Skatter i din region

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

Beroende på var du befinner dig kan ditt Google Workspace-konto omfattas av skatter som mervärdesskatt (moms eller GST).

Obs! Om du vill ha information om en annan region väljer du den i rullgardinsmenyn ovan. Om din företagsadress inte finns med här kan du fortfarande vara ansvarig för att betala skatt för dina Google Workspace-tjänster.

Kontakta den lokala skattemyndigheten om du vill ha skatteuppgifter för din region.

Google kan inte bistå med råd i skattefrågor. Kontakta din skatterådgivare vid frågor om skatt.

Google Australia Pty Limited

Fakturor som utfärdats av Google Australia Pty Limited inkluderar en varu- och tjänsteskatt (GST) på 10 % av de skattepliktiga tjänsternas värde. Denna skatt berör alla Google-konton med en företagsadress i Australien.

Skicka betalningar med betalningsinformationen på de fakturor du får från Google Australia Pty Limited.

Moms i Bahrain

Google debiterar 10 % mervärdesskatt (moms) på Google Workspace och andra betalprenumerationer i Googles administratörskonsol för att följa Bahrains lagstiftning.

Moms i Belarus

Google debiterar 20 % mervärdesskatt (moms) på digitala tjänster för enskilda konton och företagskonton med skattestatusen Enskild näringsidkare i Belarus för att följa lokala lagar.

Vi lägger inte till moms på debiteringar för företagskonton med skattestatusen Företag. Du är själv ansvarig för att avgöra vilka skatter som ska erläggas i Belarus samt betala in dem.

Brasilien

Brasilianska kunder som betalar för sin Google-tjänst med amerikanska dollar omfattas av:

• skatter och andra avgifter för internationella transaktioner
  • valutakursvariationer.

Kunder som registrerar sig eller byter till betalning i brasilianska reais omfattas inte av detta. Se Ändra faktureringsvaluta.

Moms i Kambodja

Google debiterar 10 % mervärdesskatt (moms) på digitala tjänster i Kambodja om du inte anger ditt skatteregistreringsnummer (TIN). I enlighet med lokala lagar måste Google samla in ditt skatteregistreringsnummer (TIN), vilket vi visar på dina fakturor. Följ stegen nedan för att uppdatera dina skatteuppgifter.

Om du bor i Kambodja och inte har ett skatteregistreringsnummer (TIN) är det upp till dig att avgöra om du behöver göra något mer.

QST

Uppdatera företagsadressen i administratörskonsolen för att undvika QST om ditt företag har haft sin bas i Quebec men inte längre har det.

Google lägger till en omsättningsskatt i Quebec (QST) på 9,975 % för alla transaktioner i Quebec, Kanada, i enlighet med lokal lagstiftning.

Alla kunder med enskilt konto betalar QST. Kunder med företagskonto betalar QST om de inte uppger sitt QST-registreringsnummer till Google.

Ange ditt QST-nummer

Hur du anger ditt QST-registreringsnummer hos Google beror på hur du betalar för tjänsten:

Uppdatera dina skatteuppgifter

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. I avsnittet <Regionnamn> skatteuppgifter klickar du på Redigera och anger ditt person-/organisationsnummer.
  5. Klicka på Spara.

Moms i Chile

Google debiterar 19 % mervärdesskatt (moms) på dina transaktioner för att följa lokala lagar i Chile, såvida du inte anger dina skatteuppgifter. Följ anvisningarna nedan för att uppdatera dina skatteuppgifter och avgöra om du är skyldig att betala moms.

Uppdatera dina skatteuppgifter

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. Rulla ned till Chile – skatteinformation och klicka på Redigera .
  5. Ange följande uppgifter:
    • Är du registrerad som momspliktig i Chile?– Välj Ja om du är registrerad.
    • Är du skattebefriad från övrig skatt (Impuesto adicional)?
      • Ja – Google debiterar moms av dig.
      • Nej – Google debiterar ingen moms av dig. Du måste själv rapportera skatter.
    • I fältet Skatte-id (RUT/RUN) anger du ditt skatte-id (RUT/RUN).
  6. Klicka på Spara.

