Installera och konfigurera GCCHN

7. Skapa ett servergruppdokument

När du konfigurerar Google Calendar Connector for HCL Notes (GCCHN) är nästa steg att skapa ett servergruppdokument (kallas ibland ett webbplatsdokument).

Vad är ett servergruppdokument?

Ett servergruppdokument identifierar en grupp av e-postservrar för HCL Domino och en enskild anslutarserver. Polling agent är enbart aktiv på de servrar som är listade i gruppen.

Om du har en organisation med e-postservrar i flera länder/regioner rekommenderar vi att du placerar en GCCHN-server i varje land/region. Varje regional instans av anslutaren ska konfigureras på att enbart tillämpa polling på e-postservrarna i det landet/den regionen.

Skapa dokumentet

1. Klicka på Servergrupper på den vänstra menyn i Connector-databasen.
  2. Klicka på Ny servergrupp och ange ett namn på servergruppen.
  3. Fyll i formuläret (detaljer nedan).
  4. Klicka på Spara när du har fyllt i respektive flik i formuläret.
  5. När du har fyllt i alla flikar klickar du på Avsluta.

Fyll i formuläret

Fliken Allmänt

Servrar Välj e-postservrarna i servergruppen. Inkludera anslutarservern på listan.
Calendar Connector-server Välj din server.
Calendar Connector-serverns tidszon Välj serverns tidszon. Tidszonen för servern måste matcha tidszonen på den Microsoft Windows-dator där GCCHN är installerat.

Viktigt! Det är viktigt att du väljer rätt tidszon för anslutarservern, även om servrarna i gruppen finns i olika tidszoner.

Fliken Nätverk

Fördröjning mellan HTTP-inlägg För optimal prestanda ska värdet vara 0,0.

Om du upplever HTTP-låsningar eller får svar om att tjänsten är otillgänglig från Google kan du behöva öka det här värdet för att skapa en fördröjning mellan poster.

HTTP-transport Vi rekommenderar att du använder ServerXMLHTTP.

XMLHTTP ska endast användas i demonstrationsyften. Den har inte stöd för några proxyalternativ.

Proxyserver och proxyanvändaruppgifter Om dina servrar ansluter till webben via en proxyserver anger du serveradressen i formatet hostname:port eller IP address:port. Om proxyn kräver användaruppgifter anger du användarnamn och lösenord.
Tidsgränsen har nåtts för nätverket Ibland kan tidsgränsen nås mellan dina servrar och Googles servrar. Om du vill ignorera tidsgränser och låta systemet vänta på att Googles servrar ska svara, ställer du in detta värde på Av.

Nästa steg

Konfigurera webbtjänsten på administratörskonsolen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.