Koppla din webbplats till en domän som har registrerats via Google

Om du köpte domänen när du registrerade dig för Google Workspace kan du följa de här stegen för att ansluta ditt domännamn till din webbplats.

Innan du börjar

När du ska ansluta din webbplats omfattar det att jobba med tekniska inställningar som kallas DNS-poster. Om du inte känner till DNS-poster, delar du den här artikeln med din webbansvarige. Du kan även kontakta din webbvärd som kan hjälpa dig igenom processen. Exempel på webbhotell eller webbplatsbyggare som också är värd för webbplatser är GoDaddy, Bluehost, SquareSpace, WordPress och Wix.

Krav:

• Du köpte ditt domännamn (example.com) under registreringen.
  • Du har din webbplats redo (Google Workspace erbjuder inte webbhotelltjänster).
  • Du har DNS-posten eller anvisningarna för automatisk anslutning som du behöver från webbvärden.

Om du registrerade dig för Google Workspace med en domän som du redan ägde kontaktar du domänregistraren och webbvärden för instruktioner.

Steg 1: Identifiera domänregistraren

När du köper en domän under registreringen av Google Workspace registreras domänen hos en av följande registrarer:
  • Google Domains
  • GoDaddy
  • Enom
  • DomainDiscount24

Så här tar du reda på vem din domänregistrar är samt ditt inloggningsnamn och lösenord för kontot:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDomäner.
  3. Klicka på Hantera domäner.
  4. Klicka på Visa detaljer bredvid domänen du vill ansluta till en webbplats.

Ett fönster öppnas med information om partnervärd och domänregistrering.

Menyerna Information om domänregistrering och Avancerade DNS-inställningar visas.

5. Klicka på Avancerade DNS-inställningar om du vill visa domänregistrarens inloggningsnamn och lösenord och logga in på DNS-konsolen där du kan låsa upp domänen.
  6. Notera inloggningsnamnet, lösenordet och pinkoden för åtkomst till domänregistrarens konto.
  7. Fortsätt till steg 2 och följ anvisningarna för domänregistraren.

Tips! Om du inte ser domänregistraren köpte du inte din domän när du registrerade dig för Google Workspace. Om du vill ha hjälp med att ansluta till din webbplats kontaktar du företaget som du köpte domänen från.

Steg 2: Lägg till din webbvärdpost på DNS-konsolen

Klicka på länken för din domänregistrator för ytterligare instruktioner:

Min domänregistrar är Google Domains

Tips! Se instruktioner för några populära webbvärdar.

1. Logga in på Google Domains.
  2. Om du har flera domäner klickar du på namnet på domänen du vill låsa upp.

Obs! Om domänen inte visas kanske du är inloggad på ett annat konto. Läs mer om att byta mellan konton.

3. Klicka på DNS på sidan Domänöversikt.

DNS-alternativet har valts på menyn till vänster.

4. Välj DNS-posten från webbvärden om du vill ha anvisningar om hur du lägger till den i domänens DNS-poster.

För en A-post:

1. Bläddra ned på sidan till Anpassade resursposter.
    2. Välj A på listan Typ.
    3. I fälten Namn och TTL lämnar du standardvärdena.
    4. I fältet Data anger du A-posten som tillhandahålls av din webbvärd. (Det är fyra uppsättningar siffror avgränsade med punkter.)
    5. Klicka på Lägg till för att spara den nya A-posten.

Lägg en A-post

För en CNAME-post:

1. Bläddra ned på sidan till Anpassade resursposter.
    2. Välj CNAME på listan Typ.
    3. I fältet Namn anger du alias- eller värddatadelen av CNAME-posten (vanligtvis www) som tillhandahålls av din webbvärd.
    4. Lämna standardvärdet i fältet TTL.
    5. I fältet Data anger du delen för pekar på eller destination av webbvärdens CNAME-post. Den innehåller oftast namnet på webbvärden och liknar www.exempel.com.
    6. Klicka på Lägg till för att spara den nya CNAME-posten.

Avsnittet Anpassade resursposter

För en NS-post (Nameserver):

Om du lägger till nya NS-poster kan Gmail och andra tjänster i Google Workspace sluta fungera. När du har lagt till NS-posterna berättar vi hur du återställer dina tjänster.

1. I avsnittet Namnservrar högst upp på sidan klickar du på Använd anpassade namnservrar.
    2. I fältet Namnservernamnet anger du namnserverns post som tillhandahålls av din webbvärd.
    3. Om du har fler än en namnserverpost att lägga till klickar du på Lägg till  bredvid namnserverfältet och lägger till nästa post. Upprepa detta steg vid behov.
    4. När du har lagt till webbvärdens namnserverposter klickar du på Spara.

