Ange eller ändra momsregistreringsnummer och skattestatus

Gäller G Suite, Cloud Identity Premium och andra tjänster som hanteras på Googles administratörskonsol.

Du kan ange eller ändra ditt momsregistreringsnummer och din skattestatus på sidan Betalningsinställningar.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Åtgärder följt av Åtkomst till faktureringskontot bredvid prenumerationen.
  4. Under Inställningar klickar du på Hantera inställningar.
  5. Rulla ned till Taiwan tax info (Skatteuppgifter för Taiwan) och klicka på Redigera Redigera till höger.
  6. Ange eller ändra momsregistreringsnumret eller skattestatusen.
  7. Klicka på Spara.

Om din skattestatus

När du ställer in fakturering för Google-kontot väljer du Privatperson eller Företag som kontotyp. Varje typ av konto är kopplad till en eller flera statusvärden för skatt. Följande statusvärden är tillgängliga i Taiwan:

Kontotyp Tillgängliga statusvärden för skatt
Företag
  • Företag
Privatperson
  • Registrerad privatperson
  • Oregistrerad privatperson

Skattestatusen för företag mappas till standardstatusvärdet för företagsskatt i ditt land. Som privatperson kan du dock avgöra din egen skattestatus på följande sätt:

• Om du inte har något momsregistreringsnummer, eller om du har ett men inte vill ange det, väljer du Oregistrerad privatperson.
  • Om du har skatteinformation och vill ange den väljer du Registrerad privatperson.

Obs! Du kan ändra din skattestatus men du kan inte ändra typen av faktureringskonto för Google.