Ta bort raderade användares händelser från en kalender

Om kontot för en person som har organiserat en enskild eller återkommande händelse stängts av eller raderas finns ingen organisatör kvar som kan hantera händelsen. Händelser utan organisatörer visas i användarnas kalendrar och ingen kan boka de associerade resurserna för den tiden. Som administratör kan du förhindra dessa problem genom att överföra äganderätten till en användares Google Kalender-händelser eller genom att frisläppa användarens bokade resurser innan användaren raderas eller stängs av.

Med Calendar API kan du hitta befintliga händelser utan organisatörer och radera dem manuellt.

Upptäck händelser utan organisatörer

Du kan inte hitta händelser utan organisatörer från Googles administratörskonsol. Med ett händelse-id kan du dock söka i händelselistan för Calendar API

Hitta händelse-id:

1. Kontrollera att du är inloggad på ditt hanterade Google-konto och besök google.com/calendar.
  2. Klicka på händelsenföljt avAlternativ följt av Felsökningsinformation om du vill veta mer.
    Händelse-id:t är den första delen av Evenemang upp till understreck. I eid=42jbh99c1i2evj8acfj6g4ebhr_20230427T090000Z är till exempel händelse-id 42jbh99c1i2evj8acfj6g4ebhr.

Radera händelser utan organisatörer

Google Kalender

När en arrangör tar bort en händelse försvinner den från de inbjudnas kalendrar. Om du vill ta bort en händelse utan organisatör från alla deltagares kalendrar raderar du varje händelse från varje inbjudens kalender manuellt. Du kan även kontakta alla inbjudna och be dem radera händelsen från sina egna kalendrar.

API

Med ett händelse-id kan du söka i händelselistan för Calendar API

Därifrån raderar du händelser med detta id. Mer information finns i Händelser: radera.

Frigör resurser som har bokats av tidigare användare

Google Kalender

Varje resurs har en egen kalender. Om en överbliven händelse har bokade resurser och du vill frigöra dem för annan användning raderar du händelsen från de resurskalendrar där den visas.

API

Med ett händelse-id kan du söka efter händelser utan organisatörer som håller upp bokning av associerade resurser från händelselistan i Calendar API. Om du vill radera händelser med ett händelse-id öppnar du Händelser: radera.

Relaterade ämnen