Anslut domänen till din webbplats

Den här artikeln riktar sig till G Suite-administratörer som köpte sin domän (som dindomän.com) under registreringen för G Suite.

Innan du börjar

När du ska ansluta din webbplats omfattar det att jobba med tekniska inställningar som kallas DNS-poster. Om du inte känner till DNS-poster, delar du den här artikeln med din webbansvarige. Du kan även kontakta din webbvärd som kan hjälpa dig igenom processen. Exempel på webbhotell eller webbplatsbyggare som också är värd för webbplatser är GoDaddy®, Bluehost®, SquareSpace®, WordPress® och Wix®.

Krav:

Du köpte domännamnet (dittföretag.com) under registreringen av G Suite.
Din webbplats är klar. (G Suite agerar inte som värd för webbplatser.)
Du har DNS-posten eller anvisningarna för automatisk anslutning som du behöver från webbvärden.

Om du registrerade dig för G Suite med en domän som du redan ägde kontaktar du domänregistratorn och webbvärden för instruktioner.

Steg 1: Logga in på DNS-konsolen

Jag köpte min domän under registreringen för G Suite

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Domäner på startsidan för administratörskonsolen.

Om du inte ser Domäner på startsidan klickar du på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Lägg till/ta bort domäner.

Lägg märke till domänregistreringsinformationen bredvid domänen du vill att webbplatsen ska peka på. Domänregistratorn är antingen Google Domains®, GoDaddy, Enom® eller DomainDiscount24®.

A red circle highlights the registry line for the domain.

4. Leta upp domänregistratorn och inloggningsinformationen som du behöver för att få åtkomst till domänens DNS-poster. Dessa användaruppgifter öppnar en enkel DNS-konsol för domänen. De fungerar inte för att logga in på domänregistratorns webbplats.

Du kan behöva klicka på nedpilen bredvid Avancerade DNS-inställningar för att logga in på DNS-konsolen.

Red circles highlight the Advanced DNS settings drop down arrow & the Sign in to DNS console link.

5. Under Avancerade DNS-inställningar klickar du på länken Hantera domänen via Google Domains eller på Logga in på DNS-konsolen.
  6. Logga in på DNS-konsolen med användaruppgifterna på administratörskonsolen.

Tips! Om du inte ser domänregistratorn köpte du inte din domän när du registrerade dig för G Suite. Om du vill ha hjälp med att ansluta till din webbplats kontaktar du företaget som du köpte domänen från.

Jag har köpt ett e-postkonto för företag från min personliga inkorg för gmail.com (Sällsynt)

Om du har köpt domänen från ditt Gmail-konto använder du e-post för företag som drivs av G Suite. Din domänregistrator är Google Domains.

Logga in på Google Domains med användarnamnet och lösenordet för ditt Gmail-konto som du använde för att registrera dig för e-post för företag från G Suite.

Steg 2: Lägg till din webbvärdpost på DNS-konsolen

Klicka på länken för din domänregistrator för ytterligare instruktioner:

Min domänregistrator är Google Domains

Tips! Se instruktioner för några populära webbvärdar.

1. På översikten för Google Domains klickar du på DNS ​​DNS icon bredvid domännamnet du vill ansluta till din webbplats.
  2. Lägg till DNS-posten som tillhandahålls av din webbvärd.

För en A-post:

1. Bläddra ned på sidan till Anpassade resursposter.
    2. Välj A på listan Typ.
    3. I standardfälten Namn och TTL lämnar du standardvärdena.
    4. I fältet Data anger du A-posten som tillhandahålls av din webbvärd. (Det är fyra uppsättningar siffror som avgränsas av punkter.)
    5. Klicka på Lägg till för att spara den nya A-posten.

Add an A record

För en CNAME-post:

1. Bläddra ned på sidan till Anpassade resursposter.
    2. Välj CNAME på listan Typ.
    3. I fältet Namn anger du alias- eller värddatadelen av CNAME-posten (vanligtvis www) som tillhandahålls av din webbvärd.
    4. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    5. I fältet Data anger du delen för pekar på eller destination av webbvärdens CNAME-post. Den innehåller oftast namnet på webbvärden och liknar www.webbvärd.com.
    6. Klicka på Lägg till för att spara den nya CNAME-posten.