Två exempel på namnserverposter läggs till i tabellen Namnserverposter.

5. När du har ändrat namnservrarna lägger du till Google Workspace-tjänsterna.
Min domänregistrar är GoDaddy

Viktigt! Om du behöver hjälp med att lägga till DNS-posten från din webbvärd skickar du e-post till GoDaddys support och ber dem att göra ändringen åt dig. I e-postmeddelandet ska du inkludera posten du behöver lägga till och pinkoden för GoDaddys kundtjänst, som finns under Avancerade DNS-inställningar på administratörskonsolen.

1. I rutan Avancerade DNS-inställningar klickar du på Logga in på DNS-konsolen.
  2. Logga in på DNS-konsolen med hjälp av inloggningsnamnet och lösenordet som angavs tidigare.

Sidan Mina domäner öppnas på en ny flik.

3. Välj DNS-postalternativet från webbvärden om du vill ha anvisningar om hur du lägger till den i domänens DNS-poster.

Automatisk anslutning till populära webbplatser eller webbplatsbyggare

1. Klicka på Använd min domän på sidan Mina domäner.

Knappen Använd min domän visas till höger om domännamnet.

2. Klicka på Anslut.
  3. Välj din webbvärd i listan över Destinationer.

Sidan GoDaddy-destinationer

4. Följ anvisningarna för den destination du valde.

Om din webbvärd inte finns med på listan har du två alternativ för att ansluta domänen till din webbplats:

• I fältet Vidarebefordra till valfri webbplats anger du webbadressen till din webbplats och klickar på Nästa.
  • Lägg till webbvärdens DNS-post (A, CNAME eller NS) enligt beskrivningen i instruktionerna nedan.

För en A-post:

1. Bredvid domännamnet som du vill låsa upp klickar du på Meroch väljer Hantera DNS.

Listan Mer är öppen och Domäninställningar har valts från listan.

Sidan DNS-hantering öppnas.

2. Rulla längst ned i tabellen Poster och klicka på Lägg till.

Tabellen Poster visas och en röd cirkel markerar knappen Lägg till.

3. Välj A på listan Typ.

A har valts på rullgardinsmenyn Typ.

4. I fältet Värd anger du @.
  5. I fältet Pekar på anger du A-posten (IP-adress) som din webbvärd tillhandahåller.
  6. Lämna standardvärdet i fältet TTL.

Dialogrutan A-post visas.

7. Klicka på Spara.

För en CNAME-post:

1. Bredvid domännamnet som du vill låsa upp klickar du på Meroch väljer Hantera DNS.

Hantera DNS har valts på listan Mer.

Sidan DNS-hantering öppnas.

2. Rulla längst ned i tabellen Poster och klicka på Lägg till.

Tabellen Poster visas och en röd cirkel markerar knappen Lägg till.

3. Välj CNAME på listan Typ.

CNAME har valts på rullgardinsmenyn Typ.

4. I fältet Värd anger du delen Namn, Etikett eller Värd av posten (normalt www) från din webbvärd.
  5. I fältet Pekar på anger du den del av posten som innehåller namnet på din webbvärd (som www.squarespace.com).
  6. Lämna standardvärdet i fältet TTL.

Dialogrutan CNAME visas.

7. Klicka på Spara.

För en NS-post (Nameserver):

Om du lägger till nya NS-poster kan Gmail och andra tjänster i Google Workspace sluta fungera. När du har lagt till NS-posterna berättar vi hur du återställer dina tjänster.

1. Bredvid domännamnet som du vill ansluta till en webbplats klickar du på Mer och väljer Hantera DNS.

Hantera DNS har valts på listan Mer.

Sidan DNS-hantering öppnas.

2. Bläddra ned till Namnservrar och klicka på Ändra.

Knappen Ändra i rutan Namnservrar har valts.

Sidan Anslut min domän till en webbplats öppnas.

De två alternativen är Anslut min domän till en webbplats som jag har skapat och Jag vill skapa en webbplats med hjälp av en värd. Under dessa två alternativ visas alternativet Ange mina egna namnservrar (avancerat).

3. Klicka på Ange mina egna namnservrar (avancerat).
  4. I det första Namnserver-fältet anger du namnservern som tillhandahålls av din webbvärd.
  5. Om du har fler än en namnserver anger du nästa i det andra Namnserver-fältet.

Om du behöver fler än två namnserverfält klickar du på Lägg till namnserver för att lägga till fler fält.

Fälten Namnserver visas i rutan Namnservrar på DNS-konsolen.

