Hantera tredjeparts dataåtkomst till Drive

Drive-innehåll kan integreras med produkter från tredje part, så att användarna kan dela och uppdatera sina dokument från olika plattformar.

Som G Suite-administratör kan du hantera integreringar genom att inaktivera dataåtkomst för Drive från tredje part och sedan aktivera specifika appar för de plattformar som stöds. Exempel:

1. Inaktivera Drive API-omfång med hjälp av G Suite API-behörigheter (OAuth-baserad åtkomst).
  2. Godkänn specifik appåtkomst för de plattformar som stöds av din organisation (webb, Android och iOS).

Hantera Slack-integration

Integrationen mellan Google Drive och Slack ger effektiva nyckelfunktioner:
  • Skapa nya filer i Google Dokument, Presentationer och Kalkylark direkt i Slack.
  • Importera en befintlig fil direkt från Google Drive eller klistra in länken till filen i en kanal eller ett direktmeddelande.
  • Hitta dina filer snabbt (även om du inte kommer ihåg filnamnet) genom att söka direkt i Slack. Slack indexerar automatiskt innehållet i alla Google Drive-filer du delar.
  • Dela och hantera filer utan att behöva oroa dig för versionshistorik eller vilka som har åtkomst.
  • Få uppdateringar om Google Drive-händelser, som kommentarer, begäran om åtkomst och nya filer som delas med användare via direktmeddelanden från Google Drive.
Se Slack-dokumentationen för mer information.
Kontrollera om Slack kan få åtkomst till användarnas innehåll genom att inaktivera tredje parts åtkomst till Drive helt och sedan (valfritt) godkänna Slack-appen för plattformar i din organisation.
  1. Inaktivera Drive API-omfattningen helt. Appar från tredje part kan inte komma åt användarens Drive-innehåll.
  2. Godkänn Slack-appen så att användare av produkten kan få åtkomst till Drive-innehåll. Gör detta för varje app-plattform.