Godkänn eller blockera en mobil enhet

Användarna kan endast använda tjänster från G Suite på enheter som du har godkänt. Om du inte vill att G Suite-data synkroniseras till ett användarkonto från en enhet blockerar du den. G Suite-data som redan har synkroniserats till enheten är fortfarande tillgänglig. Om du vill ta bort all G Suite-data från enheten rensar du kontot eller enheten i stället.

Tips! Om du vill godkänna eller blockera flera enheter som är tilldelade till olika användare läser du mer om att godkänna hantering av mobila enheter.

Innan du börjar

Innan du kan godkänna eller blockera enheter måste du konfigurera avancerad mobilhantering. Läs mer om att konfigurera hantering av mobila enheter.

Godkänna enheter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Klicka på användarens namn för att öppna kontosidan.
  5. Klicka på Administrerade enheter om du vill se en lista över användarens enheter.

Pekar på länken Hanterade enheter

6. Välj ett alternativ:
    • Godkänn en enhet: Håll muspekaren över enheten som du vill godkänna i enhetslistan och klicka på Godkänn Approve.
    • Godkänn flera enheter: Markera kryssrutorna bredvid enheterna och klicka på Godkänn Approve högst upp till höger.
  7. (Valfritt) Om du vill återgå till användarens kontosida klickar du på uppåtpilen uppåtpil högst upp till höger.

Blockera enheter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Klicka på användarens namn för att öppna kontosidan.
  5. På användarens informationssida klickar du på Hanterade enheter för att se en lista över användarens enheter.
  6. Välj ett alternativ:
    • Blockera en enhet: Håll muspekaren över enheten som du vill blockera i enhetslistan och klicka på Mer Mer följt av Blockera enhet.
    • Blockera flera enheter: Markera kryssrutorna bredvid enheterna och klicka på Mer Mer följt av Blockera enhet högst upp till höger.
  7. (Valfritt) Om du vill återgå till användarens kontosida klickar du på uppåtpilen uppåtpil högst upp till höger.

Om du inte kan blockera enheten

Du kan se ett meddelande om att en enhet inte kan blockeras. Klicka på meddelandet om du vill ha mer information. Om du vill försöka att blockera enheten igen klickar du på Försök igen.

Relaterade ämnen