Byta namn på kalenderresurser

Du kan byta namn på kalenderresurser via Googles administratörskonsol eller använda Directory API.

Om du vill byta namn på kalenderresurser måste du ha en administratörsroll med behörigheter för hantering av byggnader och resurser som har tilldelats ditt konto.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKatalogföljt avByggnader och resurser.
  3. Öppna Resurshanteringföljt avklicka på resursen som du vill byta namn påföljt avDetaljer.
  4. Ange den nya resursens namn.
  5. Klicka på Spara.

Uppdateringen sker vanligtvis direkt, men det kan ta upp till sju dagar innan ändringen visas överallt. I händelser som skapades innan du bytte namn på resursen visas det gamla namnet. I händelser som skapas efteråt visas det nya namnet. Inställda händelser får inte det nya namnet, även om de är planerade i framtiden.

Byta namn på en resurs i listan Mina kalendrar

Kalenderresurser visas som kalendrar i listan Mina kalendrar. Du kan byta namn på kalenderresurserna i Kalender via listan Mina kalendrar. När du gör det ändras bara namnet som du ser, inte resursnamnet som visas för andra användare. Dessa ändringar är lokala och visas bara i kalendervyn.

Om du vill återställa från ett nytt (lokalt) namn till det gamla, avslutar du prenumerationen på kalenderresursen och börjar prenumerera på nytt.