Krypteringsrapport

Säkerhetsöversikt

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Plus, Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

TLS (Transport Layer Security) är ett protokoll som krypterar och levererar e-post på ett säkert sätt för både inkommande och utgående e-posttrafik. Detta bidrar till att förhindra avlyssning mellan e-postservrar. Använd krypteringsrapporten för att se hur många meddelanden på domänen som krypterats med TLS.

Obs! I säkerhetsöversikten finns även en sammanfattning av krypteringsdata. Mer information finns i Säkerhetsöversikt.

Visa krypteringsrapporten

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avSäkerhetföljt avSäkerhetscenterföljt avÖversikt.
  3. I det nedre högra hörnet av Kryptering klickar du på Visa rapport

Krypteringsdiagram

Detta diagram visar meddelanden indelade efter TLS och icke-TLS:

• TLS — Meddelanden som skickats med TLS-protokollet (Transport Layer Security)
  • Icke-TLS – Meddelanden som inte skickats med TLS-protokollet (Transport Layer Security).

Obs! Du kan dölja rader i diagrammet genom att klicka på historiken. Klicka till exempel på TLS om du vill dölja den här raden i diagrammet. Detta är särskilt användbart om rader överlappar varandra.

Med hjälp av rullgardinsmenyerna ovanför diagrammet kan du anpassa diagrammet för att endast ge information om vissa typer av meddelanden:

Filtrera Beskrivning

Trafikkälla: Allt, Externt eller Internt

Externt – Inkludera enbart meddelanden som har skickats av användare utanför domänen
Internt – Inkludera meddelanden som har skickats av användare inom domänen.
Inkommande eller utgående Inkommande – Inkludera endast meddelanden som mottagits av användare på din domän. Dessa meddelanden kan ha skickats av användare på eller utanför domänen.
Utgående – Inkludera endast meddelanden som skickas av användare på din domän. Dessa meddelanden kan ha levererats till användare på eller utanför din domän.
Domän Välj domän för din rapport.
Datumintervall

Anpassa rapporten för att visa data från i dag, i går, den här veckan, förra veckan, den här månaden, förra månaden eller dagar sedan (upp till 180 dagar) eller ange ett startdatum och slutdatum. Klicka på Tillämpa när du har angett datumintervallet.

Obs! För den här rapporten visas data endast under de senaste 31 dagarna. Om du till exempel anger parametrarna i upp till 60 dagar avbryts data i rapporten efter 31 dagar.

Om du vill skapa ett kalkylark med diagrammets data klickar du på Exportera arbetsblad. Ett kalkylark som motsvarar data i diagrammet Kryptering genereras och sparas i mappen Min enhet.

Jämför aktuell och historisk data

Jämför aktuell och historisk data genom att välja Percentil högst upp på menyn Statistisk analys (inte tillgängligt för alla diagram i säkerhetsöversikten). Du ser en överlagring på diagrammet som visar den 10:e, 50:e och 90:e percentilen med historisk data (180 dagar för huvuddelen av data och 30 dagar för Gmail-data). Ändra analysen genom att ändra överlagringslinjen via menyn uppe till höger om diagrammet.

Krypteringstabell

Du kan också se antalet krypterade eller okrypterade meddelanden som skickats till din domän från specifika domäner och IP-adresser.

Om du till exempel klickar på uppgiften för den 21 augusti på diagrammets TLS-rad visas en tabell som listar domäner som skickat flest krypterade meddelanden på det datumet. Tabellen är ordnad efter domän- och TLS-meddelanden. Klicka på IP för information om de IP-adresser som skickat flest krypterade meddelanden.

Obs! Kolumnen Domän i krypteringstabellen visar domänen för IP-adressen som skickade e-postmeddelandet. Om kolumnen är tom är domänen som IP-adressen är kopplad till okänd.