Moms i Colombia

Google debiterar 19 % mervärdesskatt (moms) på dina transaktioner för att följa lokala lagar i Colombia, såvida du inte anger dina skatteuppgifter. Följ anvisningarna nedan för att uppdatera dina skatteuppgifter och avgöra om du är skyldig att betala moms.

Uppdatera dina skatteuppgifter

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. Rulla ned till Colombia – skatteinformation och klicka på Redigera .
  5. Ange följande uppgifter:
    • Är du registrerad för Regimen comun? – välj Ja om du är registrerad
    • Numero de Identificación Tributaria (NIT) – ange ditt colombianska NIT.
    • Ladda upp RUT-formuläret (formulär för unik momsregistrering) – klicka på Välj fil och ladda upp RUT-dokumentet i PDF-format.
  6. Klicka på Spara.

Moms i Egypten

Google följer lokala lagar i Egypten och tar ut 14 % mervärdesskatt (moms) på digitala tjänster och 10 % moms på konsulttjänster.

Om du har statusen som enskilt konto betalar du moms. Om du har företagskontots status betalar du moms om du inte uppger ditt momsregistreringsnummer (VAT ID) till Google. Uppdatera Googles momsuppgifter genom att följa anvisningarna nedan på den här sidan. Uppdatera dina skatteuppgifter.

Moms i Estland

För att följa Estlands lagstiftning tar Google ut 22 % moms på digitala tjänster som tillhandahålls till konsumenter.

Om du är registrerad för skatt i Estland kan du skicka in ditt person-/organisationsnummer som vi skriver ut på fakturan för skatteefterlevnad. Om du vill uppdatera våra uppgifter kan du uppdatera dina skatteuppgifter (längre ned på den här sidan).

Uppdatera dina skatteuppgifter

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. I avsnittet <Regionnamn> skatteuppgifter klickar du på Redigera och anger ditt person-/organisationsnummer.
  5. Klicka på Spara.

Länder inom EU (utom Irland)

Nya kunder i EU kan bara registrera sig för ett företagskonto.

Alla Google-konton med en företagsadress inom EU omfattas av mervärdesskatt (moms).

Självdeklarera moms

Om företagsadressen finns inom EU men utanför Irland debiterar vi inte moms på ditt Google-konto. Du ansvarar för att självdeklarera och betala moms på avgifterna för Googles tjänster enligt momssatsen i ditt EU-land. Detta är i enlighet med EU:s momsdirektiv 2006/112/EG.

För att kunna självdeklarera moms måste du registrera dig för ett momsregistreringsnummer på den lokala skattemyndigheten.

• Nya faktureringskonton – ange momsregistreringsnumret när du fyller i faktureringsprofilen.
  • Befintliga faktureringskonton – kontakta Support för Google Workspace och ange dina företagsuppgifter och ditt momsregistreringsnummer så uppdaterar vi ditt konto. Vi avgör också om du är berättigad till en kreditering för tidigare momsbetalningar. Om du är berättigad meddelar vi dig via e-post.

När du har gjort detta slutar vi att automatiskt debitera moms på dina betalningar för Googles tjänster. Du ansvarar då för att betala moms på betalningarna till skattemyndigheten i landet enligt momssatsen i EU-landet. Om du behöver hjälp med denna process kontaktar du den lokala skattemyndigheten.

Kreditering av tidigare debiterad moms

Om Google har debiterat moms men du är berättigad att självdeklarera momsen kan du kontakta Support för Google Workspace och ange dina företagsuppgifter och ditt momsregistreringsnummer. Vi uppdaterar ditt konto.

Vi meddelar dig via e-post om du är berättigad till en kreditering för tidigare debiterad moms. Om du är berättigad ska du inte begära återbetalning från det irländska skatteverket eller återkräva moms inom EU. Google Ireland Ltd. hanterar återbetalningen och beloppet krediteras ditt konto.

Det kan ta flera veckor att behandla krediteringen. Tack för ditt tålamod.

