Kom igång med sidan Säkerhetsstatus

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Standard och Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

Vissa funktioner i säkerhetscentret – till exempel data som rör Gmail och Drive – är inte tillgängliga med Cloud Identity-premiumversion.

På sidan Säkerhetsstatus kan du övervaka konfigurationen för dina säkerhetsrelaterade administratörskonsolinställningar – allt från en plats i Googles administratörskonsol – och ändra inställningarna.

Visa sidan Säkerhetsstatus:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2.  På administratörskonsolen går du till menyn följt av Säkerhetföljt avSäkerhetscenter  följt avSäkerhetsstatus.

Hämtningstiderna för sidan Säkerhetsstatus varierar beroende på din konfiguration.

Obs!

• Enterprise-kunder får alla inställningar för säkerhetsstatus. Med Frontline Standard, Essentials-utgåvor och Cloud Identity-premiumversion får du tillgång till ett begränsat antal funktioner för säkerhetsstatus. Respektive avsnitt nedan innehåller information om tillgänglighet.
  • Ändringar av inställningar på administratörskonsolen kan ta upp till 24 timmar innan effekten är synlig på sidan Säkerhetsstatus. Ändringar av inställningarna via administratörskonsolen finns i granskningsloggen för administratörskonsolen.
  • Avancerade administratörer kan visa alla inställningar på sidan Säkerhetsstatus. Andra administratörer måste få specifika administratörsbehörigheter för att kunna se inställningarna för säkerhetsstatus.

Statuskolumn

Visa antalet organisationsenheter som en inställning har aktiverats eller inaktiverats för. På varje rad visas statusen för dessa inställningar. Till exempel Aktiverad för 1 organisationsenhet eller Inaktiverad för 10 organisationsenheter.

Visa organisationsenheter med riskabla konfigurationer

Om du vill se dina inställningar för Googles administratörskonsol och göra ändringar klickar du på de blå länkarna under Status (klicka till exempel på 5 organisationsenheter). Detta öppnar ett fönster med trädstruktur och en lista över organisationsenheter med riskabla konfigurationer.Klicka på någon av organisationsenheterna i det här fönstret för att få direkt åtkomst till säkerhetsinställningarna för organisationsenheten. Du kan sedan anpassa inställningarna om det behövs.

Tänk på att organisationsenheter som ärver inställningsstatusen också kan påverkas av ändringarna. Mer information finns i Så här fungerar organisationsstrukturen.

Visa säkerhetsrekommendationer

Beroende på inställningsstatus visar kolumnen till höger en grå ikon som du kan klicka på för en lista med rekommendationer eller också visar den en grön kryssruta för att indikera en säker konfiguration. Klicka på de grå ikonerna för mer information och instruktioner.

Sidan Säkerhetsstatus

Inställningar för säkerhetsstatus

Du kan övervaka säkerhetsstatus för följande inställningar:

Kategori Inställning
Gmail
  • Automatisk vidarebefordran av e-post
  • Stort lagringsutrymme för e-post
  • Stäng av skräppostsfilter för interna avsändare
  • POP- och IMAP-åtkomst för användare
  • DKIM
  • SPF-post
  • DMARC
  • Godkända avsändare utan autentisering
  • Godkända domänavsändare
  • IP-adresser på lista över godkända e-postadresser
  • Lägg till inställningen för skräppostrubriker i alla standardregler för dirigering
  • Konfiguration av MX-poster
  • MTA-STS-konfiguration

Utgåvor som stöds: Enterprise Plus, Education, Enterprise Essentials Plus

• Säkerhet för bilaga
  • Säkerhet för länkar och externa bilder
  • Identitetsförfalskning och autentisering

Utgåvor som stöds: Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus

Drive

• Delningsinställningar för Drive
  • Varning för delning utanför domänen
  • Åtkomstkontroll
  • Tillägg för Drive
  • Åtkomst till offlinedokument
  • Skrivbordsåtkomst till Drive
  • Publicera filer på nätet
  • Inloggning på Google krävs för externa användare med skrivbehörighet

Utgåvor som stöds: Enterprise Plus, Education, Enterprise Essentials Plus

Enhetshantering

• Blockering av mobila enheter som är utsatta för obehörig åtkomst
  • Mobilhantering
  • Krav för mobillösenord
  • Enhetskryptering
  • Rapporter för inaktivitet för mobila enheter
  • Typ av kontorensning
  • Appverifiering
  • Installation av mobilappar från okända källor
  • Lagring på extern media

Utgåvor som stöds: Frontline Standard, Enterprise, Education, Enterprise Essentials Plus, Cloud Identity-premiumversion

Säkerhet
  • Tvåstegsverifiering för användare
  • Tvåstegsverifiering för administratörer
  • Security Key Enforcement för administratörer

Utgåvor som stöds: Frontline Standard, Enterprise, Education, Cloud Identity-premiumversion, Enterprise Essentials Plus

• Security Key Enforcement för användare

Utgåvor som stöds: Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus

Hangouts

• Varning för kontakter utanför domänen i Hangouts

Se Externa chattinställningar.

Utgåva som stöds: Enterprise Plus, Education

Grupper

• Skapa grupper och medlemskap

Utgåvor som stöds: Enterprise Plus, Education, Enterprise Essentials Plus

Marketplace-appar

• Användning av Google Workspace Marketplace-appar

Utgåvor som stöds: Enterprise Plus, Education, Enterprise Essentials Plus

Kalender
  • Policy för kalenderdelning

Utgåvor som stöds: Enterprise Plus, Education, Enterprise Essentials Plus

• Offlineåtkomst till Kalender

Utgåvor som stöds: Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus

Sites

• Delningspolicy för Sites

Utgåvor som stöds: Enterprise Plus, Education, Enterprise Essentials Plus

Om att göra ändringar av dina inställningar

Säkerhetshänsyn kontra affärsbehov
Utöver säkerhetshänsyn och bästa praxis kan du ha affärsbehov som gör att vissa inställningar måste aktiveras eller inaktiveras. Balansera dessa prioriteringar när du utvärderar statusen för dina inställningar.

Organisationsenheter och arv
Du kan aktivera eller inaktivera inställningar för en organisationsenhet. Du kan även konfigurera en underordnad organisation för att åsidosätta inställningen i en överordnad organisation. I annat fall ärver den underordnade organisationen inställningen från den överordnade.

Begränsningar för flera domäner
Du kan inte ställa in olika policyer eller konfigurationer för specifika domäner. Alla inställningar på Googles administratörskonsol gäller för alla domäner som tillhör ditt konto. Mer information finns i Begränsningar med flera domäner.

Mer information och anvisningar om säkerhetscentret finns i Om säkerhetscentret.