Autentiseringsrapport

Säkerhetsöversikt

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Plus, Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

Autentiseringsstandarder för e-post som DMARC, DKIM och SPF kan skydda din domän från vissa typer av e-posthot som nätfiske. I rapporten Autentisering kan du se antalet meddelanden som uppfyller eller inte uppfyller dessa standarder för e-postautentisering.

I säkerhetsöversikten finns även en sammanfattning av autentiseringsdata. Mer information finns i Säkerhetsöversikt.

Visa autentiseringsrapporten

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avSäkerhetföljt avSäkerhetscenterföljt avÖversikt.
  3. I det nedre högra hörnet av rutan Autentisering klickar du på Visa rapport.

Autentiseringsdiagram

Detta diagram visar meddelanden uppdelade efter autentiserat och ej autentiserat.

• Autentiserat – Meddelanden som uppfyller standarder för e-postautentisering
  • Ej autentiserat – Meddelanden som inte har e-postautentisering

Obs! Du kan dölja rader i diagrammet genom att klicka på historiken. Klicka till exempel på Autentiserat för att dölja data rörande autentiserade meddelanden. Detta är särskilt användbart om rader överlappar varandra.

Med hjälp av rullgardinsmenyerna ovanför diagrammet kan du anpassa diagrammet för att endast ge information om vissa typer av meddelanden:

Filtrera Beskrivning

Trafikkälla

Inkommande – Inkludera endast meddelanden som mottagits av användare på din domän. Dessa meddelanden kan ha skickats av användare på eller utanför domänen.

• Extern mottagning – Inkludera endast meddelanden som skickas av användare utanför din domän.
  • Intern mottagning – Inkludera endast meddelanden som skickas av användare på din domän.
Autentisering:
Alla, DKIM, DMARC eller SPF
DKIM – Inkludera endast meddelanden som verifierats med DKIM.

DMARC— Inkludera endast meddelanden som verifierats med hjälp av DMARC.

SPF — Inkludera endast meddelanden som verifierats med hjälp av SPF.
Resultat:
Allt, Spam eller Clean
Spam – Inkludera endast meddelanden som placerats i skräppostmappen (detta inkluderar meddelanden som identifierats som skräppost eller nätfiske av skräppostfiltret i Gmail).

Clean – Inkluderar endast meddelanden som placerats i användarnas inkorgar (detta inkluderar misstänkta meddelanden som placerats i användarnas inkorg genom vitlistning).
Domän Välj domän för din rapport.
Datumintervall Anpassa rapporten för att visa data från i dag, i går, den här veckan, förra veckan, den här månaden, förra månaden eller dagar sedan (upp till 180 dagar) eller ange ett startdatum och slutdatum. Klicka på Tillämpa när du har angett datumintervallet.

Obs! För den här rapporten visas data endast under de senaste 31 dagarna. Om du till exempel anger parametrarna i upp till 60 dagar avbryts data i rapporten efter 31 dagar.

Om du vill skapa ett kalkylark med diagrammets data klickar du på Exportera arbetsblad. Ett kalkylark som motsvarar data i diagrammet Autentisering genereras och sparas i mappen Min enhet.

Jämför aktuell och historisk data

Jämför aktuell och historisk data genom att välja Percentil högst upp på menyn Statistisk analys (inte tillgängligt för alla diagram i säkerhetsöversikten). Du ser en överlagring på diagrammet som visar den 10:e, 50:e och 90:e percentilen med historisk data (180 dagar för huvuddelen av data och 30 dagar för Gmail-data). Ändra analysen genom att ändra överlagringslinjen via menyn uppe till höger om diagrammet.

Autentiseringstabell

Om du vill visa mer information om autentisering på specifika datum klickar du på en uppgift i diagrammet.

Om du till exempel klickar på uppgiften för den 21 augusti visas en tabell med mer information om autentiserade meddelanden på det datumet. Tabellen visar de översta domänerna som skickat autentiserade meddelanden till din domän, med ett meddelandeantal för varje domän. Om du vill visa de översta IP-adresserna som skickat autentiserade meddelanden till din domän på det datumet klickar du på IP-adress.