Rapport för skräppostfilter

Säkerhetsöversikt

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Plus, Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

Du kan se hur många meddelanden som har markerats som skräppost av Googles skräppostfilter under en viss tidsperiod genom att visa skräppostfilterrapporten i säkerhetsöversikten. Det finns tre versioner av skräppostfilterrapporten:

• Allt – du kan se om inkommande meddelanden kommer till användarnas inkorgar eller dirigeras om som skräppost.
  • Nätfiske – du kan också se hur nätfiskemeddelanden dirigeras.
  • Skadlig programvara – du kan se meddelanden som markerats som skadlig programvara och när.

Visa rapporten för skräppostfilter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avSäkerhetföljt avSäkerhetscenterföljt avÖversikt.
  3. Rulla till Skräppostfilter – Allt, skräppostfilter – Nätfiske och Skräppostfilter – Skadlig programvara och klicka på Visa rapport i det nedre högra hörnet av ett kort.

Tolka data

Visa skräppostfiltret som ett diagram

Om ett meddelande betraktas som misstänkt men även har positiva egenskaper, som att meddelandets avsändare är godkänd, kan meddelandet placeras i en användares inkorg. Du kan se meddelanden som levererats till en användares:

• Inkorg – Inkluderar misstänkta meddelanden som placerats i användarnas inkorg genom att avsändaren finns med på din godkännandelista.
  • Skräppostmapp – Inkluderar meddelanden som identifierats som skräppost, nätfiske eller skadlig programvara i Gmails skräppostfilter.

Obs! Du kan dölja rader i diagrammet genom att klicka på historiken. Klicka till exempel på Skräppost om du vill dölja den här raden i diagrammet. Detta är särskilt användbart om rader överlappar varandra.

Med hjälp av listorna ovanför diagrammet kan du visa data från alla dina domäner eller från specifika domäner. Du kan även anpassa diagrammet för att endast ge information om vissa typer av meddelanden:

Filtrera Beskrivning
Klassificerad tid

Före leverans – Meddelanden med bilagor som har bekräftats vara skadlig programvara placeras i användarens skräppostmapp och bilagorna inaktiveras.

Efter leverans – Meddelanden med bilagor som godkänns vid sökning efter skadlig programvara placeras i användarens inkorg, men kan senare identifieras som skadlig programvara i längre genomsökningar. Bilagor inaktiveras när de har klassificerats som skadlig programvara.

Trafikkälla Alla – Både interna och externa meddelanden
Externt – Skickat av användare utanför din domän
Internt – Skickat av användare inom din domän

Klassificering

Alla – Alla meddelanden
Rent – Markerat som rent
Skräppost – Markerat som skräppost
Skadlig programvara – Markerat som skadlig programvara
Nätfiske – Markerat som nätfiske
Misstänkt – Markerat som misstänkt

Domän Välj domän för din rapport.
Datumintervall

Anpassa rapporten för att visa data från i dag, i går, den här veckan, förra veckan, den här månaden, förra månaden eller dagar sedan (upp till 180 dagar) eller ange ett startdatum och slutdatum. Klicka på Tillämpa när du har angett datumintervallet.

För denna rapport visas data endast under de senaste 30 dagarna. Om du till exempel anger parametrarna i upp till 60 dagar avbryts data i rapporten efter 30 dagar.

Om du vill skapa ett kalkylark med diagrammets data på Google Drive klickar du på Exportera kalkylark

Fokusera på datapunkter i tabellen

Om du vill ha mer detaljerad information om skräppostmeddelanden som har skickats på en viss dag klickar du på punkten på diagrammet för detta datum. Detaljer om dessa meddelanden visas i tabellen nedanför diagrammet.

Klicka på en flik ovanför tabellen om du vill se mer data om de valda meddelandena, inklusive:

• Ämne
  • Mottagare
  • Avsändare
  • IP-adress
  • Orsak till spamklassificering
  • Avsändarens domän
  • SPF- och DKIM-domäner
  • Hash SHA256 för bilaga
  • Filnamnstillägg för bilaga
  • Avsändarens visningsnamn

Scrolla till vänster eller höger mellan flikarna för att se all tillgänglig meddelandedata.

Obs! Namn på bilagor som är långa och oläsliga trunkeras i tabellerna för skräppostfilter.

Jämför aktuell och historisk data

Jämför aktuell och historisk data genom att välja Percentil högst upp på menyn Statistisk analys (inte tillgängligt för alla diagram i säkerhetsöversikten). Du ser en överlagring på diagrammet som visar den 10:e, 50:e och 90:e percentilen med historisk data (180 dagar för huvuddelen av data och 30 dagar för Gmail-data). Ändra analysen genom att ändra överlagringslinjen via menyn uppe till höger om diagrammet.

Relaterade ämnen