials Starter, Essentials, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, Nonprofits, G Suite Business, Jämför utgåvor

4. Klicka på Inställningar för aktivitetsöversikt.
  5. Bredvid Användarens visningshistorik väljer du ett alternativ som avgör vem som kan se en användares filvisningar.
    • På (rekommenderas): Filvisningsinformation är synlig i aktivitetsöversikten om användarna inte väljer att dölja sina visningar. Användare med redigeringsåtkomst till filer som ägs av samma domänanvändare kan se denna information. Användarnas visningsinformation kan vara synlig i aktivitetsöversikterna för filer som ägs av andra organisationer.
    • På – endast inom <din domän>: Individuella användarvisningar är enbart synliga i aktivitetsöversikten för användare på din domän i filer som ägs av domänen. Personer på andra domäner ser inte organisationens användaraktivitet för filer som ägs av domänen.
    • Av: Organisationens filvisningar är inte synliga i aktivitetsöversikter för några filer. Användarna kan kanske se om externa användare har visat deras filer, beroende på inställningarna för aktivitetsöversikten hos dessa externa användare.
  6. För vissa Google Workspace-versioner kan du se ytterligare inställningar som styr om användarna kan se data från aktivitetsöversikten för filer där de är redigeringsbehöriga. Välj något av följande bredvid Åtkomst till visningshistorik:
    • : Gör att användarna på domänen kan se tittare och trend för tittare i aktivitetsöversikten. Rekommenderas om Användarnas visningshistorik också är på.
    • Av: Förhindrar att användarna på domänen ser läsbehöriga och trend för läsbehöriga i aktivitetsöversikten. Rekommenderas om Användarnas visningshistorik också är avstängd.

Mer information om aktivitetsöversikten och vanliga frågor finns i bloggen Google Workspace-uppdateringar.