Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Aan de slag met de pagina Beveiligingsstatus

Ondersteunde versies voor deze functie: Frontline Standard; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

Sommige functies in het beveiligingscentrum, zoals gegevens over Gmail en Drive, zijn niet beschikbaar in Cloud Identity Premium.

Op de pagina Beveiligingsstatus kunt u de configuratie van de beveiligingsinstellingen in de Beheerdersconsole controleren (allemaal op één pagina in de Google Beheerdersconsole) en waar nodig wijzigingen aanbrengen aan deze instellingen.

Ga als volgt te werk om de pagina Beveiligingsstatus te bekijken:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2.  Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrum and thenBeveiligingsstatus.

De laadtijd van de pagina Beveiligingsstatus is afhankelijk van de configuratie.

Opmerkingen:

• Enterprise-klanten kunnen alle instellingen op de pagina Beveiligingsstatus gebruiken. Als u Frontline Standard, Essentials of Cloud Identity Premium gebruikt, kunt u een deel van de functies op de pagina Beveiligingsstatus gebruiken. In de gedeelten hieronder vindt u meer informatie over welke instellingen voor welke versie beschikbaar zijn.
  • Het kan 24 uur duren voordat wijzigingen aan de instellingen in de beheerdersconsole zijn doorgevoerd op de pagina Beveiligingsstatus.Wijzigingen in de instellingen in de beheerdersconsole worden opgeslagen in het controlelogboek van de beheerdersconsole.
  • Hoofdbeheerders kunnen alle instellingen op de pagina Beveiligingsstatus bekijken. Andere beheerders moeten specifieke beheerdersrechten krijgen om instellingen op de pagina Beveiligingsstatus te kunnen zien.

Kolom Status

Hier staat het aantal organisatie-eenheden waarvoor een instelling aan- of uitstaat. In elke rij ziet u de status van deze instellingen. Er staat bijvoorbeeld Ingeschakeld voor 1 OE of Uitgeschakeld voor 10 OE's.

Organisatie-eenheden met risicovolle configuraties bekijken

Als u de instellingen in de Google-beheerdersconsole wilt bekijken en wijzigingen wilt aanbrengen, klikt u op de blauwe links in de kolom Status (bijvoorbeeld 5 OE's). Er wordt dan een venster geopend met een boomstructuur van de organisatie-eenheden waarvoor risicovolle configuraties zijn ingesteld.Klik op een van de organisatie-eenheden in dit venster om rechtstreeks toegang te krijgen tot de beveiligingsinstellingen voor die organisatie-eenheid. Indien nodig kunt u daar de instellingen aanpassen.

Als u wijzigingen aanbrengt, kan dit ook gevolgen hebben voor organisatie-eenheden die instellingen overnemen. Zie Hoe werkt de organisatiestructuur voor meer informatie.

Aanbevelingen voor de beveiliging bekijken

Afhankelijk van de status van de instelling staat in de rechterkolom een grijs pictogram waarop u kunt klikken voor een lijst met aanbevelingen of een groen vinkje waarmee wordt aangegeven dat de configuratie veilig is. Klik op een grijs icoon voor meer informatie en instructies.

Pagina Beveiligingsstatus

Beveiligingsstatus van instellingen

U kunt de beveiligingsstatus van de volgende instellingen controleren:

Categorie Instelling
Gmail
  • Automatisch doorsturen van e-mails
  • Uitgebreide e-mailopslag
  • Spamfilters overslaan voor interne afzenders
  • POP- en IMAP-toegang voor gebruikers
  • DKIM
  • SPF-record
  • DMARC
  • Goedgekeurde afzenders zonder verificatie
  • Afzenders van goedgekeurde domeinen
  • IP's op witte lijst voor e-mail
  • De instelling 'Koptekst Spam' toevoegen aan alle standaardroutingregels
  • MX-recordconfiguratie
  • MTA-STS-configuratie

Ondersteunde versies: Enterprise Plus, Education, Enterprise Essentials Plus

• Beveiliging van bijlagen
  • Beveiliging voor links en externe afbeeldingen
  • Spoofing- en verificatiebeveiliging

Ondersteunde versies: Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus

Drive

• Drive-instellingen voor delen
  • Waarschuwing bij delen buiten het domein
  • Toegangsbeheer
  • Add-ons voor Drive
  • Toegang tot offline documenten
  • Bureaubladtoegang tot Drive
  • Bestanden openbaar maken op het web
  • Inloggen bij Google vereisen voor externe bijdragers

Ondersteunde versies: Enterprise Plus, Education, Enterprise Essentials Plus

Apparaatbeheer

• Gecompromitteerde mobiele apparaten blokkeren
  • Mobiel beheer
  • Wachtwoordvereisten voor mobiel
  • Apparaatversleuteling
  • Rapporten over inactieve mobiele apparaten
  • Account automatisch wissen
  • App-verificatie
  • Installatie van mobiele apps via onbekende bronnen
  • Opslag op externe media

Ondersteunde versies: Frontline Standard, Enterprise, Education, Enterprise Essentials PlusCloud Identity Premium

Beveiliging
  • Verificatie in 2 stappen voor gebruikers
  • Verificatie in 2 stappen voor beheerders
  • Beveiligingssleutels afdwingen voor beheerders

Ondersteunde versies: Frontline Standard, Enterprise, Education, Cloud Identity Premium, Enterprise Essentials Plus

• Beveiligingssleutels afdwingen voor gebruikers

Ondersteunde versies: Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus

Hangouts

• Waarschuwing voor Hangouts buiten het domein

Zie Instellingen voor externe chats.

Ondersteunde versies: Enterprise Plus, Education

Groepen

• Groepen maken en groepslidmaatschap

Ondersteunde versies: Enterprise Plus, Education, Enterprise Essentials Plus

Marketplace-apps

• Gebruik van Google Workspace Marketplace-apps

Ondersteunde versies: Enterprise Plus, Education, Enterprise Essentials Plus

Agenda
  • Beleid voor delen van agenda's

Ondersteunde versies: Enterprise Plus, Education, Enterprise Essentials Plus

• Offline toegang tot Agenda

Ondersteunde versies: Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus

Sites

• Beleid voor delen van sites

Ondersteunde versies: Enterprise Plus, Education, Enterprise Essentials Plus

Over het wijzigen van instellingen

Beveiligingsoverwegingen en bedrijfsbehoeften
Naast beveiligingsoverwegingen en best practices moet uw bedrijf mogelijk bepaalde instellingen aan- of uitzetten voor zakelijke doeleinden. U moet een balans vinden tussen deze prioriteiten wanneer u de status van instellingen controleert.

Organisatie-eenheden en overname van instellingen
U kunt instellingen aan- of uitzetten voor een organisatie-eenheid. U kunt ook een onderliggende organisatie-eenheid zo configureren dat de instelling van de bovenliggende organisatie-eenheid wordt overschreven. Als u dit niet doet, neemt de onderliggende organisatie-eenheid de instelling van de bovenliggende organisatie-eenheid over.

Beperkingen voor meerdere domeinen
U kunt niet verschillende beleidsregels of configuratie-instellingen instellen voor verschillende domeinen. Alle instellingen in de Google Beheerdersconsole worden toegepast op alle domeinen die deel uitmaken van uw account. Zie Beperkingen voor meerdere domeinen voor meer informatie.

Zie Over het beveiligingscentrum voor meer informatie en instructies over het beveiligingscentrum.