6. Klicka på Spara.
  7. När du har ändrat namnservrarna lägger du till Google Workspace-tjänsterna.
Min domänregistrator är Enom

Viktigt! Om du behöver hjälp med att lägga till DNS-posten från din webbvärd skickar du e-post till Enoms support och ber dem att göra ändringen åt dig. I e-postmeddelandet ska du inkludera posten du behöver lägga till och pinkoden för Enoms kundtjänst, som finns under Avancerade DNS-inställningar på administratörskonsolen.

1. I rutan Avancerade DNS-inställningar klickar du på Logga in på DNS-konsolen.
  2. Logga in på DNS-konsolen med hjälp av inloggningsnamnet och lösenordet som angavs tidigare.

Sidan Domäninställningar öppnas på en ny flik.

3. Välj DNS-posten från webbvärden om du vill ha anvisningar om hur du lägger till den i domänens DNS-poster.

För en A-post:

1. Rulla ned till tabellen Värdposter och klicka på Redigera.

Redigera-knappen i tabellen Värdposter

2. Klicka på Lägg till ny.
  3. Från listan Posttyp väljer du A (Address).

A (Adress) är den valda posttypen

4. Ange @ i fältet Värdnamn.
  5. I fältet Adress anger du de serienummer (fyra uppsättningar av siffror avgränsade med punkter) som ingår i CNAME-posten från webbvärden.
  6. Klicka på Spara.

För en CNAME-post:

1. Rulla ned till tabellen Värdposter och klicka på Redigera.
  2. Klicka på Lägg till ny.
  3. Välj CNAME (Alias) från listan Posttyp.

CNAME (Alias) är den valda posttypen

4. I fältet Värdnamn anger du Alias, Namn eller Värddata för posten (normalt www) som är CNAME-posten från din webbvärd.
  5. I fältet Adress anger du den del av posten som innehåller namnet på din webbvärd (som www.exempel.com).
  6. Klicka på Spara.

För en NS-post (Nameserver):

Om du lägger till nya NS-poster kan Gmail och andra tjänster i Google Workspace sluta fungera. När du har lagt till NS-posterna berättar vi hur du återställer dina tjänster.

1. Klicka på Redigera i tabellen DNS-information.
  2. Klicka på Anpassad.

Tabellen Redigera DNS-information visas.

3. I fältet Domännamnserver 1 anger du den första webbvärdens namnservrar. Namnservrar ser vanligtvis ut som ns1.exempel.com och ns2.exempel.com.
  4. Ange de återstående namnservrarna från webbvärden i de lediga fälten för domännamnsserver.

Om du behöver fler fält klickar du på Lägg till nytt.

5. Klicka på Spara.
  6. När du har ändrat namnservrarna lägger du till Google Workspace-tjänsterna.
Min domänregistrator är DomainDiscount24

Viktigt! Om du behöver hjälp med att lägga till DNS-posten från din webbvärd skickar du e-post till DomainDiscount24:s support och ber dem att göra ändringen åt dig. I e-postmeddelandet inkluderar du posten du behöver lägga till, ditt domännamn, ditt inloggningsnamn och lösenord som finns under Avancerade DNS-inställningar på administratörskonsolen.

Inloggningsuppgifterna för DomainDiscount24 DNS-konsolen ändras varje gång du loggar in. När du behöver åtkomst till domänens DNS-poster använder du länken och användaruppgifterna som anges på administratörskonsolen.

1. I rutan Avancerade DNS-inställningar klickar du på Logga in på DNS-konsolen.
  2. Logga in på DNS-konsolen med hjälp av inloggningsnamnet och lösenordet som angavs tidigare.

Översiktssidan för DomainDiscount24 öppnas på en ny flik.

3. Klicka på Domänerföljt avMina domäner i menyn till vänster.

Meny > Domäner > Mina domäner

En sida med dina DomainDiscount24-domäner öppnas.

4. Välj DNS-posten från webbvärden om du vill ha anvisningar om hur du lägger till den i domänens DNS-poster.

För en A-post:

1. Klicka på Mer följt avRedigera DNS-inställningar till höger om domänen du vill ansluta till din webbplats.

En röd cirkel markerar alternativet Redigera DNS-inställningar på Mer-menyn.

2. Bläddra ned på sidan till avsnittet Översikt över underdomän.
  3. Till höger om raden i tabellen som visar A-, MX- och TXT-poster för din domän klickar du på Redigera.

En röd cirkel markerar knappen Redigera i rutan Översikt över underdomän.

Sidan DNS-inställningar öppnas.

4. Klicka bredvid det första fältet för A/AAAA-post för att visa Lägg till.

En röd cirkel markerar knappen Lägg till.

