De status van uw beveiligingsinstellingen controleren

Pagina 'Status van beveiliging'

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise Plus, Education Standard en Education Plus, Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

Beveiligingsinstellingen zijn instellingen voor de beveiliging en bescherming van gebruikersaccounts:

Authenticatie in twee stappen en beveiligingssleutels afdwingen voor gebruikers

Met authenticatie in twee stappen voorkomt u ongeautoriseerde toegang tot een account, mocht iemand erin slagen het wachtwoord te bemachtigen. Zelfs als een wachtwoord is gekraakt, geraden of gestolen, kan een hacker niet inloggen zonder toegang tot de aanvullende verificatiemanieren van de gebruiker. Deze verificatie kan bestaan uit codes die alleen de gebruiker kan verkrijgen via zijn mobiele telefoon, of via een versleutelde handtekening in een beveiligingssleutel (aanbevolen).

Bekijk de tabel hieronder voor meer informatie.

Over inschakelen, inschrijven en afdwingen

Als authenticatie in twee stappen is ingeschakeld voor een domein, hebben gebruikers in dat domein de mogelijkheid authenticatie in twee stappen in te stellen. Als een individuele gebruiker besluit authenticatie in twee stappen in te stellen, wordt hij ingeschreven voor authenticatie in twee stappen.

Als authenticatie in twee stappen wordt afgedwongen voor een organisatie-eenheid, moeten de gebruikers in die organisatie-eenheid authenticatie in twee stappen instellen.

Het gebruik van beveiligingssleutels afdwingen

Wanneer u authenticatie in twee stappen instelt, raden we u aan het gebruik van beveiligingssleutels af te dwingen voor alle organisatie-eenheden. Zo loopt u minder risico op inbreuk op accounts, waardoor hackers minder makkelijk inloggegevens van gebruikers kunnen stelen en zo toegang kunnen krijgen tot vertrouwelijke informatie en privégegevens.

Bekijk de instructies hieronder om het gebruik van beveiligingssleutels af te dwingen.

Instellingen
  • Authenticatie in twee stappen voor gebruikers
  • Beveiligingssleutels afdwingen voor gebruikers
Status
  • Bij Authenticatie in twee stappen voor gebruikers staat hier het aantal organisatie-eenheden waarin authenticatie in twee stappen niet wordt afgedwongen voor gebruikers.
  • Bij Beveiligingssleutels afdwingen voor gebruikers staat hier het aantal organisatie-eenheden waarin het gebruik van beveiligingssleutels niet wordt afgedwongen voor gebruikers.

Aanbeveling

Dwing het gebruik van verificatie in 2 stappen af voor alle organisatie-eenheden. Kies onder Selecteer toegestane methoden voor verificatie in 2 stappen de optie Alleen beveiligingssleutel.Zo loopt u minder risico op inbreuk op accounts, waardoor hackers minder makkelijk inloggegevens van gebruikers kunnen stelen en zo toegang kunnen krijgen tot vertrouwelijke informatie en privégegevens.

Authenticatie in twee stappen en beveiligingssleutels afdwingen voor alle gebruikersaccounts

Zo kunt u verificatie in 2 stappen aanzetten en afdwingen, en het gebruik van beveiligingssleutels afdwingen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenVerificatieand thenVerificatie in 2 stappen.

3. Vink het vakje aan voor Gebruikers toestaan verificatie in 2 stappen aan te zetten.
  4. Klik op Opslaan. Authenticatie in twee stappen is nu ingeschakeld voor alle gebruikers in het domein.
  5. Klik in het gedeelte 'Authenticatie in twee stappen' op Ga naar geavanceerde instellingen om authenticatie in twee stappen af te dwingen.
  6. Kies in het linkernavigatiemenu het domein of de juiste organisatie-eenheid.
  7. Klik onder Afdwingen op Afdwingen nu inschakelen.
  8. Kies onder Selecteer toegestane methoden voor verificatie in 2 stappen de optie Alleen beveiligingssleutel.
  9. Klik op OPSLAAN.

Zie Authenticatie in twee stappen toevoegen en Afdwingen voor meer informatie en instructies.