Fakturor som skapas från ditt konto

De fakturor som kan skrivas ut från kontot är historiska fakturor. Där visas dina betalningar och i tillämpliga fall de skatter som debiteras på betalningarna under en viss period. Eftersom vårt och ditt momsregistreringsnummer visas på alla fakturor är de juridiskt giltiga och godkänns av den lokala skattemyndigheten.

Du kan utgå från att fakturorna är juridiskt giltiga även utan stämpel och namnteckning i original. Våra onlinefakturor motsvarar de krav som EU ställer i det gällande momsdirektivet, artikel 226, Rådets direktiv 2006/112/EG. Direktivet beskriver de formella kraven för en giltig faktura som inkluderar moms och har blivit inkorporerad i den nationella momslagstiftningen i varje EU-land.

Om du har frågor kontaktar du din lokala skatterådgivare eller skattemyndighet.

Hur påverkas momsen om kontotypen ändras?

Google ändrar ibland en kunds kontotyp från Privatperson till Företag. Det beror på att de flesta konton i Googles tjänster används för affärsändamål. Ett företagskonto används för ekonomisk verksamhet varifrån intäkter förväntas inkomma.

Varför ändrar Google kontotypen?

Vi ändrar kontotypen om vi bedömer att kontot är ett företagskonto. Företagskontokunder omfattar bolag, dotterbolag, enskilda firmor, handlare med egna företag och partner.

Vad innebär ändringen?

Om du inte är en irländsk kund debiterar vi inte moms på avgifterna för Googles tjänster. Du ansvarar för att självdeklarera och betala moms på dessa avgifter enligt momssatsen i ditt EU-land.

Moms i Georgien

Google debiterar 18 % mervärdesskatt (moms) på Google Workspace och andra betalprenumerationer i Googles administratörskonsol för att följa Georgiens lagstiftning.

GST i Indien

Google tillämpar en skatt på varor och tjänster för all försäljning och alla tjänster till indiska köpare från Google Indien och utländska enheter.

Uppdatera dina skatteuppgifter

För att tillämpa rätt skatt behöver vi ditt GST-identifieringsnummer (GSTIN) och andra relevanta uppgifter. Uppdatera ditt GSTIN eller dina skatteuppgifter genom att följa stegen nedan.

Modell för GST

GST i Indien är en dubbel transaktionsmodell där skatterna nedan debiteras:

• Transaktioner inom stater: När tjänsteleverantören (Google) och tjänstemottagaren (kunden) finns i samma stat omfattas transaktioner av Central GST (nationell skatt) och av State GST (statlig skatt).
  • Transaktioner mellan stater: När tjänsteleverantören (Google) och tjänstemottagaren (kunden) finns i olika stater eller unionsterritorier omfattas transaktioner av Integrated GST (integrerad skatt).
  • Transaktioner mellan länder: När tjänsteleverantören (Google) finns utanför Indien och tjänstemottagaren (kunden) finns i Indien kallas transaktionen för Import of Service (Import av tjänst). För specifika tjänster som tillhandahålls av ett rättssubjekt utomlands, exempelvis OIDAR (Information and Database Access or Retrieval Services), tillämpas skatt på följande sätt:
    • Om kunden inte tillhandahåller ett GSTIN omfattas transaktionerna av integrerad skatt.
    • Om kunden tillhandahåller ett GSTIN är kunden ansvarig för alla skatter.

Har du frågor?

Vad är skattesatsen?

Om integrerad skatt är tillämplig blir skattesatsen för tjänster som tillhandahålls av Google 18 %. Skattesatsen för nationell och statlig skatt tillsammans är också cirka 18 %.

Vilken adress används för att beräkna skatten?

GST beräknas utifrån olika adresser beroende på hur du betalar.

• Om du har automatisk betalning: skatten är baserad på din faktureringsadress.
  • Om du faktureras månadsvis och har angett en faktureringsadress använder vi faktureringsadressen. Om du inte har angett en faktureringsadress använder vi den giltiga företagsadressen.
Kan jag ha ett företagskonto om jag inte har ett GSTIN?

