Implementera Drive Direktsynk

Implementera Drive Direktsynk i organisationen för ett snabbt och enkelt sätt att komma åt Drive-filerna från datorn.

Den här artikeln är avsedd för administratörer. Läs i hjälpcentret om hur du använder Drive Direktsynk.

Så här fungerar det

Med Drive Direktsynk kan du streama dina Drive-filer direkt från molnet till din Mac eller PC, vilket frigör diskutrymme och bandbredd. Eftersom Drive-filer lagras i molnet uppdateras alla ändringar som du eller de redigeringsbehöriga gör automatiskt överallt. Du har alltid den senaste versionen.

Du kan också göra Drive-filer tillgängliga för offlineåtkomst. Dessa cachelagrade filer synkroniseras tillbaka till molnet när du är online. Det betyder att den senaste versionen är tillgänglig på alla dina enheter.

Installera eller implementera Drive Direktsynk

1. Kontrollera att Drive Direktsynk fungerar för organisationen. Du kan använda Drive Direktsynk på dessa operativsystem:
    • Windows: Windows 7 och senare. Windows Server 2012 och senare.
    • Mac: El Capitan (10.11) och senare. För High Sierra (10.13) eller senare följer du dessa steg.

Kontrollera även att du använder en webbläsare som stöds

2. Om du inte redan har gjort det,aktiverar du synkronisering för organisationen. Kontrollera att du tillåter Drive Direktsynk och ange om användarna kan se nedladdningslänkar för Drive Direktsynk.
  3. På samma sida i administratörskonsolen där du aktiverade synkronisering markerar du Tillåt användarna att aktivera närvaro i realtid i Microsoft Office från Drive Direktsynk. Då kan användarna se när någon redigerar delade Microsoft Office-filer och kan bidra till att förhindra redigeringskonflikter.
  4. Installera Drive Direktsynk på varje användares dator med ett av de här alternativen:

• Låt varje användare installera Drive Direktsynk på sin egen dator. För det här alternativet måste användarna ha administratörsrättigheter till sin dator.

• Ladda ned filen Drive File Stream.exe och implementera den i tyst läge:

Windows
      1. Ladda ned GoogleDriveFSSetup.exe.
        Ladda ned nu
      2. Kör installationsprogrammet i tyst läge:
            GoogleDriveFSSetup --silent --desktop_shortcut

desktop_shortcut flaggan för Drive Direktsynk är valfri. Användare kan också hitta Drive Direktsynk i Windows aktivitetsfält.

Drive Direktsynk innehåller standardkommandon för Google Dokument, Kalkylark och Presentationer. Du kan stänga av kortkommandona för Dokumentredigerare genom att lägga till
        parametern --gsuite_shortcuts=false i installationsprogrammet.

3. (Rekommenderas) Avinstallera Säkerhetskopiera och synkronisera i organisationen.
      4. (Valfritt) ta bort Google Drive-mappen på \Users\%USER%\Google Drive. Var försiktig när du tar bort den här mappen. Den kan ha innehåll som ännu inte har sparats eller synkroniserats.
      Mac
      1. Ladda ned GoogleDriveFileStream.dmg.
        Ladda ned nu
      2. Kör installationsprogrammet i tyst läge:
        hdiutil mount GoogleDriveFileStream.dmg; sudo installer -pkg /Volumes/Install\ Google\ Drive\ File\ Stream/GoogleDriveFileStream.pkg -target "/Volumes/Macintosh HD"; hdiutil unmount /Volumes/Install\ Google\ Drive\ File\ Stream/
      3. (Rekommenderas) Ta bort apparna för Säkerhetskopiera och synkronisera.
      4. (Valfritt) Ta bort mappen Google Drive på ~/Google Drive. Var försiktig när du tar bort den här mappen. Den kan ha innehåll som ännu inte har sparats eller synkroniserats.

Drive Direktsynk omfattar Google Update (Windows) eller Google Software Update (Mac) för automatisk uppdatering av Drive Direktsynk på användarnas datorer. Du kan konfigurera policyinställningar för dessa appar om du inte vill att Drive Direktsynk ska uppdateras automatiskt.

Om du har problem med att installera Drive Direktsynk startar du om datorn där du har problem och försök igen.