Custom resource records section

För en NS-post (Nameserver):

Om du lägger till nya NS-poster kan Gmail och andra G Suite-tjänster sluta fungera. Vi berättar hur du återställer dina tjänster efter att du har lagt till NS-poster.

1. I avsnittet Namnservrar högst upp på sidan klickar du på Använd anpassade namnservrar.
    2. I fältet Namnservernamnet anger du namnserverns post som tillhandahålls av din webbvärd.
    3. Om du har fler än en namnserverpost att lägga till klickar du på Add (plus sign) icon bredvid namnserverfältet och lägger till nästa post. Upprepa detta steg vid behov.
    4. När alla namnserverposter för webbvärden har lagts till klickar du på Spara.

Two sample name server records are added to the Name Server records table.

5. När du har ändrat namnservrarna lägger du till G Suite-tjänsterna på din webbplats, till exempel G Suite-verifiering och Gmail.

Min domänregistrator är GoDaddy

Viktigt! Om du behöver hjälp med att lägga till DNS-posten från din webbvärd skickar du e-post till GoDaddys support och ber dem att göra ändringen åt dig. I e-postmeddelandet ska du inkludera posten du behöver lägga till och pinkoden för GoDaddys kundtjänst, som finns under Avancerade DNS-inställningar på administratörskonsolen.

Automatisk anslutning till populära webbplatser eller webbplatsbyggare

1. Klicka på Använd min domän på sidan Mina domäner.
  2. Klicka på Anslut.
  3. Välj anslutningsalternativ på listan Destinationer

GoDaddy Destinations page

4. Följ anvisningarna för den destination du valde.

Om din webbvärd inte finns med på listan har du två alternativ för att ansluta domänen till din webbplats:

• I fältet Vidarebefordra till valfri webbplats anger du webbadressen till din webbplats och klickar på Nästa.
  • Lägg till webbvärdens DNS-post (A, CNAME eller NS) enligt beskrivningen i instruktionerna nedan.

För en A-post:

1. På sidan Mina domäner klickar du på Inställningar Inställningar och öppnar rullgardinsmenyn.

Red circles highlight the gear icon in the top right corner, and the Manage DNS drop-down option.

2. Klicka på Hantera DNS. Kontrollpanelen för DNS-hantering öppnas.
  3. Bläddra ned och klicka på Lägg till.

The Records table is shown and a red circle highlights the Add button.

4. Välj A på listan Typ.

From the Type drop-down list, A is selected.

5. I fältet Värd anger du @.
  6. I fältet Pekar på anger du A-posten (IP-adress) som din webbvärd tillhandahåller.
  7. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.

The A record dialog box is shown.

8. Klicka på Spara.

För en CNAME-post:

1. På sidan Mina domäner klickar du på Inställningar Inställningar och öppnar rullgardinsmenyn.

Red circles highlight the gear icon in the top right corner, and the Manage DNS drop-down option.

2. Klicka på Hantera DNS. Kontrollpanelen för DNS-hantering öppnas.
  3. Bläddra ned och klicka på Lägg till

The Records table is shown and a red circle highlights the Add button.

4. Välj CNAME på listan Typ.

CNAME is selected from the Type drop-down list.

5. I fältet Värd anger du Alias/Värd/Namn för posten (normalt www) som tillhandahålls av webbvärden.
  6. I fältet Pekar på anger du den del av posten som innehåller namnet på din webbvärd (som www.squarespace.com).
  7. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.

The CNAME dialog box is shown.

8. Klicka på Spara.

För en NS-post (Nameserver):

Om du lägger till nya NS-poster kan Gmail och andra G Suite-tjänster sluta fungera. Vi berättar hur du återställer dina tjänster efter att du har lagt till NS-poster.

1. På sidan Mina domäner klickar du på Inställningar Inställningar och öppnar rullgardinsmenyn.

Red circles highlight the gear icon in the top right corner, and the Manage DNS drop-down option.

2. Klicka på Hantera DNS. Kontrollpanelen för DNS-hantering öppnas.
  3. Bläddra ned till Namnservrar och klicka på Ändra.

The Change button on the Nameservers pane is selected.

4. Välj Anpassad på listan Välj din nya namnservertyp.
  5. I det första Namnserver-fältet anger du namnservern som tillhandahålls av din webbvärd.
  6. Om du har fler än en namnserver anger du nästa i det andra Namnserver-fältet. Om du behöver fler än två namnserverfält klickar du på Lägg till namnserver för att lägga till fler fält.