Nej. GSTIN är obligatoriskt för företagskonton.

Vilken typ av konto ska jag välja om jag har ett unikt identifierings-id (UIN – Unique Identification ID) och inte ett GSTIN?

Då bör du välja ett enskilt konto. UIN används för UIN-enheter, myndigheter och ambassadskonton.

Hur konfigurerar jag kontot som ett företagskonto om jag befinner mig i en särskild ekonomisk zon (SEZ)?

Välj kontotypen Företag och ange SEZ som skattestatus. Alternativet att skicka in ditt GSTIN och ladda upp ett SEZ-certifikat visas.

Kan jag ha ett enskilt konto om jag har har ett GSTIN men inte ett företag?

Ja. Du kan använda ett GSTIN för ett enskilt konto. Välj Registrerad privatperson som skattestatus.

Observera att om du inte anger ett GSTIN för ett konto för en registrerad privatperson betraktas du som oregistrerad privatperson och skatt för varor och tjänster debiteras utifrån faktureringsadressen. Om din faktureringsadress är i Haryana debiteras du nationell och statlig skatt av Google. Om din faktureringsadress är i en annan stat än Haryana debiteras du integrerad skatt.

Vad har Google India Private Limited för GSTIN?

GSTIN för Google India Private Limited är 06AACCG0527D1Z8.

Varifrån fakturerar Google India Private Limited?

Tower B, Unitech Signature Tower II, Sector 15, Part-I Village Silokhera, Gurugram, Haryana - 122002.

Hur vet jag att Google debiterar rätt skattesats för varor och tjänster?

Skattesatser för varor och tjänster bestäms av den indiska regeringen. Läs användarvillkoren (TOS) för mer information.

Hur uppdaterar jag mitt GSTIN?

Du kan lägga till flera GSTIN i din Payments-profil. GSTIN är kopplat till staten. Staten för GSTIN måste matcha staten i Payments-kontots faktureringsadress. Om de inte matchar behandlas debiteringar på kontot som om GSTIN inte har angetts.

Kan jag lägga till ett nytt GSTIN och använda det för tidigare fakturor?

Nej. Ytterligare GSTIN kan endast användas för framtida faktureringsperioder.

Läs produktens användarvillkor.

Visas mina GSTIN på min faktura?

Ja. Det GSTIN som matchar staten i faktureringsadressen i dina betalningskonton visas på fakturan. Om GSTIN inte matchar staten i faktureringsadressen visas inte GSTIN på fakturan.

GSTIN för både Google och ditt konto visas på fakturan.

Om TDS-certifikat

Källskattcertifikat (TDS) krävs varje kvartal. (Mer information finns på webbplatsen för de indiska skattemyndigheterna, Income Tax Department of India.)

Certifikat för kvartal som slutar i juni, september, december och mars måste vara utfärdade 30 juli, 30 oktober, 30 januari respektive 15 maj.

Inga TDS-certifikat för föregående räkenskapsår godkänns om de skickas efter 30 april i det innevarande räkenskapsåret. Till exempel måste alla certifikat för räkenskapsåret 2017–18 ha skickats senast den 30 april 2018.

Skicka ditt TDS-certifikat

Om ditt Google-konto använder månadsfakturering skickar du en digital kopia av TDS-certifikatet (antingen elektroniskt signerad eller en PDF-skanning av det signerade certifikatet) direkt till collections-in@google.com.

