Konfigurera Drive för datorn för organisationen

Den här artikeln är avsedd för administratörer. Så här konfigurerar och använder du Drive för datorn på din egen enhet: Gå hit i stället.

Google Drive för datorn kan hjälpa användarna att komma igång med molnbaserade filer och samarbete. Med Drive för datorn är det lätt att få befintliga filer till Drive och behålla de välbekanta arbetsflödena på datorn. Som administratör kan du välja hur användarna skaffar Google Drive för datorn på sina datorer och vilka funktioner som är tillgängliga för dem. Du kan tillåta användarna att installera Drive för datorn eller så kan du installera det åt dem med hjälp av implementeringsverktyg för programvara.

Innan du börjar

Läs igenom systemkraven.

Steg 1: Konfigurera Drive för datorn för organisationen

Set up Drive for desktop for your organization

Innan du börjar: Gör så här om inställningen ska tillämpas för vissa användare: Samla kontona i en organisationsenhet (om inställningarna ska göras per avdelning) eller i en konfigurationsgrupp (om inställningarna ska gälla användare på olika avdelningar).

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn på administratörskonsolen följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokumentföljt avGoogle Drive för datorn.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  4. Klicka på Aktivera Drive för datorn.
    • Om du vill aktivera Drive för datorn markerar du rutan Tillåt Google Drive för datorn i organisationen.
    • Markera rutan Tillåt enbart Google Drive för datorn på auktoriserade enheter om du endast vill aktivera åtkomst på auktoriserade enheter.
    • Om du vill tillåta att Google Drive på webben installerar Drive för datorn för användarna markerar du rutan Visa nedladdningslänk för Google Drive för datorn. Användarna måste ha administratörsbehörighet på sina datorer för att kunna installera.
    • Markera rutan Tillåt användarna att aktivera realtidsnärvaro i Microsoft Office från Google Drive för datorn om du vill tillåta användare att visa vem som redigerar delade Microsoft Office-filer.
  5. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.
  6. (Valfritt) Tillåt användarna att använda vissa synkroniseringsfunktioner i Drive för datorn, till exempel spegla synkronisering, säkerhetskopiering av Foto och säkerhetskopiering av USB-enhet. Dessa funktioner kan öka användningen av lagringsutrymme på användarens dator och på användarens Google-konto. Aktivera:
    1. Klicka på Synkroniseringsalternativ.
    2. Markera kryssrutan.
    3. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

Steg 2: Installera Drive för datorn på enheter i organisationen

Du kan välja att låta användarna installera Drive för datorn själva, manuellt installera det åt dem eller använda verktyg för programvaruhantering för att automatiskt implementera Drive för datorn i organisationen.

Om du vill installera Drive för datorn manuellt med installationsprogrammet följer du stegen i Använda Google Drive för datorn hemma, på jobbet eller i skolan.

Om du vill installera Drive för datorn tyst använder du följande steg för din enhet:

Windows
  1. Download GoogleDriveSetup.exe.
    Ladda ned nu
  2. Kör installationsprogrammet i tyst läge:
    GoogleDriveSetup --silent --desktop_shortcut

Obs!

• Flaggan desktop_shortcut för Drive för datorn är valfri. Användare kan också hitta Drive för datorn i Windows aktivitetsfält.
    • Om du vill hoppa över att starta appen efter installationen lägger du till parametern --skip_launch_new.
    • Drive för datorn inkluderar kortkommandon till Google Dokument, Kalkylark och Presentationer som standard. Du kan inaktivera kortkommandona för dokumentredigerare genom att lägga till parametern
      --gsuite_shortcuts=false i installationsprogrammet.
Mac
  1. Ladda ned GoogleDrive.dmg.
    Ladda ned nu
  2. Kör installationsprogrammet i tyst läge:
    hdiutil mount GoogleDrive.dmg; sudo installer -pkg /Volumes/Install\ Google\ Drive/GoogleDrive.pkg -target "/Volumes/Macintosh HD"; hdiutil unmount /Volumes/Install\ Google\ Drive/

Obs! En mapp med namnet localhost kan visas när du startar Drive för datorn på en Mac för första gången. This is expected behavior, and you can ignore this folder.

Om du har problem med att installera Drive för datorn startar du om datorn och försöker igen.

Steg 3: (Valfritt) Avancerad konfiguration av Drive för datorn

Som administratör kan du ställa in åsidosättningsvärden för inställningar för Drive för datorn, till exempel cacheplats, bandbreddsgränser och proxyinställningar. Mer information finns i Avancerad konfiguration av Drive för datorn.

Som standard är Drive för datorn konfigurerat för automatisk uppdatering på användarnas datorer med Google Update (Windows) eller Google Software Update (Mac). Automatiska uppdateringar förhindrar störningar i tjänsten, främjar datasäkerhet och ger användarna åtkomst till nya funktioner så snart de är tillgängliga (läs mer om att hålla Drive för datorn uppdaterad). Du kan dock inaktivera automatiska uppdateringar. Följ stegen i Konfigurera automatiska uppdateringar (Windows) eller Hantera Chrome-uppdateringar (CBCM).

Kända problem

Utöka alla  |  Komprimera alla och gå högst upp

Kompatibilitet med Digital Guardian

Drive för datorn är inte kompatibelt med Digital Guardian.

Störningar i antivirusprogramvara

Vissa virusdetekterings- och säkerhetsprogram kan störa driften av Drive för datorn.

Om du har ett virusprogram på datorn och upprepade gånger ser felmeddelandet ”Drive för datorn har stött på ett problem och har stoppat” kan du utesluta Drive för datorn från virussökningen.

• För Windows: Standardplatsen för streaming är G: men det kan vara en annan plats som du har konfigurerat.
  • För macOS: Standardplatsen för streaming är /Volumes/GoogleDrive, men det kan vara en annan plats som du har konfigurerat.
Problem med synkroniseringen

Syncing a folder with both Google Drive for desktop and another syncing service may cause files to fail to sync with Google Drive or to be removed from Google Drive entirely. Var försiktig när du gör konfigurationsändringar i de andra programmen.

Avinstallera Drive för datorn tyst från Windows-enheter

Utöver standardmetoderna för avinstallation kan du tyst avinstallera Drive för datorn från Windows-enheter. Kör:

%PROGRAMFILES%\Google\Drive File Stream\<VERSION>\uninstall.exe --silent --force_stop

Obs!

• Argumentet --force_stop krävs om Drive för datorn körs. Argumentet --silent är valfritt. Det döljer avinstallationsrutor och hoppar över slutanvändarbekräftelse av avinstallationen.
  • Registernyckeln UninstallString för Drive för datorn, (Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{6BBAE539-2232-434A-A4E5-9A33560C6283}), pekar på uninstall.exe.

Om du inte tillåter Drive för datorn

När Drive för datorn inte är tillåtet för organisationen kan användarna inte logga in eller använda appen. Om användaren använde Drive för datorn i spegelläge innan det blockerades finns filerna som synkroniserades från Drive kvar på datorn men synkroniseras inte längre.

Användarna kan fortfarande ladda upp filer på och ladda ned filer från Drive manuellt på webben och de har tillgång till Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär. Så här blockerar du vissa eller alla av dessa funktioner:

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.