Toegang van derden tot Drive-gegevens beheren

Drive-content kan worden geïntegreerd met producten van derden. Zo kunnen gebruikers hun documenten delen en updaten via verschillende platforms.

Als beheerder kunt u integraties beheren door toegang van derden tot Drive-gegevens uit te schakelen en vervolgens specifieke apps in te schakelen voor de ondersteunde platforms. Voorbeeld:

1. Schakel het Drive API-bereik uit met Google Workspace API-rechten (OAuth-gebaseerde toegang).
  2. Zet de toegang voor specifieke apps op de witte lijst voor de platforms die worden ondersteund door uw organisatie (web, Android en iOS).

Slack-integratie beheren

Met de integratie tussen Google Drive en Slack krijgt u enkele krachtige functies:

• Nieuwe Google-documenten, presentaties en spreadsheets maken, rechtstreeks vanuit Slack.
  • Bestaande bestanden rechtstreeks importeren vanuit Google Drive of de link naar het bestand in elk kanaal of chatbericht plakken.
  • Snel bestanden vinden (zelfs als u de bestandsnaam niet meer weet) door rechtstreeks in Slack te zoeken. Slack indexeert automatisch de content van Google Drive-bestanden die u deelt.
  • Bestanden delen en beheren zonder te hoeven nadenken over de versiegeschiedenis of wie er toegang heeft.
  • Updates ontvangen over Google Drive-gebeurtenissen, zoals geplaatste reacties, verzoeken om toegang en nieuwe bestanden die met gebruikers zijn gedeeld via chatberichten vanuit Google Drive.
Bekijk de Slack-documentatie voor meer informatie.
Als u wilt bepalen of Slack toegang heeft tot de Drive-content van uw gebruikers, raden we u aan toegang van derden tot Drive helemaal uit te schakelen en vervolgens de Slack-app op de witte lijst te zetten voor de platforms in uw organisatie.
  1. Schakel het Drive API-bereik helemaal uit. Apps van derden hebben dan geen toegang tot de Drive-content van uw gebruikers.
  2. Zet de Slack-app op de witte lijst om Slack-gebruikers toegang te geven tot Drive-content. Doe dit voor elk app-platform.