Waarschuwingen voor externe ontvangers in Gmail beheren

Doelgroep van dit artikel

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders en mensen die Gmail gebruiken op het werk of op school. Waarschuwingen voor externe ontvangers zijn niet beschikbaar voor persoonlijke Gmail-accounts. Ga naar het Helpcentrum van Gmail om uw persoonlijke Gmail-account te beheren.

Als beheerder van uw organisatie kunt u instellen of er een melding wordt getoond als een bericht externe ontvangers bevat. Externe ontvangers zijn mensen met e-mailadressen van buiten uw organisatie. Zo voorkomt u dat gebruikers onbedoeld een bericht van een externe gebruiker beantwoorden en zorgt u dat ze voorzichtig zijn met externe berichten.

Als deze instelling aanstaat, wordt in Gmail-berichten met externe ontvangers het volgende getoond:

• Een waarschuwingsbanner
  • Een afbeelding of gekleurde rand naast externe adressen

Wanneer worden er waarschuwingen getoond

Als deze instelling aanstaat, laat Gmail waarschuwingen zien als:

• Een e-mailgesprek externe ontvangers bevat.
  • Er wordt gereageerd op een bericht van een externe ontvanger.
  • Er een nieuw bericht wordt gemaakt voor een externe ontvanger.

Gmail toont geen waarschuwing als de externe ontvanger in de directory van uw organisatie, de persoonlijke contacten van de gebruiker of andere contacten staat. Er wordt geen waarschuwing weergegeven voor adressen in secundaire domeinen of domeinalias.

Waarschuwingen bij externe ontvangers aan- of uitzetten

Waarschuwingen voor externe ontvangers staan standaard aan. De instelling om waarschuwingen aan of uit te zetten is alleen beschikbaar voor accounts die zijn geüpgraded naar Google Workspace.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenToegang voor eindgebruikers.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Scroll naar Waarschuwen bij externe ontvangers en klik erop.
  5. Vink het vakje aan of haal het vinkje weg om waarschuwingen aan of uit te zetten.
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

U kunt wijzigingen aan instellingen controleren in de Beheerdersconsole. Zie Controlelogboek voor beheerders voor meer informatie.