Gebruikers toestaan bestandsactiviteit te bekijken (activiteitendashboard)

Het activiteitendashboard is niet bedoeld voor controles of juridische doeleinden. Gebruik het Drive-controlelogboek om gebruikersactiviteit te controleren.

Als beheerder kunt u bepalen of gebruikers elkaars bestandsactiviteit kunnen zien op een activiteitendashboard.In de bestandsactiviteit staat de naam van gebruikers die Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties hebben bekeken en wanneer ze dat hebben gedaan.

Met deze gegevens kunnen bewerkers van bestanden bepalen met welke bijdragers ze contact willen opnemen. Als gebruikers het activiteitendashboard voor een bestand willen bekijken, moeten ze bewerkingsrechten voor het bestand hebben en moeten ze zich in hetzelfde domein bevinden als de eigenaar van het bestand. Gebruikers kunnen het activiteitendashboard niet bekijken voor bestanden buiten hun domein.

Wat gebruikers kunnen bepalen

Gebruikers kunnen bepalen of hun bestandsweergaven worden weergegeven op het activiteitendashboard.

Als een beheerder bijvoorbeeld de weergavegeschiedenis van bepaalde gebruikers aanzet, kunnen die gebruikers hun bestandsweergaven nog steeds verbergen in de privacyinstellingen.  Als u de weergavegeschiedenis van gebruikers op het activiteitendashboard uitzet, kunnen gebruikers deze niet zelf aanzetten.

Vraag uw gebruikers om Je weergavegeschiedenis van Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties bekijken te lezen.

De instellingen voor bestandsweergave van uw organisatie controleren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau staan als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.

Deze optionele stap wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard en Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus Essentials Starter, Essentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, Non-profitorganisaties, G Suite Business.  Versies vergelijken

4. Klik op Instellingen activiteitendashboard.
  5. Selecteer naast Weergavegeschiedenis van gebruikers een optie om te bepalen wie de bestandsweergaven van een gebruiker kan zien.
    • Aan (aanbevolen): Bestandsweergaven staan op het activiteitendashboard, tenzij gebruikers ervoor kiezen hun weergaven te verbergen. Gebruikers met bewerkingsrechten voor bestanden waarvan gebruikers in hetzelfde domein de eigenaar zijn, kunnen deze informatie bekijken. De weergaven van uw gebruikers zijn mogelijk ook zichtbaar op de activiteitendashboards van bestanden waarvan andere organisaties de eigenaar zijn.
    • Aan: alleen in <uw domein>: De weergaven van individuele gebruikers worden getoond op het activiteitendashboard voor gebruikers in uw domein of voor bestanden die eigendom zijn van uw domein. Mensen in andere domeinen zien geen gebruikersactiviteit van uw organisatie voor bestanden die eigendom zijn van dat domein.
    • Uit: De bestandsweergaven van uw organisatie zijn niet zichtbaar op het activiteitendashboard van bestanden.Uw gebruikers kunnen mogelijk zien of externe gebruikers hun bestanden hebben bekeken, afhankelijk van de instellingen voor het activiteitendashboard van die externe gebruikers.
  6. Voor bepaalde Google Workspace-versies ziet u mogelijk aanvullende instellingen om te bepalen of uw gebruikers gegevens op het activiteitendashboard kunnen zien voor bestanden waarvan ze bewerkers zijn. Selecteer een van de volgende opties naast Toegang tot weergavegeschiedenis:
    • Aan: Gebruikers in uw domein kunnen Kijkers en Kijkerstrends bekijken op het activiteitendashboard. Aanbevolen als Weergavegeschiedenis van gebruikers ook aanstaat.
    • Uit: Gebruikers in uw domein kunnen Kijkers en Kijkerstrends niet bekijken op het activiteitendashboard.Aanbevolen als Weergavegeschiedenis van gebruikers ook uitstaat.

Bekijk de Updateblog over Google Workspace voor meer informatie over het activiteitendashboard en antwoorden op veelgestelde vragen.