The Nameserver fields are shown on the Nameservers pane of the DNS console.

7. Klicka på Spara.
  8. När du har ändrat namnservrarna lägger du till G Suite-tjänsterna, till exempel G Suite-verifiering och Gmail, i webbplatsens DNS-poster.

Min domänregistrator är Enom

Viktigt! Om du behöver hjälp med att lägga till DNS-posten från din webbvärd skickar du e-post till Enoms support och ber dem att göra ändringen åt dig. I e-postmeddelandet ska du inkludera posten du behöver lägga till och pinkoden för Enoms kundtjänst, som finns under Avancerade DNS-inställningar på administratörskonsolen.

Lägg till DNS-posten från webbvärden i rutan Domäninställningar.

För en A-post:

1. Rulla ned till tabellen Värdposter och klicka på Redigera.

Edit button on the Host Records table

2. Klicka på Lägg till ny.
  3. Från listan Posttyp väljer du A (Address).

A (Address) is the selected Record Type

4. Ange @ i fältet Värdnamn.
  5. I fältet Adress anger du de serienummer (fyra uppsättningar av siffror avgränsade med punkter) som ingår i CNAME-posten från webbvärden.
  6. Klicka på Spara.

För en CNAME-post:

1. Rulla ned till tabellen Värdposter och klicka på Redigera.
  2. Klicka på Lägg till ny.
  3. Välj CNAME (Alias) från listan Posttyp.

CNAME (Alias) is the selected record type

4. I fältet Värdnamn anger du Alias/Namn/Värddata för posten (normalt www) som är CNAME-posten från din webbvärd.
  5. I fältet Adress anger du den del av posten som innehåller namnet på din webbvärd (som www.webbvärd.com).
  6. Klicka på Spara.

För en NS-post (Nameserver):

Om du lägger till nya NS-poster kan Gmail och andra G Suite-tjänster sluta fungera. Vi berättar hur du återställer dina tjänster efter att du har lagt till NS-poster.

1. Klicka på Redigera i tabellen DNS-information.
  2. Klicka på Anpassad.

The Edit DNS Information table is shown.

3. I fältet Domännamnserver 1 anger du den första webbvärdens namnservrar. Namnservrar ser vanligtvis ut som ns1.exempel.com och ns2.exempel.com.
  4. Ange de återstående namnservrarna från webbvärden i de lediga fälten för domännamnsserver. Om du behöver fler fält klickar du på Lägg till nytt.
  5. Klicka på Spara.
  6. När du har ändrat namnservrarna lägger du till G Suite-tjänsterna, till exempel G Suite-verifiering och Gmail, i webbplatsens DNS-poster.

Min domänregistrator är DomainDiscount24

Viktigt! Om du behöver hjälp med att lägga till DNS-posten från din webbvärd skickar du e-post till DomainDiscount24:s support och ber dem att göra ändringen åt dig. I e-postmeddelandet ska du inkludera posten du behöver lägga till och ditt inloggningsnamn och lösenord som finns under Avancerade DNS-inställningar på administratörskonsolen.

Inloggningsuppgifterna för DomainDiscount24 DNS-konsolen ändras varje gång du loggar in. När du behöver åtkomst till domänens DNS-poster använder du länken och användaruppgifterna som anges på administratörskonsolen.

Lägg till DNS-posten som tillhandahålls av din webbvärd:

För en A-post:

1. På sidan Mina domäner klickar du på domänen du vill ansluta till din webbplats. Domänens DNS-postsida öppnas.
  2. Bläddra ned på sidan till avsnittet Översikt över underdomän.
  3. Klicka på raden i tabellen som visar A-, MX- och TXT-poster för din domän. Knappen Redigera visas.

A red circle highlights the Edit button on the Subdomain overview pane.

4. Klicka på Redigera.
  5. Överst på sidan DNS-inställningar klickar du bredvid det första A/AAAA-postfältet för att visa knappen Lägg till.

A red circle highlights the Add button.

6. Klicka på knappen Lägg till. Ett nytt A/AAAA-fält visas efter den sista befintliga A-posten.
  7. Ange A-posten i det öppna fältet. Det är fyra uppsättningar siffror som avgränsas av punkter.

