De status van grote taken controleren

U kunt zien of grote beheertaken in uitvoering zijn, zijn voltooid of zijn geannuleerd. Afhankelijk van de taak kunt u ook:

• zien wie de taak is gestart,
  • zien wanneer de taak is gestart,
  • bestanden bekijken of downloaden,
  • zien wanneer de taak is voltooid.

U kunt de status van een taak maximaal vijftien dagen nadat deze is voltooid bekijken.

Taken die u kunt controleren

U kunt verschillende grote of bulktaken bijhouden, zoals het uploaden, downloaden en scannen van informatie, bijvoorbeeld:

• Gegevens van gebruikersaccounts uploaden en downloaden
  • Groepsleden uploaden en downloaden
  • Apparaatgegevens uploaden en downloaden
  • Apps van derden uploaden en downloaden
  • Gebouwen, functies en faciliteiten voor Agenda uploaden
  • Controlelogboeken en rapporten downloaden
  • Scans voor regels voor gegevensverlies voorkomen (Data Loss Prevention, DLP) uitvoeren voor Drive
  • En meer

De status van een grote taak controleren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik bovenaan de Beheerdersconsole op Taken  om de status van grote taken te bekijken.

Waar u moet klikken op 'Taken'.

3. (Optioneel) Als een downloadtaak is voltooid, klikt u op de link om het bestand te bekijken of te downloaden.

Klik op de link om het bestand te downloaden.

4. (Optioneel) Klik op Taken van anderen om de status te bekijken van taken die door andere beheerders zijn uitgevoerd.
  5. (Optioneel) Klik nogmaals op Taken  om de takenlijst te sluiten.