Drive File Stream implementeren

Implementeer Drive File Stream in uw organisatie om snel en eenvoudig op uw computer toegang te hebben tot uw Drive-bestanden.

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Als u informatie wilt over het gebruik van Drive File Stream, gaat u naar het Helpcentrum voor gebruikers.

Hoe het werkt

Met Drive File Stream streamt u uw Drive-bestanden rechtstreeks vanuit de cloud naar uw Mac of pc. Zo gebruikt u minder schijfruimte en netwerkbandbreedte. Omdat Drive-bestanden worden opgeslagen in de cloud, worden wijzigingen die u of bijdragers aanbrengen overal automatisch geüpdatet. U werkt dus altijd in de nieuwste versie.

U kunt Drive-bestanden ook beschikbaar maken voor offline toegang. Deze bestanden worden bewaard in het cachegeheugen en worden met de cloud gesynchroniseerd wanneer u weer online bent, zodat de nieuwste versie beschikbaar is op al uw apparaten.

Drive File Stream installeren of implementeren

1. Controleer of Drive File Stream werkt voor uw organisatie. U kunt Drive File Stream gebruiken op deze besturingssystemen:
    • Windows: Windows 7 en hoger. Windows Server 2012 en hoger.
    • Mac: El Capitan (10.11) en hoger. Volg deze stappen voor High Sierra (10.13) of hoger.

Gebruik ook een ondersteunde browser

2. Schakel synchronisatie in voor uw organisatie als u dit nog niet heeft gedaan. Zorg dat Drive File Stream is ingeschakeld en specificeer of gebruikers de downloadlinks voor Drive File Stream kunnen zien.
  3. (Optioneel) Vink op de pagina in de Beheerdersconsole waar u de synchronisatie heeft ingeschakeld het vakje aan voor Drive File Stream alleen toestaan op geautoriseerde apparaten (bèta). Hiermee wordt de toegang tot Drive File Stream beperkt tot apparaten die worden beheerd door uw organisatie
  4. (Optioneel) Vink op dezelfde pagina in de Beheerdersconsole het vakje aan voor Gebruikers toestaan om realtime aanwezigheid in Microsoft Office vanuit Drive File Stream in te schakelen. Hiermee kunnen gebruikers het zien wanneer iemand een gedeeld Microsoft Office-bestand bewerkt. Dit kan conflicten bij het bewerken voorkomen.
  5. Installeer Drive File Stream op de computer van elke gebruiker met een van deze opties:

• Vraag alle gebruikers Drive File Stream te installeren op hun eigen computer. Hiervoor moeten gebruikers beheerdersrechten hebben op hun computer.

• Download het exe-bestand van Drive File Stream en implementeer het in de stille modus:

Windows
      1. Download GoogleDriveFSSetup.exe.
        Nu downloaden
      2. Voer het installatieprogramma uit in de stille modus:
            GoogleDriveFSSetup --silent --desktop_shortcut De markering desktop_shortcut voor Drive File Stream is optioneel. Voor gebruikers staat Drive File Stream ook in de Windows-taakbalk.

Drive File Stream bevat standaard snelkoppelingen naar Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties. U kunt deze snelkoppelingen voor Editors van Documenten uitschakelen door de parameter
        --gsuite_shortcuts=false toe te voegen aan het installatieprogramma.

3. (Aanbevolen) Verwijder Back-up en synchronisatie voor uw organisatie.
      4. (Optioneel) Verwijder de Google Drive-map in \Users\%USER%\Google Drive. Denk goed na of u deze map wilt verwijderen. De map kan content bevatten die nog niet is opgeslagen of gesynchroniseerd.
      Mac
      1. Download GoogleDriveFileStream.dmg.
        Nu downloaden
      2. Voer het installatieprogramma uit in de stille modus:
        hdiutil mount GoogleDriveFileStream.dmg; sudo installer -pkg /Volumes/Install\ Google\ Drive\ File\ Stream/GoogleDriveFileStream.pkg -target "/Volumes/Macintosh HD"; hdiutil unmount /Volumes/Install\ Google\ Drive\ File\ Stream/
      3. (Aanbevolen) Verwijder de app Back-up en synchronisatie.
      4. (Optioneel) Verwijder de Google Drive-map in ~/Google Drive. Denk goed na of u deze map wilt verwijderen. De map kan content bevatten die nog niet is opgeslagen of gesynchroniseerd.

Het Drive File Stream-pakket bevat ook Google Update (Windows) of Google Software Update (Mac), waarmee Drive File Stream automatisch wordt geüpdatet op de computers van uw gebruikers. Als u niet wilt dat Drive File Stream automatisch wordt geüpdatet, kunt u beleidsinstellingen configureren voor deze apps.

Als u problemen ondervindt met de installatie van Drive File Stream, start u de computer opnieuw op waarmee u problemen ondervindt en probeert u het opnieuw.

Tip: Bekijk als beheerder meer informatie over de installatie van Drive File Stream in de Beheerdersconsole. U kunt het versienummer, de laatste synchronisatiedatum of het aantal offline gegevens op een apparaat bekijken.

