Övervaka status för dina Marketplace-appar

Sidan Säkerhetsstatus

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Plus, Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

På sidan Säkerhetsstatus kan du övervaka konfigurationen av inställningen Användning av Google Workspace Marketplace-app.

Användning av Google Workspace Marketplace-appar

Du kan välja vilka appar från tredje part som användarna får installera från Google Workspace Marketplace-appen. Mer information finns i tabellen nedan.

Inställning Användning av Google Workspace Marketplace-appar
Status

Anger hur många domäner där följande alternativ inte har konfigurerats:
Tillåt inte användare att installera någon app från Google Workspace Marketplace

Rekommendation

Du har möjlighet att tillåta användare att installera appar från Google Workspace Marketplace, men tänk på att det kan öka risken för dataläckor, datastöld och skadlig programvara.

Så här konfigurerar du inställningen

Öppna Appar > Google Workspace Marketplace-appar på Googles administratörskonsol.

Mer information och instruktioner finns i Styr användarinstallation av Marketplace-appar.

Effekt på dina användare

Användarna kan inte installera några appar från Google Workspace Marketplace.