Felmeddelanden och koder i Kalenderinteroperabilitet

Så här felsöker du olika fel som kan uppstå när du använder Kalenderinteroperatbilitet.

Felmeddelanden  |  Felkoder

Felmeddelanden

Felmeddelande Information och felsökning
Anslutningsfel Google Kalender kan inte ansluta till Exchange-servern. En brandvägg kan blockera åtkomsten. Du kan även ha angett fel värdnamn eller port.

Kontrollera att Exchange-servern kan nås från internet med Microsoft Remote Connectivity Analyzer.

EWS-kommunikationsfel (Exchange Web Services) Exchange-serverns webbadress använder HTTP istället för HTTPS. HTTP är inte ett säkert protokoll.

Ange HTTPS i Exchange-serverns webbadress.

EWS-responsfel Googles servrar kommunicerar inte med EWS utan ansluter till en annan tjänst (till exempel en HTTP-server som inte är Exchange).

Vanliga orsaker till detta fel är:

• Du har angett fel webbadress för Exchange-servern.
  • Du har angett felaktiga Exchange-referenser.
  • Det finns en brandvägg som hindrar kalendern från att ansluta till EWS-servern. Kontrollera att EWS-porten är tillgänglig från internet.

För att hitta rätt webbadress för Exchange-servern går du till Exchange 2016, genom att gå till Exchange-administratörscentretföljt avservrarföljt avVirtuella katalogerföljt avdubbelklicka på EWS.

Mer information finns i Synkronisering, avisering, tillgänglighet och automatiska svar i Microsoft Remote Connectivity Analyzer.

Exchange-användarnamnet är inte en e-postadress Exchange-användarnamnet som anges i Googles administratörskonsol är inte en giltig e-postadress. Exempelvis kanske domännamnet saknas.

Verifiera att Exchange-rollkontona använder rätt e-postadress.

Det gick inte att hitta värden DNS-namnet är felaktigt eller felstavat. Eller också finns det ingen DNS-post för det angivna värdnamnet.

Kontrollera att Exchange-webbadressen i administratörskonsolen är korrekt. Mer information finns i Steg 5: Konfigurera administratörskonsolen

Interop har inte konfigurerats Inga Exchange-anslutningsinställningar hittades. Kalenderinteroperatbilitet har kanske inte konfigurerats på Googles administratörskonsol.

Kontrollera att Kalenderinteroperatbilitet har aktiverats på administratörskonsolen. Mer information finns i Steg 5: Konfigurera administratörskonsolen.

Ogiltig deltagare Användaren du söker efter information om tillgänglighet för finns inte. Verifiera att användaren finns i Microsoft Active Directory.
Felaktig Exchange-webbadress Googles administratörskonsol känner inte igen Exchange-webbadressen. Det kan ha fel format.

Kontrollera inställningarna i administratörskonsolen och säkerställ att rätt webbadress har angetts. Mer information finns i Steg 5: Konfigurera administratörskonsolen.

SSL-fel SSL-certifikatet matchar inte namnet på värden som du försöker ansluta till eller så är det ogiltigt:

Du kanske har angett en IP-adress i stället för ett värdnamn. Eller så försökte värden ansluta med ett alias som inte identifieras av certifikatet. Om certifikatet är ogiltigt kan det ha löpt ut. Den kommer från en obetrodd rotcertifikatutfärdare.

Kontrollera att SSL-certifikatet på Exchange-servern är giltigt och matchar namnet på den värd du försöker ansluta till.

↑ Tillbaka till början

Felkoder

Felkod och namn Information och felsökning
400 Ogiltig begäran
  1. Kontrollera att app-id:t är korrekt och försök igen.
  2. Kontrollera inställningarna i administratörskonsolen och säkerställ att rätt webbadress har angetts.

Mer information finns i Steg 5: Konfigurera administratörskonsolen.

401 Obehörig Möjliga orsaker till felet:
  • Fel värde används för klienthemligheten.
  • En appregistrering kanske inte har en kopplad klienthemlighet.
  • Organisationens åtkomstkontrollista (ACL) kan blockera Kalenderinteroperatbilitet.

Kontrollera att du har följt stegen i 2. Tillåt kalenderanvändare att se Exchange-tillgänglighet och försök igen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.