Tips! Som administratör kan du hitta information om installationen av Drive Direktsynk i administratörskonsolen. Du kan verifiera versionsnumret, det senaste synkroniseringsdatumet eller mängden offlinedata på en enhet.

Avinstallera eller installera om Drive Direktsynk

Avinstallera Drive Direktsynk

När du har avinstallerat Drive Direktsynk från datorn kan du fortfarande öppna dina filer på webben på drive.google.com.

Steg 1: Logga ut och avsluta Drive Direktsynk.

1. Öppna Drive Direktsynk Drive File Stream i aktivtetsfältet.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Logga ut.
  3. Återgå till Drive Direktsynk Drive File Stream, klicka på Mer Mer och sedan på Avsluta.

Steg 2: Avinstallera Drive Direktsynk

På en dator:

Använd standardprocedurer för att avinstallera appen Drive Direktsynk. Läs instruktionerna om operativsystemet för din dator om du behöver hjälp.

Inom hela organisationen:

• I Windows använder du kommandot:
    %PROGRAMFILES%\Google\Drive File Stream\<VERSION>\uninstall.exe --silent --force_stop

Argumentet --force_stop krävs om Drive Direktsynk körs för närvarande. Argumentet - --silent är valfritt. Det döljer avinstallationsrutor och hoppar över slutanvändarbekräftelse av avinstallationen.

Registernyckeln UninstallString för Drive Direktsynk, (Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{6BBAE539-2232-434A-A4E5-9A33560C6283}), pekar på uninstall.exe.

• På macOS högerklickar du på /Applications/Google Drive File Stream.app i Finder och sedan på Move to Trash.

Steg 3: Rensa filer som är cachelagrade på datorn.

Om du vill rensa cacheminnet för Drive Direktsynk tar du bort användarkatalogen här:

• Windows: %USERPROFILE%\AppData\Local\Google\DriveFS
  • Mac: ~/Library/Application Support/Google/DriveFS/

Obs! På macOS kan biblioteksmappen vara dold. Så här hittar du den:

1. Öppna Finder.
  2. På tangentbordet håller du Option nedtryckt.
  3. Klicka på Goföljt avLibrary på menyerna överst på skärmen.
Installera omdirigering av Drive Direktsynk
  1. Avinstallera Drive Direktsynk enligt beskrivningen ovan. Slutför steg 3 för att rensa cachelagrade filer.
  2. Implementera om eller installera om Drive Direktsynk.

Utbilda användarna

Om du vill informera användarna om Drive Direktsynk och hjälpa dem komma igång kan du anpassa våra mallar för e-postmeddelanden. Välj en mall baserat på om användarna

• är nya på Google Drive
  • byter till Drive Direktsynk från Säkerhetskopiera och synkronisera.
Exempel på e-post för nya Drive-användare

Om du vill få nya användare till Drive använder du e-postmallen för användare på Google Drive.

E-postmall för användare som övergår till Drive Direktsynk

Ta bort de röda kommentarerna och ändra e-postadressen så att den passar för din organisation.

ÄMNE: Nu har det blivit ännu lättare för dig och ditt team att använda Google Drive

Vi är glada över att lansera Drive Direktsynk, en ny app för din Mac eller PC. Använd Drive Direktsynk för att komma åt alla dina Google Drive-filer från datorn samtidigt som du förbrukar mindre diskutrymme och förkortar synkroniseringstiden.

Hur fungerar det?

Med Drive Direktsynk kan du

• snabbt se Drive-filer i Finder/Explorer
  • bläddra och organisera filer på Drive utan att ladda ned alla till datorn
  • välja vilka filer eller mappar du vill göra tillgängliga offline
  • öppna filer i vanliga appar som Microsoft Office och Adobe Photoshop.

Hur kommer jag igång?

Besök hjälpcentret för Drive om du vill installera Drive Direktsynk och komma igång.
Ta bort ”installera Drive Direktsynk” om du implementerar detta själv.

Tack!

- {Name}, din G Suite-administratör

Kända problem

• I nuläget går det inte att duplicera Google Dokument, Kalkylark och Presentationer.

• Vissa virusdetekterings- och säkerhetsprogram kan störa driften av Drive Direktsynk. Testa att inaktivera denna programvara för Drive Direktsynk och innehållscachen om du upplever problem.

Relaterade ämnen