Registrera dataskyddsombud eller lokal integritetsrepresentant

Det kan vara nödvändigt för din organisation, enligt EU:s GDPR, Förenade kungarikets GDPR, den schweiziska FADP-förordningen eller annan tillämplig integritetslagstiftning, att utse någon eller båda av följande:

• dataskyddsombud
  • en lokal integritetsrepresentant (till exempel för EU, Förenade kungariket eller Schweiz).

Registrera i sådana fall uppgifter om personen i Googles administratörskonsol.

Registrera representanterna

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du menyn följt avKontoföljt avKontoinställningarföljt avJuridisk information och efterlevnad.

3. Under Uppgifter om dataskyddsombud eller Uppgifter om lokal integritetsrepresentant anger du nödvändiga kontaktuppgifter för organisationen enligt GDPR.
  4. Klicka på Spara.

Om dataskyddsombud och lokal integritetsrepresentant

• Ett dataskyddsombud är den person som, där det är tillämpligt, ska garantera efterlevnad av villkoren i EU:s GDPR, Förenade kungarikets GDPR, den schweiziska FADP-förordningen eller en annan tillämplig integritetslagstiftning. Tillämplig lag definierar när ett dataskyddsombud måste utses samt kraven för personens roll.
  • En lokal integritetsrepresentant (till exempel för EU, Förenade kungariket eller Schweiz) är den person som, där det är tillämpligt, representera kunder som inte är etablerade i (eller som har en registrerad adress eller hemvist utanför) relevant rättskipningsområde med avseende på sina skyldigheter enligt rättskipningsområdets integritetslagstiftning. Tillämplig lag definierar när en lokal integritetsrepresentant måste utses samt kraven för personens roll.

Se även