De afspraken van verwijderde gebruikers verwijderen uit een agenda

Als u het account van de organisator van een enkele afspraak of een terugkerende afspraak opschort of verwijdert, is er niemand meer die de afspraak kan beheren. Afspraken zonder organisator blijven in de agenda van gebruikers staan en niemand kan de faciliteiten die aan de afspraak zijn gekoppeld, boeken voor dat tijdstip. Als beheerder kunt u dit voorkomen door het eigendom van de Google Agenda-afspraken van een gebruiker over te zetten of de geboekte faciliteiten vrij te geven voordat u de gebruiker verwijdert of opschort.

Met de Calendar API kunt u bestaande afspraken zonder organisator vinden en deze handmatig verwijderen.

Afspraken zonder organisator zoeken

U kunt niet zien of er afspraken zonder organisator zijn in de Google Beheerdersconsole. Als u echter de afspraak-ID heeft, kunt u zoeken in de gebeurtenissenlijst in de Calendar API.

Zo vindt u de gebeurtenis-ID:

1. Klik in Agenda op de afspraak.
  2. Klik op Opties and then Informatie voor probleemoplossing.
    De gebeurtenis-ID is het eerste deel van het veld Gebeurtenis tot aan de underscore. In eid=42jbh99c1i2evj8acfj6g4ebhr_20230427T090000Z is de gebeurtenis-ID bijvoorbeeld 42jbh99c1i2evj8acfj6g4ebhr.

Afspraken zonder organisator verwijderen

Google Agenda

Als de organisator van een afspraak deze verwijdert, wordt de afspraak ook verwijderd uit de agenda van genodigden. Als u een afspraak zonder organisator wilt verwijderen uit de agenda van alle deelnemers, moet u dit handmatig doen in de agenda van elke genodigde. U kunt ook de genodigden vragen de afspraak te verwijderen uit hun eigen agenda.

API

Als u de afspraak-ID heeft, kunt u zoeken in de gebeurtenissenlijst in de Calendar API.

Van daaruit kunt u afspraken met die ID verwijderen. Ga naar Events: delete voor meer informatie.

Faciliteiten vrijgeven die zijn geboekt door voormalige gebruikers

Google Agenda

Elke faciliteit heeft een eigen agenda. Als er faciliteiten zijn geboekt in een weesafspraak en u die wilt vrijgeven zodat ze weer kunnen worden gebruikt, verwijdert u de afspraak uit de agenda van de betreffende faciliteiten.

API

Als u de afspraak-ID heeft, kunt u in de gebeurtenissenlijst in de Calendar API afspraken zonder organisator zoeken die ervoor zorgen dat de hieraan gekoppelde faciliteiten niet kunnen worden geboekt. Als u afspraken met een afspraak-ID wilt verwijderen, gaat u naar Events: delete.