Om ditt konto använder manuella eller automatiska betalningar använder du någon av följande metoder för att skicka oss TDS-certifikatet:

• Skicka ett elektroniskt signerat TDS-certifikat till oss via e-post. När beloppet har godkänts sätts det in på ditt konto.
  • Skicka en undertecknad utskriven kopia av TDS-intyget tillsammans med ett följebrev som innehåller ditt tiosiffriga kund-id till nedanstående adress:
    Google India Pvt Ltd.
    9th Floor, Building 8, Tower C
    DLF Cyber City, DLF fas 2
    Gurgaon, Haryana
    122002 Indien

När du har skickat dokumenten kontaktar du oss via e-post med följande uppgifter för att få tillgodohavandet:

• En digital kopia av TDS-intyget (elektroniskt signerat eller inskannad PDF-version av det undertecknade TDS-intyget)
  • Information om leveranskvitto för bud

Googles PAN (Permanent Account Number) är AACCG0527D och den registrerade adressen för TDS-certifikatet ska vara:

Google India Pvt Ltd.
No.3, RMZ Infinity, Tower E,
Old Madras Road, 4th & 5th Floor,
Bangalore – 560 016
Indien

Uppdatera GSTIN eller andra skatteuppgifter

Du kan ange eller ändra ditt id-nummer för skatt på varor och tjänster (GSTIN), din skattestatus och andra skatteuppgifter på sidan Betalningsinställningar.

När du har uppdaterat GSTIN visas det nya numret på fakturan för följande månad. Om du till exempel ändrar ditt GSTIN den 4 april visas det nya numret på fakturan du får i maj och på framtida fakturor.

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. Scrolla ned till India tax info (Skatteuppgifter för Indien) och klicka på Redigera .
  5. Ange eller ändra ditt GSTIN, din skattestatus eller någon annan skatteinformation.
  6. Klicka på Spara.

Om din skattestatus

När du ställer in fakturering för Google-kontot väljer du Privatperson eller Företag som kontotyp. Varje typ av konto är kopplad till en eller flera statusvärden för skatt. Följande statusvärden för skatt är tillgängliga i Indien:

Kontotyp Tillgängliga statusvärden för skatt
Företag
  • Företag
  • Myndighet
  • FN-organisation
  • Ambassad
  • Lokal myndighet
  • Statlig myndighet
  • Särskild ekonomisk zon
Privatperson
  • Registrerad privatperson
  • Oregistrerad privatperson

De tillgängliga statusvärdena för företagsskatt mappas till standardstatusvärdena för företagsskatt i ditt land. Alla företagskonton kan ange GSTIN (Goods & Services Tax identification number) eller andra skatteuppgifter. Du kan ange din egen skattestatus som privatperson på följande sätt:

• Registrerad privatperson – du har ett GSTIN som du vill ange.
  • Oregistrerad privatperson – du har inget GSTIN eller vill inte ange det.

För vissa statusvärden för skatt måste du ange ytterligare skatteuppgifter. För vissa andra är det valfritt. Du kan avgöra vilket som gäller för dig genom att se efter om det finns fält med etiketten (Valfritt) under Skatteuppgifter för Indien .

Obs! Du kan ändra din skattestatus men du kan inte ändra typen av faktureringskonto för Google.

För både alternativet Företag och Registrerad individ säkerställer du att Google debiterar dig rätt skatt för tjänsterna genom att ange dina skatteuppgifter. Om du inte anger dina skatteuppgifter kan dina kontokostnader öka.

206AB i inkomstskattelagen (Income Tax Act) från 1961

Google har lämnat in inkomstdeklarationer för de två bedömningsår som är relevanta för de två år som omedelbart föregick det föregående året under vilket skatt måste dras, för vilket tidsgränsen för att lämna in inkomstdeklarationen som anges under avsnitt 139(1) i inkomstskattelagen (Income-tax Act) från 1961 (”Lagen”) har löpt ut.

Följaktligen uppfyller inte Google definitionen av ”specified person” (angiven person) som anges i villkoren i avsnitt 206AB i inkomstskattelagen från 1961, vilket innebär att den högre källskatt som anges i detta avsnitt inte gäller.

Moms i Indonesien

Google debiterar 11 % mervärdesskatt (moms) på ett Google-konto för kunder som köper digitala produkter eller tjänster i Indonesien för att följa Indonesiens lagstiftning.

Du kan ge Google ditt NPWP-nummer (skatteregistreringsnummer) för moms, vilket vi anger på fakturan för skatteefterlevnad. Uppdatera dina skatteuppgifter genom att följa stegen nedan.

