Styra varningar om externa mottagare i Gmail

Målgrupp

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer och för personer som använder Gmail på jobbet eller i skolan. Varningar för externa mottagare är inte tillgängliga för personliga Gmail-konton. Hantera ditt personliga Gmail-konto genom att besöka hjälpcentret för Gmail.

Som administratör för organisationen kan du aktivera eller inaktivera varningar för meddelanden som inkluderar externa mottagare. Externa mottagare är personer med e-postadresser som inte tillhör organisationen. Dessa varningar hjälper personer att undvika oavsiktliga svar och påminna dem om att hantera externa meddelanden försiktigt.

När den här inställningen är aktiverad visas Gmail-meddelanden med externa mottagare:

• en varningsbanner
  • en bild eller färgad kant bredvid externa adresser

När visas varningar?

När den här inställningen är aktiverad visar Gmail varningar när:

• en e-posttråd inkluderar externa mottagare
  • du svarar på ett meddelande från en extern mottagare
  • du skriver ett nytt meddelande till en extern mottagare.

I Gmail visas ingen varning om den externa mottagaren finns i organisationens katalog, personliga kontakter eller andra kontakter. Varningar visas inte för sekundära domäner eller domänaliasadresser.

Slå på eller av varningar för externa mottagare

Varningar för externa mottagare är aktiverade som standard. Inställningen för att aktivera och inaktivera varningar är endast tillgänglig för konton som har uppgraderats till Google Workspace.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avSlutanvändaråtkomst.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Scrolla till och klicka på Varna för externa mottagare
  5. Aktivera eller inaktivera varningar genom att markera eller avmarkera kryssrutan.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Du kan övervaka inställningsändringar på administratörskonsolen. Mer information finns i Granskningslogg för administratör.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.