Så här sprids ändringar i Googles tjänster

Varför kan jag inte se uppdateringar av inställningar för administratörskonsolen?

När du gör en ändring i Googles administratörskonsol, av en Google-tjänst eller hos domänvärden, kan det ta tid innan ändringen sprids inom en tjänst och till dina användare. I vissa fall kan du behöva uppdatera webbläsaren för att se ändringen.

Ändringar i administratörskonsolen eller Googles tjänster

Ändringar av inställningar eller uppgifter som utförs, exempelvis hantering av mobila enheter och användare, speglas inte alltid omedelbart. Det kan ta upp till 24 timmar innan ändringarna träder i kraft. Ibland ser du ett varningsmeddelande om en fördröjning förväntas.

Ändringar hos domänvärden

När du gör en ändring hos domänvärden, låt säga att du måste konfigurera MX-posterna eller skapa en SPF-post, tar det tid för ändringarna att sprida sig till Googles system. Denna tid kallas även DNS-spridning. Hur lång tid det tar beror på din domänvärd. Generellt behandlas och sprids DNS-ändringar inom 48 timmar, men ibland kan det ta upp till 72 timmar.Vi rekommenderar att du kontaktar din domänvärd för mer information.