Moms 56B

Nya kunder i EU kan bara registrera sig för ett företagskonto.

Alla Google-konton med en företagsadress inom EU omfattas av mervärdesskatt (moms).

Företagskonton på Irland

Om företaget är registrerat på Irland och du har momstillståndsstatusen 56B kontaktar du Support för Google Workspace och tillhandahåller företagsuppgifter samt en kopia av tillståndet. Om du inte har tillstånd 56B debiterar vi automatiskt den irländska momssatsen på fakturor för användningen av tjänsten.

Kreditering av tidigare debiterad moms

Om Google har debiterat moms men du är berättigad att självdeklarera momsen kan du kontakta Support för Google Workspace och ange dina företagsuppgifter och ditt momsregistreringsnummer. Vi uppdaterar ditt konto.

Vi meddelar dig via e-post om du är berättigad till en kreditering för tidigare debiterad moms. Om du är berättigad ska du inte begära återbetalning från det irländska skatteverket eller återkräva moms inom EU. Google Ireland Ltd. hanterar återbetalningen och beloppet krediteras ditt konto.

Det kan ta flera veckor att behandla krediteringen. Tack för ditt tålamod.

Fakturor som skapas från ditt konto

De fakturor som kan skrivas ut från kontot är historiska fakturor. Där visas dina betalningar och i tillämpliga fall de skatter som debiteras på betalningarna under en viss period. Eftersom vårt och ditt momsregistreringsnummer visas på alla fakturor är de juridiskt giltiga och godkänns av den lokala skattemyndigheten.

Du kan utgå från att fakturorna är juridiskt giltiga även utan stämpel och namnteckning i original. Våra onlinefakturor motsvarar de krav som Europeiska unionen ställer i det gällande momsdirektivet, artikel 226, Rådets direktiv 2006/112/EG. Direktivet beskriver de formella kraven för en giltig faktura som inkluderar moms och har blivit inkorporerad i den nationella momslagstiftningen i varje EU-land.

Om du har frågor kontaktar du din lokala skatterådgivare eller skattemyndighet.

Hur påverkas momsen om kontotypen ändras?

Google ändrar ibland en kunds kontotyp från Privatperson till Företag. Det beror på att de flesta konton i Googles tjänster används för affärsändamål. Ett företagskonto används för ekonomisk verksamhet varifrån intäkter förväntas inkomma.

Varför ändrar Google kontotypen?

Vi ändrar kontotypen om vi bedömer att kontot är ett företagskonto. Företagskontokunder omfattar bolag, dotterbolag, enskilda firmor, handlare med egna företag och partner.

Vad innebär ändringen?

Om du är en irländsk kund sker inga ändringar i faktureringen. Vi fortsätter att debitera irländsk moms.

Moms i Italien

Google Cloud Italy Srl debiterar 22 % mervärdesskatt (moms) på Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol för att följa lokal lagstiftning.

Om du är momsregistrerad i Italien måste Google samla in ditt momsregistreringsnummer så att vi kan uppdatera våra uppgifter och skriva ut dina skatteuppgifter på fakturor. Du får en lokal e-faktura utöver Googles faktura. Vi kan bara skapa en e-faktura åt dig om vi har ett giltigt momsregistreringsnummer. Följ stegen nedan för att uppdatera dina skatteuppgifter.

Undantag: om du befinner dig i Vatikanstaten eller San Marino behöver du inte ange ditt momsregistreringsnummer.

Villkor för regelbunden exportör

Om organisationen är en regelbunden exportör och har rätt till momsbefrielse ska du skicka in din avsiktsförklaring via det här formuläret.

JCT

Google debiterar 10 % japansk konsumtionsskatt (JCT) på Google Workspace och andra betalprenumerationer i Googles administratörskonsol för att följa lokala lagar.

Moms i Kenya

Google debiterar 16 % mervärdesskatt (moms) på Google Workspace och andra betalprenumerationer i Googles administratörskonsol för att följa lokal lagstiftning.

Google måste samla in ditt momsregistreringsnummer (pinkod för Kenya) som vi anger på fakturan. Uppdatera dina skatteuppgifter genom att följa stegen nedan.