5. Klicka på Lägg till.

Ett nytt A/AAAA-fält visas efter den sista A-posten.

6. Ange A-posten i det öppna fältet. Det är fyra uppsättningar siffror som avgränsas av punkter.

Det öppna A/AAAA-fältet och knappen Spara visas.

7. Klicka på Spara och spara dina poster.

För en CNAME-post:

1. Klicka på  Merföljt avRedigera DNS-inställningar till höger om domänen du vill ansluta till din webbplats.

En röd cirkel markerar alternativet Redigera DNS-inställningar på Mer-menyn.

Sidan DNS-inställningar öppnas.

2. Bläddra ned till avsnittet Skapa ny underdomän och ange ett värde för namnetikett eller värd (vanligtvis www) för den CNAME-post som tillhandahålls av webbvärden i det öppna fältet.

www har angetts i fältet underdomän.

3. Klicka på Skapa underdomän.

CNAME-fönstret visas.

4. I fältet CNAME anger du värdet Destination eller Mål eller Pekar på från CNAME-posten som tillhandahålls av din webbvärd. Det innehåller vanligtvis namnet på din webbvärd (som www.exempel.com).
  5. Klicka på Spara.

Spara CNAME-posten

För en NS-post (Nameserver):

Om du lägger till nya NS-poster kan Gmail och andra tjänster i Google Workspace sluta fungera. När du har lagt till NS-posterna berättar vi hur du återställer dina tjänster.

1. Till höger om domänen du vill ansluta till din webbplats  klickar du på Merföljt avNamnserver.

Namnservern markeras med en röd cirkel på listan Mer.

Sidan Konfigurera namnserver öppnas.

2. Klicka på Typföljt avExtern namnserver.

Tre nya namnserverfält visas.

3. Ange den första namnservern från din webbvärd i fältet Namnserver 1.
  4. Upprepa det föregående steget för webbvärdens återstående namnservrar.

Inställningstabellen för namnserver visas

5. Klicka på Utför för att spara dina poster.
  6. När du har ändrat namnservrarna lägger du till Google Workspace-tjänsterna.

Domänen kan omdirigeras direkt till din webbplats, men det kan ta upp till 72 timmar, beroende på din domänvärd. Om din domän inte har omdirigerats till din webbplats efter tre dagar kontaktar du domänvärdens support.

Om namnservern ändras: Lägg till Google Workspace-tjänster i kontot

Viktigt! Dessa tjänster behöver bara läggas till i webbvärdens DNS-poster om du har ändrat namnservrarna (NS-poster).

Om du vill att Google Workspace-tjänsterna (till exempel Gmail) ska fungera när du har anslutit domänen till din webbplats med en namnserverpost kopierar du DNS-posterna (TXT/SPF, MX och CNAME) som visas på Google Workspace-domänens DNS-konsol och klistrar in dem i webbplatsens DNS-poster som lagras hos din webbvärd.

Om du behöver hjälp kontaktar du din webbvärd för support.

Gmail och skräppostskydd
Behåll e-postleveransen till din inkorg i Google Workspace genom att lägga till MX-poster för Google Workspace i DNS-posterna som lagras hos din webbvärd. De här posterna behöver du lägga till:
MX-serveradress Prioritet
ASPMX.L.GOOGLE.COM 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10

Viktigt! Vissa registrarer kräver att du lägger till en punkt efter .COM i MX-serverns adress.

Om du vill förhindra att e-postmottagarna markerar e-post som skickats från Gmail som skräppost kopierar du SPF-posten från Google Workspace-domänens DNS-konsol och klistrar in den i webbplatsens DNS-poster. SPF-posten är en TXT-post som ser ut så här: v=spf1 include:_spf.google.com ?all.
Google Workspace-verifiering
Om du vill att din domän ska fortsätta verifieras med Google Workspace kopierar du verifieringsposten från Google Workspace-domänens DNS-konsol och klistrar in den i webbvärdens DNS-poster. Din unika verifieringspost är en TXT-post som börjar med: google-site-verification=.
Google Sites
Om du har en Google-webbplats måste alla anpassade Google Site-adresser kopieras från Google Workspace-domänens DNS-konsol och klistras in i webbvärdens DNS-poster. Se Mappa en ny webbadress till din Google-webbplats.
Anpassade webbadresser för Google Workspace-tjänster

Om du använder anpassade webbadresser för tjänsten, till exempel mail.ditt-företag.com i stället för Gmail-standardadressen mail.google.com/a/ditt-företag.com, måste du lägga till nya CNAME-poster för dem i DNS-posterna som lagras hos din webbvärd.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.