Hitta specifika enheter på enhetslistan

Du som administratör kan granska en lista över enheter som hanteras av organisationen. Om du vill hitta specifika enheter kan du använda sökfältet och filtren för att begränsa listan.

Sökfält

Du kan söka efter nyckelord eller serienummer för enheten genom att skriva ordet eller numret i sökfältet högst upp på sidan.

• Sökningar är inte skiftlägeskänsliga.
  • Sökordet matchas i de flesta kolumner med strängvärden. Du kan till exempel söka efter en del av en användares namn eller e-postadress, enhetens namn och operativsystemet. Det går inte att söka efter ägarskap, status eller dagar sedan den första eller senaste synkroniseringen.
  • Om du vill söka efter en exakt fras anger du orden inom citattecken, till exempel ”iOS 13”.
  • Sökningen behandlar skiljetecken och symboler som blanksteg. Exempelvis är det samma sak att söka efter admin@exempel.com som att ange admin exempel com.

Filter

Om du vill begränsa listan med ett filter klickar du på Lägg till ett filter högst upp i listan och väljer filtervillkoren. Du kan till exempel filtrera efter hanteringsnivå (grundläggande eller avancerad), användarnamn och andra enhetsdetaljer. När du filtrerar efter första eller senaste synkroniseringsdatum anger du ett datumintervall.

Vanliga filteralternativ

Filtrera Beskrivning
Typ Enhetens plattform. På listan över mobila enheter väljer du mellan Android, iOS eller Google Sync. På enhets- och ändpunktslistorna kan du även välja Chrome OS-, Mac-, Windows-, Linux- eller Smart Home-enheter (för Nest Smart Display-enheter och högtalare).
Hanteringsnivå* Den mobilhanteringsnivå som har ställts in för användaren av enheten: Grundläggande eller Avancerad.
Android-behörighet*

Kontrollnivån som din organisation har för en hanterad enhet. Möjliga värden:

Enhetsägare – enheten är företagsägd. Den kan ägas av organisationen eller vara en användares personliga enhet som har konfigurerats enbart för arbetet. Organisationen har full kontroll över enheten.

Profilägare – enheten har en hanterad jobbprofil som är separat för användarens personliga utrymme. Organisationen har bara kontroll över jobbprofilen.

Enhetsadministratör – användaren har ett hanterat konto i det personliga utrymmet på enheten.

Senaste synkroniseringsdatum Ett datumintervall då enheten senast synkroniserades med Googles servrar.
Operativsystem Enhetens exakta operativsystem. Exempelvis ”iOS 14.4” eller ”Chrome OS 13904.66.0”. Delar av operativsystem, som ”iOS 14” eller ”Android 8”, ger kanske inga resultat.
Väntande uppdateringar* Om ett operativsystem eller en säkerhetsuppdatering är tillgänglig för Android-enheter med avancerad mobilhantering.
Ägarskap Om enheten är företagsägd eller användarens personliga enhet.
Appar* Namnet på en app som är installerad på enheten ”Chrome”. Rapporteras enbart för iOS-, Android- och Windows-enheter.
Status för obehörig åtkomst*

För mobila enheter – om enheten är rotad eller jailbroken (processer som tar bort begränsningar på enheten).

Lösenordsstatus

Om enheten har ett lösenord för skärmlås. Värdet är  om ett lösenord har angetts.

För slutpunkter rapporteras enbart ett värde för enheter som hanteras med slutpunktsverifiering.

Obs!

• Chrome OS-enheter har alltid ett lösenord. Lösenordsstatus är Av när enheten inte har automatiskt skärmlås aktiverat.
  • Mac-enheter kan ha olika typer av lösenord. Den här egenskapen rapporterar inte om enheten har andra typer av lösenord (som ett firmware-lösenord).

*Vilka filter som är tillgängliga beror på vilken enhetslista du befinner dig på.

• Om du går till Enheterföljt avÖversiktföljt avMobila enheter eller Enheterföljt avMobil och slutpunkterföljt avEnheter har du gemensamma filteralternativ i tabellen, plus flera andra alternativ.
  • Om du går till Enheterföljt avÖversiktföljt avÄndpunkter är filteralternativen med ”*” inte tillgängliga.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.