Moms i Liechtenstein

För att följa Liechtensteins lagstiftning tar Google ut 8,1 % moms på digitala tjänster som tillhandahålls konsumenter.

Om du är registrerad för skatt i Liechtenstein kan du skicka in ditt person-/organisationsnummer som vi skriver ut på fakturan för skatteefterlevnad. Om du vill uppdatera våra uppgifter kan du uppdatera dina skatteuppgifter (längre ned på den här sidan).

Uppdatera dina skatteuppgifter

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. I avsnittet <Regionnamn> skatteuppgifter klickar du på Redigera och anger ditt person-/organisationsnummer.
  5. Klicka på Spara.

Moms i Luxemburg

För att följa Luxemburgs lagstiftning debiterar Google 17 % moms på Google Workspace och andra betalprenumerationer i Googles administratörskonsol.

Om du är registrerad för skatt i Luxemburg kan du skicka in ditt person-/organisationsnummer som vi skriver ut på fakturan för skatteefterlevnad. Om du vill uppdatera våra uppgifter kan du uppdatera dina skatteuppgifter (längre ned på den här sidan).

Uppdatera dina skatteuppgifter

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. I avsnittet <Regionnamn> skatteuppgifter klickar du på Redigera och anger ditt person-/organisationsnummer.
  5. Klicka på Spara.

SST i Malaysia

I enlighet med lokala lagar i Malaysia debiterar Google 8 % moms (SST) på Google Workspace och andra betalprenumerationer i Googles administratörskonsol.

Moms i Nepal

För att följa lokala lagar i Nepal tar Google ut 13% mervärdesskatt (moms) på digitala tjänster som tillhandahålls av konsumenter.

Om du har skattestatus Privatperson debiteras du moms. Om du har skattestatusen Enskild näringsidkare eller Företag debiteras du moms om du inte tillhandahåller ditt permanenta kontonummer (PAN) till Google. För att undvika att Google debiterar dig moms om du har ett enskilt konto och använder tjänsterna i affärssyfte, ändrar du din skattestatus till Enskild näringsidkare och anger ditt PAN.

Om du vill uppdatera Googles momsregistreringsnummer följer du stegen senare på den här sidan för att uppdatera dina skatteuppgifter.

Moms i Nigeria

Google debiterar 7,5 % mervärdesskatt (moms) på Google Workspace och andra betalprenumerationer i Googles administratörskonsol för att följa Nigerias lagstiftning.

Moms i Oman

Google måste samla in dina momsppgifter för att följa lokala lagar i Oman. Följ stegen nedan för att uppdatera dina skatteuppgifter.

Vi lägger inte till moms på dina serviceavgifter. Du är ansvarig för att självdeklarera och betala skatter i Oman.

Moms i Polen

Google Cloud Polen Sp. z o.o. debiterar 23 % mervärdesskatt (moms) på Google Workspace och andra betalprenumerationer i Googles administratörskonsol för att följa Polens lagstiftning.

Om du är momsregistrerad och planerar att göra anspråk på moms från lokala myndigheter anger du ditt momsregistreringsnummer så att vi kan inkludera det på fakturan. Uppdatera dina skatteuppgifter genom att följa stegen nedan.

Ryssland

Google debiterar moms på Google Workspace och andra betalprenumerationer i Googles administratörskonsol för att följa lokal lagstiftning. Skattesatsen fastställs av den ryska regeringen och kan ändras efter regeringens eget gottfinnande.

Saudiarabien och Förenade Arabemiraten

Om Google-kontotypen var inställd på Enskilt har vi ändrat den till Företag. Ett företagskonto kan innehas av företagsenheter, dotterbolag, enskilda firmor, handlare med egna företag och partner.

För företagskonton lägger vi inte till moms på debiteringar. Du är själv ansvarig för att avgöra vilka skatter som ska erläggas i ditt land samt betala in dem.