The open A/AAAA field and Save button are shown.

8. Klicka på Spara och spara dina poster.

För en CNAME-post:

1. På sidan Mina domäner klickar du på domänen du vill ansluta till din webbplats. Domänens DNS-sida öppnas.
  2. Bläddra ned till avsnittet Skapa ny underdomän och ange ett värde för namn eller etikett eller värd (vanligtvis www) för den CNAME-post som tillhandahålls av webbvärden i det öppna fältet.

www was entered in the subdomain field.

3. Klicka på Skapa underdomän. CNAME-fönstret visas.
  4. I CNAME-fältet anger du värdet för Destination eller Mål eller Pekar på från CNAME-posten som tillhandahålls av din webbvärd. Det innehåller vanligtvis namnet på din webbvärd (som www.webbvärd.com).
  5. Klicka på Spara.

Save the CNAME record

För en NS-post (Nameserver):

Om du lägger till nya NS-poster kan Gmail och andra G Suite-tjänster sluta fungera. Vi berättar hur du återställer dina tjänster efter att du har lagt till NS-poster.

1. Överst på sidan Mina domäner markerar du kryssrutan bredvid domänen du vill ansluta till din webbplats.
  2. Klicka på Välj åtgärd följt av Namnserver.

Nameserver is selected from the Choose Action drop-down list.

3. Klicka på Typ följt av Extern namnserver. Tre nya namnserverfält visas.
  4. Ange den första namnservern från din webbvärd i fältet Namnserver 1.
  5. Upprepa det föregående steget för webbvärdens återstående namnservrar.

Nameserver settings table is shown

6. Klicka på Utför för att spara dina poster.
  7. När du har ändrat namnservrarna lägger du till G Suite-tjänsterna, till exempel G Suite-verifiering och Gmail, i webbplatsens DNS-poster.

Domänen kan omdirigeras direkt till din webbplats, men det kan ta upp till 72 timmar, beroende på din domänvärd. Om din domän inte har omdirigerats till din webbplats efter tre dagar kontaktar du domänvärdens support.

Om namnservern ändras: Lägg till G Suite-tjänster på ditt konto

Viktigt! Dessa tjänster behöver bara läggas till i webbvärdens DNS-poster om du har ändrat namnservrarna (NS-poster).

Se till att G Suite-tjänsterna (som Gmail) fortsätter fungera efter att du har anslutit domänen till din webbplats med en namnserverpost genom att kopiera DNS-posterna (TXT/SPF, MX och CNAME) som anges på G Suite-domänens DNS-konsol och klistra in dem i webbplatsens DNS-poster som lagras hos webbvärden.

Om du behöver hjälp kontaktar du din webbvärd för support.

Gmail och skräppostskydd

Behåll e-postleveransen till din inkorg i G Suite genom att lägga till G Suites MX-poster i DNS-posterna som lagras hos din webbvärd. De här posterna behöver du lägga till:
MX-serveradress Prioritet
ASPMX.L.GOOGLE.COM. 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM. 10
Obs! Värdena anger G Suites e-postservrar och vi inkluderar fem servrar om en inte skulle fungera eller kräver underhåll.
Om du vill förhindra att e-post som skickas från din Gmail att markeras som skräppost av e-postmottagarna kopierar du SPF-posten från G Suite-domänens DNS-konsol och klistrar in den i webbplatsens DNS-poster. SPF-posten är en TXT-post som ser ut så här: v=spf1 include:_spf.google.com ?all.

G Suite-verifiering

Om du vill att din domän ska fortsätta verifieras med G Suite kopierar du verifieringsposten från G Suite-domänens DNS-konsol och klistrar in den i webbvärdens DNS-poster. Din unika verifieringspost är en TXT-post som börjar med: google-site-verification=.

Google Sites

Om du har en Google-webbplats måste alla anpassade Google Site-adresser kopieras från din G Suite-domänens DNS-konsol och klistras in i webbvärdens DNS-poster.

Anpassade webbadresser för G Suite-tjänster

Om du använder anpassade webbadresser för tjänster (till exempel mail.dindomän.com i stället för standardadressen i Gmail mail.google.com/a/dindomän.com ) måste du lägga till nya CNAME-poster för dem i de DNS-poster som lagras hos din webbvärd.