Skapa ett tjänstkonto

Nu ska vi se till att du är på rätt plats. Den här artikeln är avsedd för användare av våra migrerings- och synkroniseringsprodukter i Google Workspace. Utvecklare som behöver skapa tjänstkonton för sina appar ska följa den här artikeln.

Konfigurera ett konto för att auktorisera migrerings- och synkroniseringsprodukten i Google Workspace. Följ de här stegen för att skapa i ett tjänstkonto i Google Cloud. Mer information finns i Tjänstkonton.

Steg 1: Skapa ett projekt

1. Gå till Google Cloud och logga in som avancerad administratör. Godkänn användarvillkoren om det är första gången du loggar in på konsolen.
  2. Klicka på IAM och adminföljt avHantera resurser. Du kan behöva klicka på Meny först.
  3. Klicka på Skapa projekt högst upp och ange ett projektnamn.
  4. (Valfritt) Om du vill lägga till projektet i en mapp klickar du på Bläddra för Plats, navigerar till mappen och klickar på Välj.
  5. Klicka på Skapa.
  6. Som standard får bara projektskaparen hantera projektet. För att säkerställa att projektet kan underhållas även om den som skapat det lämnar organisationen ska du tilldela minst en till person rollen som projektägare. Mer information finns i Hantera åtkomst till projekt, mappar och organisationer.

Steg 2: Aktivera API:erna för tjänstkontot

1. Markera kryssrutan bredvid det nya projektet.
  2. Klicka på API:er och tjänsterföljt avBibliotek. Du kan behöva klicka på Meny först.
  3. För varje API du behöver (nedan) klickar du på API-namnet och sedan Aktivera.
    • Admin SDK
    • Google Calendar API
    • Contacts API
    • Gmail API
    • Groups Migration API

Tips! Om du inte hittar API:et anger du API-namnet i sökrutan.

Steg 3: Konfigurera skärmen för OAuth-samtycke

Tips! Använd delade e-postkonton för administratörer när du väljer e-postadresserna nedan.

1. Klicka på API:er och tjänsterföljt avOAuth-samtycke. Du kan behöva klicka på Meny först.
  2. Välj Intern som Användartyp.
  3. Klicka på Skapa.
  4. Ange appens namn under Appnamn.
  5. Välj en e-postadress för användarsupport så att användarna kan kontakta dig med frågor.
  6. Ange e-postadresser för Utvecklarens kontaktuppgifter så att Google kan kontakta dig om ändringar i projektet.
  7. Klicka påSpara och fortsättföljt avSpara och fortsättföljt avTillbaka till översikten.

Steg 4: Skapa tjänstkontot

1. Klicka på API:er och tjänsterföljt avAnvändaruppgifter. Du kan behöva klicka på Meny först.
  2. Klicka på Skapa användaruppgifterföljt avTjänstkonto.
  3. För Tjänstkontonamn anger du ett namn på tjänstkontot.
  4. (Valfritt) I fältet Beskrivning av tjänstkonto anger du en beskrivning av tjänstkontot.
  5. Klicka på Skapa och fortsätt.
  6. Klicka på Klartföljt avSpara.
  7. Klicka på Nycklarföljt avLägg till nyckelföljt avSkapa ny nyckel högst upp.
  8. Kontrollera att nyckeltypen är inställd på JSON och klicka på Skapa.

Du får ett meddelande om att tjänstkontots JSON-fil med privat nyckel har laddatsned till datorn. Anteckna filnamnet och var webbläsaren sparar det. Du behöver det senare.

9. Klicka på Stäng.

Nästa steg

Återgå till din migrerings- eller synkroniseringsprodukt för att fortsätta installationsprocessen:

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.