Installera och konfigurera GCCHN

3. Konfigurera användare

När du konfigurerar Google Calendar Connector for HCL Notes (GCCHN) är nästa steg att konfigurera användare i HCL Domino-katalogen om du vill använda anslutaren.

GCCHN använder fältet Kalender för att avgöra hur varje användare ska behandlas. Innan användarna kan dela schemainformation måste detta fält läggas till i personformuläret i Domino-katalogen och fyllas i för varje användare. Användare utan fältet Kalender är undantagna från delning.

Steg 1: Lägg till kalenderfältet till personformuläret

1. Öppna Domino-katalogen i Domino Designer.
  2. På fliken Annat i persondokumentet öppnar du underformuläret $PersonExtensibleSchema.

Tips! Om underformuläret $PersonExtensibleSchema i Domino-katalogen är tomt kan du radera det. Kopiera sedan underformuläret som finns i kontaktmallen till Domino-katalogen.

3. I ett nytt fönster öppnar du google-calconn.ntf-filen och öppnar underformuläret $PersonExtensibleSchema.
  4. Kopiera innehållet från underformuläret för anslutare till Domino-katalogens underformulär.
  5. Spara Domino-katalogens underformulär.
  6. Öppna ett persondokument och verifiera på fliken Annat att fältet Kalender är synligt.

Steg 2: Ange kalendervärdet för varje användare

I Domino-katalogen väljer du ett alternativ för kalendervärde för varje användare:

• Anmärkningar – för användare som ska vara kvar i Notes-kalendern. Webbtjänsten för Google Kalender kan söka i användarens kalenderinformation.
  • Google – för användare som har migrerat helt till Google Kalender och inte använder Notes-kalendern. Polling agent behandlar användaren. Händelser från Google Kalender skrivs tillbaka till Notes-kalendern så att befintliga Notes-användare fortfarande kan se tillgänglighetsinformation för användaren.
  • Tom – webbtjänsten och polling agent (standardvärde) ignorerar användaren.

Du kan uppdatera värdet för en enskild användare genom att redigera persondokumentet. Du kan även använda en Notes-agent för att ange värdet för flera användare samtidigt.

Obs!

• När en användare rapporteras som en Google Kalender-användare i persondokumentet raderar kontakten alla händelser från Notes-kalendern. Raderade händelser kan inte återställas.
  • Använd inte Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN) och GCCHN för samma användare samtidigt. Du kan förlora data permanent i Notes och duplicera händelser i Google Workspace. Du kan bara använda GWMHN och GCCHN samtidigt när de migrerar olika användare.

Lägga till rum och resurser i personformuläret

Du kan även lägga till fältet Kalender i ditt rums- och resursdokument i Notes. I fältet Kalender kan Google Kalender-användare se tillgänglighet för rum och resurser i Notes. Det går dock inte att boka dessa resurser med Google Kalender.

Nästa steg

Skapa ett tjänstkonto för domänauktorisering (valfritt)

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.