Rapport Verificatie

Beveiligingsdashboard

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise Plus, Education Standard en Education Plus, Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

Met e-mailverificatiesystemen, zoals DMARC, DKIM en SPF kunt u uw domein beschermen tegen bepaalde typen e-mailbedreigingen, zoals phishing. In het rapport Verificatie ziet u het aantal berichten dat wel of niet voldoet aan deze standaarden voor e-mailverificatie.

Op het beveiligingsdashboard staat ook een samenvatting van de verificatiegegevens. Zie Beveiligingsdashboard voor meer informatie.

Het rapport Verificatie bekijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenDashboard.
  3. Klik rechtsonder in het venster Verificatie op Rapport bekijken.

Diagram Verificatie

In dit diagram staan de berichten, gesorteerd op Geverifieerd en Niet geverifieerd.

• Geverifieerd: berichten die voldoen aan de standaarden voor e-mailverificatie
  • Niet geverifieerd: berichten zonder e-mailverificatie

Opmerking: U kunt lijnen in het diagram verbergen door op de legenda te klikken. Klik bijvoorbeeld op Geverifieerd om gegevens over geverifieerde berichten te verbergen. Dit is met name handig als een lijn een andere lijn overlapt.

Met het dropdownmenu boven het diagram kunt u het diagram aanpassen, zodat alleen gegevens van bepaalde soorten berichten worden weergegeven:

Filter Beschrijving

Verkeersbron

Binnenkomend: Alleen berichten die zijn ontvangen door gebruikers binnen uw domein. Deze berichten kunnen zijn verzonden door gebruikers binnen of buiten uw domein.

• Extern ontvangen: Alleen berichten die zijn verzonden door gebruikers buiten uw domein.
  • Intern ontvangen: Alleen berichten die zijn verzonden door gebruikers binnen uw domein.
Verificatie:
Alles, DKIM, DMARC of SPF
DKIM: Alleen berichten die zijn geverifieerd met DKIM.

DMARC: Alleen berichten die zijn geverifieerd met DMARC.

SPF: Alleen berichten die zijn geverifieerd met SPF.
Resultaat:
Alles, Spam of Geen spam
Spam: Alleen berichten die in de map Spam zijn geplaatst (inclusief berichten die door het spamfilter van Gmail zijn geïdentificeerd als spam, phishing of malware).

Geen spam: Alleen berichten die in de inbox van gebruikers zijn geplaatst (inclusief verdachte berichten die in de inbox van gebruikers zijn geplaatst omdat de afzender op een witte lijst stond).
Domein Kies van welk domein u het rapport wilt zien.
Periode Pas het rapport aan om gegevens van Vandaag, Gisteren, Deze week, Vorige week, Deze maand, Vorige maand of Dagen geleden (maximaal 180 dagen) te bekijken. U kunt ook een start- en einddatum invoeren. Klik nadat u de periode heeft ingesteld op Toepassen.

Opmerking: In dit rapport staan alleen gegevens van de afgelopen 31 dagen. Als u bijvoorbeeld de parameters instelt op 60 dagen, ziet u geen gegevens van langer dan 31 dagen geleden.

Als u een spreadsheet met de gegevens van het diagram wilt maken, klikt u op Spreadsheet exporteren. Er wordt een spreadsheet gemaakt met de gegevens in het diagram Verificatie. Deze wordt opgeslagen in de map Mijn Drive.

Huidige en historische gegevens vergelijken

Als u de huidige gegevens wilt vergelijken met historische gegevens, selecteert u rechtsboven in het menu Statistische analyse de optie Percentiel (niet beschikbaar voor alle diagrammen op het beveiligingsdashboard).U ziet dan een overlay in het diagram waarmee het 10e, 50e en 90e percentiel van historische gegevens wordt weergegeven (voor de meeste gegevens 180 dagen, voor Gmail-gegevens 30 dagen). Als u de analyse wilt wijzigen, kunt u rechtsboven in het diagram het menu gebruiken om de overlayregel te wijzigen.

Tabel Verificatie

Als u meer gegevens wilt bekijken over verificatie op specifieke datums, klikt u op een gegevenspunt in het diagram.

Als u bijvoorbeeld op het gegevenspunt 21 augustus klikt, wordt er een tabel weergegeven met meer informatie over geverifieerde berichten op die datum. In de tabel staan de domeinen die de meeste geverifieerde berichten naar uw domein hebben verzonden, met het aantal berichten van elk domein. Klik op IP-adres om te zien vanaf welke IP-adressen de meeste geverifieerde berichten zijn verstuurd naar uw domein op die datum.