Gevolgen voor uw gebruikers

Als gebruikers inloggen op hun Google-service (zoals Google Workspace of Cloud Identity) wordt ze gevraagd te verifiëren met een tweede stap. De tweede stap is meestal dat een geregistreerd mobiel telefoonnummer wordt gebeld en de gebruiker een autorisatiecode moet intypen.

Authenticatie in twee stappen en beveiligingssleutels afdwingen voor beheerders

Met authenticatie in twee stappen voorkomt u ongeautoriseerde toegang tot het account van een beheerder, mocht iemand erin slagen het wachtwoord te bemachtigen. Zelfs als een wachtwoord is gekraakt, geraden of gestolen, kan een hacker niet inloggen zonder toegang tot de aanvullende verificatiemanieren van de beheerder. Deze verificatie kan bestaan uit codes die alleen de beheerder kan verkrijgen via zijn mobiele telefoon, of via een versleutelde handtekening in een beveiligingssleutel (aanbevolen).

Bekijk de tabel hieronder voor meer informatie.

Over inschakelen, inschrijven en afdwingen

Als authenticatie in twee stappen is ingeschakeld voor een domein, hebben beheerders in dat domein de mogelijkheid authenticatie in twee stappen in te stellen. Als een individuele beheerder besluit authenticatie in twee stappen in te stellen, wordt hij ingeschreven voor authenticatie in twee stappen.

Als authenticatie in twee stappen wordt afgedwongen voor een organisatie-eenheid, moeten de beheerders in die organisatie-eenheid authenticatie in twee stappen instellen.

Het gebruik van beveiligingssleutels afdwingen

Wanneer u authenticatie in twee stappen instelt, raden we u aan het gebruik van beveiligingssleutels af te dwingen voor alle organisatie-eenheden. Zo loopt u minder risico op inbreuk op accounts, waardoor hackers minder makkelijk inloggegevens van gebruikers kunnen stelen en zo toegang kunnen krijgen tot vertrouwelijke informatie en privégegevens.

Bekijk de instructies hieronder om het gebruik van beveiligingssleutels af te dwingen.

Instellingen
  • Authenticatie in twee stappen voor beheerders
  • Beveiligingssleutels afdwingen voor beheerders
Status
  • Bij Authenticatie in twee stappen voor beheerders staat hier het aantal organisatie-eenheden waarin authenticatie in twee stappen niet wordt afgedwongen voor beheerders.
  • Bij Beveiligingssleutels afdwingen voor beheerders staat hier het aantal organisatie-eenheden waarin het gebruik van beveiligingssleutels niet wordt afgedwongen voor beheerders.

Aanbeveling

Dwing verificatie in 2 stappen af voor alle beheerdersaccounts. Kies onder Selecteer toegestane methoden voor verificatie in 2 stappen de optie Alleen beveiligingssleutel. Zo loopt u minder risico op inbreuk op accounts, verhoogde rechten en wachtwoordcracking.

Authenticatie in twee stappen en beveiligingssleutels afdwingen voor alle beheerdersaccounts

Zo kunt u verificatie in 2 stappen aanzetten en afdwingen, en het gebruik van beveiligingssleutels afdwingen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenVerificatieand thenVerificatie in 2 stappen.

3. Vink het vakje aan voor Gebruikers toestaan verificatie in 2 stappen aan te zetten.
  4. Klik op Opslaan. Authenticatie in twee stappen is nu ingeschakeld voor alle gebruikers in het domein.
  5. Klik in het gedeelte 'Authenticatie in twee stappen' op Ga naar geavanceerde instellingen om authenticatie in twee stappen af te dwingen.
  6. Kies in het linkernavigatiemenu het domein of de juiste organisatie-eenheid.
  7. Klik onder Afdwingen op Afdwingen nu inschakelen.
  8. Kies onder Selecteer toegestane methoden voor verificatie in 2 stappen de optie Alleen beveiligingssleutel.
  9. Klik op OPSLAAN.

Zie Authenticatie in twee stappen toevoegen en Afdwingen voor meer informatie en instructies.

Gevolgen voor uw gebruikers

Als beheerders inloggen op hun Google-service (zoals Google Workspace of Cloud Identity) wordt ze gevraagd te verifiëren met een tweede stap. De tweede stap is meestal dat een geregistreerd mobiel telefoonnummer wordt gebeld en de gebruiker een autorisatiecode moet intypen.