Synchronisatie inschakelen voor uw organisatie

Nadat u een synchronisatieoplossing heeft gekozen, schakelt u deze in voor uw organisatie en bepaalt u of gebruikers downloadlinks kunnen zien in de Drive-interface.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Apps and then Google Workspace and then Instellingen voor Drive en Documenten and then Functies en apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps te zien.

Hiervoor is het beheerdersrecht Drive en documenten vereist.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard en Plus, Enterprise, Education Fundamentals, Standard, Teaching and Learning Upgrade en Plus, G Suite Business, Nonprofits, Essentials. Versies vergelijken

4. Zet Google Drive voor desktop, Back-up en synchronisatie, beide apps of geen van beide apps aan:
    1. (Optioneel, aanbevolen) Vink het vakje aan voor Drive File Stream toestaan in uw organisatie.

Als u Drive voor desktop toestaat, kunt u ook het vakje aanvinken voor De downloadlink voor Drive File Stream weergeven in de Drive-interface. De downloadlink wordt dan weergegeven in Drive op het web. Vink dit vakje uit als u Drive voor desktop als beheerder implementeert.

2. Zet Back-up en synchronisatie aan of uit:
      • Kies Gebruikers toestaan de Back-up en synchronisatie-app te downloaden, installeren en gebruiken om Back-up en synchronisatie toe te staan en een link weer te laten geven in Drive op het web waarmee gebruikers de app kunnen downloaden.
      • Kies Toestaan dat Back-up en synchronisatie wordt gebruikt, maar de downloadlinks verbergen als u Back-up en synchronisatie implementeert met het .msi-bestand.
      • Kies Back-up en synchronisatie niet toestaan om de optie uit te schakelen en de downloadlinks te verbergen.

Beide of geen van beide synchronisatie-apps toestaan

In stap 4 hierboven kunt u ervoor kiezen Drive voor desktop en Back-up en synchronisatie allebei of geen van beide toe te staan. Let op het volgende:

Als u zowel Drive voor desktop als Back-up en synchronisatie toestaat
  • Als een gebruiker Drive voor desktop tegelijk gebruikt met Back-up en synchronisatie, wordt de gebruiker gevraagd te stoppen met de synchronisatie van Mijn Drive in Back-up en synchronisatie.

Als gebruikers hiermee akkoord gaan, openen ze Mijn Drive alleen nog maar met Drive voor desktop. Dit leidt tot het volgende:

• Er wordt minder schijfruimte gebruikt
    • De prestaties worden beter
    • De gebruikerservaring verbetert, omdat Mijn Drive nog maar op één voorkeursmanier wordt geopend

Als gebruikers hier niet mee akkoord gaan, openen ze Mijn Drive met Drive voor desktop en synchroniseren ze Mijn Drive met Back-up en synchronisatie. Dit leidt tot het volgende:

• De schijfruimte die vrij zou komen door het gebruik van alleen Drive voor desktop, wordt toch gebruikt
    • Het kan leiden tot verwarring, omdat gebruikers de Google Drive-map en de bestanden daarin meerdere keren zien

• Als u downloadlinks naar beide apps laat weergeven, wordt alleen de link naar Drive voor desktop weergegeven.
Als u geen van beide synchronisatie-apps toestaat

Alle andere Drive-componenten zijn nog steeds beschikbaar. Alleen de synchronisatie is uitgeschakeld. Gebruikers kunnen nog steeds bestanden handmatig uploaden naar en downloaden van Drive op het web en hebben nog steeds toegang tot Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren. Als u de Essentials-versie gebruikt, kunt u ook de mogelijkheid documenten te maken uitschakelen.

Als u alle onderdelen van Drive en de Editors van Documenten wilt uitschakelen, kunt u Drive uitschakelen.

Volgende stap

Implementeer Drive voor desktop of Back-up en synchronisatie om een synchronisatieoplossing te installeren zodat uw gebruikers aan de slag kunnen.