Ta bort data från användares mobila enheter

På mobila enheter lagras viktig information som kan användas för att få åtkomst till en användares G Suite-konto. Om en enhet saknas eller en anställd lämnar organisationen kan du fjärrensa företagsdata från enheten även om du inte har tillgång till enheten.

Du kan fjärrensa användarens G Suite-konto, jobbprofil eller all data från enheten. Oavsett vilken metod du väljer är G Suite-data fortfarande tillgänglig för aktiva användare som loggar in med sin dator, en webbläsare eller en annan godkänd mobil enhet.

Innan du börjar

• Innan du kan rensa en användares mobilenhet måste du aktivera mobilhantering. Läs mer om att konfigurera hantering av mobila enheter.
  • Om du vill veta vilken data som tas bort läser du mer om att ta bort företagsdata från en mobil enhet.
  • På enheter som kör Android 6.0 Marshmallow eller senare kan kontot inte tas bort om det är det enda kontot på enheten. När du rensar kontot synkroniseras inte ny jobbdata men befintlig data och G Suite-kontot finns kvar på enheten. Om du vill ta bort kontot och befintlig data rensar du all data från enheten genom att välja Rensa enhet i stället för Rensa konto.

Rensa data från en användares enhet

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Klicka på användarens namn för att öppna kontosidan.
  5. På användarens informationssida klickar du på Hanterade enheter för att se en lista över användarens enheter.

Pekar på länken Hanterade enheter
  6. Välj ett alternativ:
    • Om du bara vill ta bort G Suite-data från enheten håller du muspekaren över enhets-id och klickar på Rensa konto Wipe account.
    • Om du vill ta bort all data från enheten håller du muspekaren över enhets-id och klickar på MerMerföljt av Rensa enhet.

Obs! Om du inte är säker på vilket alternativ du ska välja läser du mer om att ta bort företagsdata från en mobil enhet.

7. Klicka på Rensa för att bekräfta.

8. Om användaren har lagt till samma G Suite-konto i både jobbprofilen och det privata utrymmet finns det två poster för enheten på listan över mobila enheter. Upprepa stegen för att ta bort data från båda posterna på listan över enheter.

Data tas bort (och enheten återställs om tillämpligt) nästa gång enheten synkroniseras. Fram till dess är enhetsstatusen på administratörskonsolen Väntande kontorensning eller Väntande enhetsrensning.

9.  (Valfritt) Om du vill avbryta rensningen klickar du på Mer Mer följt av Avbryt enhetsrensning

Enhetens status är Rensad när rensningen har slutförts. Det tar vanligtvis några minuter innan data har raderats, men det kan ta upp till tre timmar för vissa enheter.

10. (Valfritt) Om du vill återgå till användarens kontosida klickar du på uppåtpilen uppåtpil högst upp till höger.