Synchronisatie aanzetten voor uw organisatie

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Als u informatie wilt over het gebruik van Drive voor desktop, gaat u naar het Helpcentrum voor gebruikers.

U kunt Drive voor desktop implementeren zodat uw organisatie content kan synchroniseren op meerdere apparaten en in de cloud. U kunt ook bepalen of uw gebruikers Drive voor desktop kunnen downloaden en installeren, zodat ze gedeelde Drives kunnen streamen vanaf hun desktop zonder hun bestanden te hoeven downloaden.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then "" Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documentenand thenFuncties en apps.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  4. Klik bij Drive voor desktop op Bewerken "".
    1. Vink het vakje aan voor Google Drive voor desktop toestaan in uw organisatie.
    2. (Optioneel) Als u wilt dat gebruikers alleen toegang hebben op geautoriseerde apparaten, vinkt u het vakje aan voor Google Drive voor desktop alleen toestaan op geautoriseerde apparaten.
    3. (Optioneel) Als u wilt dat gebruikers Drive voor desktop kunnen installeren, vinkt u het vakje aan voor Downloadlink voor Google Drive voor desktop tonen.
    4. (Optioneel) Als u wilt dat gebruikers kunnen zien wie gedeelde Microsoft Office-bestanden bewerkt, vinkt u het vakje aan voor Gebruikers toestaan realtime aanwezigheid in Microsoft Office aan te zetten vanuit Google Drive voor desktop.
  5. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep..

Functies van Back-up en synchronisatie

U kunt de functies van Back-up en synchronisatie nog steeds aanzetten met de Back-up en synchronisatie-opties.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then "" Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documentenand thenFuncties en apps.

3. Klik bij Drive op Bewerken "".
  4. Als u Gebruikers toestaan Back-up en synchronisatie te downloaden, installeren en gebruiken of Gebruik van Back-up en synchronisatie toestaan, maar de downloadlinks verbergen kiest, worden deze functies van Back-up en synchronisatie aangezet in Drive voor desktop:
    • Synchronisatie spiegelen
    • Back-up van foto's maken
    • Back-up van USB-apparaten maken
  5. Als u Back-up en synchronisatie niet toestaan in uw organisatie kiest, worden de functies van Back-up en synchronisatie uitgezet in Drive voor desktop.
  6. Klik op Opslaan.

Zie Gebruikers van Back-up en synchronisatie overzetten naar Drive voor desktop voor meer informatie.

Als u Drive voor desktop niet toestaat

Alle andere Drive-componenten zijn nog steeds beschikbaar. Alleen desktopsynchronisatie staat uit. Gebruikers kunnen nog steeds bestanden handmatig uploaden naar en downloaden van Drive op het web en hebben nog steeds toegang tot Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren. Als u de Essentials-versie gebruikt, kunt u ook de mogelijkheid uitzetten om documenten te maken. Zie Drive beheren voor een organisatie voor meer informatie.

Als u alle onderdelen van Drive en de Editors van Documenten wilt uitschakelen, kunt u Drive uitschakelen.

Volgende stap

Implementeer Drive voor desktop om een synchronisatieoplossing te installeren zodat uw gebruikers aan de slag kunnen.