Drive File Stream verwijderen of opnieuw installeren

Drive File Stream verwijderen

Nadat u Drive File Stream heeft verwijderd van uw computer, kunt u uw bestanden nog steeds op het web openen via drive.google.com.

Stap 1: Uitloggen en Drive File Stream stoppen

1. Open Drive File Stream Drive File Stream in de taakbalk.
  2. Klik op Meer Meer en klik vervolgens op Uitloggen.
  3. Ga terug naar Drive File Stream Drive File Stream. Klik op Meer Meer en klik vervolgens op Stoppen.

Stap 2: Drive File Stream verwijderen

Op één computer:

Gebruik het standaardproces om het Drive File Stream-programma te verwijderen. Bekijk de OS-instructies voor uw computer als u hulp nodig heeft.

In uw hele organisatie:

• Gebruik in Windows de opdracht:
    %PROGRAMFILES%\Google\Drive File Stream\<VERSION>\uninstall.exe --silent --force_stop Het argument --force_stop is vereist als Drive File Stream momenteel actief is. Het argument --silent is optioneel. Dit argument zorgt dat er geen verwijderdialoogvensters worden weergegeven, zodat eindgebruikers het verwijderen niet hoeven te bevestigen.

De registersleutel UninstallString registry voor Drive File Stream, (Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{6BBAE539-2232-434A-A4E5-9A33560C6283}), wijst naar uninstall.exe.

• Klik op macOS in Finder met de rechtermuisknop op /Applications/Google Drive File Stream.app en klik vervolgens op Move to Trash (Naar prullenbak verplaatsen).

Stap 3: Bestanden wissen uit het cachegeheugen op uw computer

Als u het cachegeheugen van Drive File Stream wilt wissen, verwijdert u de map Users (Gebruikers) die u hier vindt:

• Windows: %USERPROFILE%\AppData\Local\Google\DriveFS

• Mac: ~/Library/Application Support/Google/DriveFS/

Op macOS is de map Library (Bibliotheek) wellicht verborgen. Ga als volgt te werk om deze te zoeken:

1. Open Finder.
    2. Houd Option ingedrukt op het toetsenbord.
    3. Klik in de menu's bovenaan het scherm op Start en vervolgens Library (Bibliotheek).

Waarschuwing: Wees voorzichtig wanneer u het cachegeheugen van Drive File Stream wist om algemene problemen op te lossen. Bestanden worden in het cachegeheugen geplaatst voordat ze worden geüpload. Als u het cachegeheugen wist voordat een upload is voltooid, gaat het bestand verloren.

Drive File Stream opnieuw installeren
  1. Verwijder Drive File Stream zoals hierboven beschreven. Zorg dat u stap 3 voltooit om de bestanden uit het cachegeheugen te wissen.
  2. Implementeer of installeer Drive File Stream opnieuw.

Uw gebruikers trainen

U kunt onze voorbeeldmailtemplates aanpassen om uw gebruikers op de hoogte te stellen van Drive File Stream en ze aan de slag te helpen. Kies een template op basis van het volgende:

• Uw gebruikers zijn nog niet bekend met Google Drive.
  • U stapt over naar Drive File Stream vanuit 'Back-up en synchronisatie'.
Voorbeeldmail voor nieuwe Drive-gebruikers

Bekijk de voorbeeldmail over Google Drive voor gebruikers om Drive te introduceren bij nieuwe gebruikers.

Voorbeeldmail voor gebruikers die overstappen op Drive File Stream

Verwijder de opmerkingen in het rood en pas de e-mail aan zodat deze geschikt is voor uw organisatie.

ONDERWERP: Google Drive nu nog makkelijker voor u en uw team

Met plezier kondigen we de lancering aan van Drive File Stream, een nieuwe app voor uw Mac of pc. Gebruik Drive File Stream om al uw Google Drive-bestanden te openen op uw computer, maar minder schijfruimte te gebruiken en de synchronisatietijd te verminderen.

Hoe werkt het?

Met Drive File Stream kunt u het volgende:

• Snel Drive-bestanden bekijken in Finder/Verkenner.
  • Door Drive-bestanden browsen en ze ordenen zonder ze allemaal te hoeven downloaden naar uw computer.
  • Kiezen welke bestanden of mappen u offline beschikbaar wilt maken.
  • Bestanden openen met veelgebruikte apps als Microsoft Office en Adobe Photoshop.

Hoe ga ik aan de slag?

Ga naar het Helpcentrum voor Drive om Drive File Stream te installeren en aan de slag te gaan.
Verwijder 'Drive File Stream te installeren en' als u Drive File Stream zelf implementeert.

Bedankt,

- {Naam}, uw G Suite-beheerder

Bekende problemen

• Momenteel kunt u Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties niet dupliceren.

• Bepaalde virus- en beveiligingssoftware kan zorgen dat Drive File Stream niet goed werkt. Als u problemen ervaart, schakelt u deze software uit voor Drive File Stream en het contentcachegeheugen.