Om du inte vill byta till ett företagskonto söker du efter ett e-postmeddelande från Google med ämnesraden Ändringar av Google-kontotyp. I e-postmeddelandet finns en länk till ett formulär som du kan fylla i för att välja ett enskilt konto. Du får ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du anger faktureringsuppgifterna för ett enskilt konto. Observera att moms läggs till på avgifter för enskilda konton.

Moms i Serbien

Google debiterar 20 % mervärdesskatt (moms) på Google Workspace och andra betalprenumerationer i Googles administratörskonsol för att följa Serbiens lagstiftning.

Du kan skicka ditt momsregistreringsnummer till Google. Vi anger det på fakturan för skatteefterlevnad. Uppdatera dina skatteuppgifter genom att följa stegen nedan.

GST i Singapore

I enlighet med lokal lagstiftning tar Google ut 9 % skatt på varor och tjänster (GST) på Google Workspace och andra betalprenumerationer i Googles administratörskonsol.

Sydafrika

Vissa transaktioner som gjorts av utländska leverantörer till kunder i Sydafrika omfattas av sydafrikansk mervärdesskatt (moms).

Du kan skicka ditt momsregistreringsnummer till Google. Vi anger det på fakturan för skatteefterlevnad. Uppdatera dina skatteuppgifter genom att följa stegen nedan.

Uppdatera dina skatteuppgifter

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. I avsnittet <Regionnamn> skatteuppgifter klickar du på Redigera och anger ditt person-/organisationsnummer.
  5. Klicka på Spara.

Moms i Sydkorea

Google debiterar 10 % mervärdesskatt (moms) på alla transaktioner i Sydkorea för att följa lokala lagar.

Alla kunder med enskilt konto betalar moms. Kunder med företagskonto betalar moms om de inte uppger sitt företagsregistreringsnummer (BRN) till Google. Uppdatera dina skatteuppgifter genom att följa stegen nedan.

Öar som tillhör Spanien

Google debiterar skatt för konton på öar som tillhör Spanien med skattestatusen Privatperson i enlighet med lokala lagar:

• Provinserna Las Palmas och Santa Cruz de Tenerife: 7 % allmän indirekt skatt (IGIC) för Kanarieöarna
  • Provinserna Ceuta och Melilla: 0,5 % skatt på produktion, tjänster och import (IPSI)

Om du bor i någon av de fyra provinserna ovan ber vi dig bekräfta att din betalningsprofil visar din korrekta företagsadress så att vi kan fastställa tillämpliga skatter. Följ stegen i Uppdatera din företagsadress.

Moms i Schweiz

För att följa schweizisk lagstiftning tar Google ut 8,1 % moms på digitala tjänster som tillhandahålls konsumenter.

Moms i Taiwan

Google debiterar 5 % mervärdesskatt (moms) på Google-konton för kunder som köper elektroniska tjänster i Taiwan om du inte tillhandahåller dina skatteuppgifter i enlighet med momslagstiftningen i Taiwan. Du måste ange ditt momsregistreringsnummer till Google så att vi kan samla in dina skatteuppgifter och avgöra om du är skyldig att betala moms.

Om du handlar med Google Asia Pacific Pte Ltd och anger ditt momsregistreringsnummer från Taiwan debiteras du inte moms.

Ändringar för företagsenheter

För vissa kunder har Google tilldelat användarvillkoren från en företagsenhet till en annan. Om så är fallet gäller villkoren i ditt tjänsteavtal för den nya företagsenheten och tjänster och fakturering tillhandahålls.

Moms i Thailand

Google debiterar 7 % mervärdesskatt (moms) på dina transaktioner för att följa lokala lagar i Thailand, såvida du inte anger ditt thailändska momsregistreringsnummer.

Om du är momsregistrerad i Thailand måste Google samla in dina skatteuppgifter. Uppdatera dina skatteuppgifter genom att följa anvisningarna nedan så att rätt skatt tillämpas.

Moms i Turkiet

På grund av en ny momssats i Turkiet höjer vi momsen på försäljning till kunder från 18 % till 20 %. Se till att Google tillämpar momsdebiteringar på rätt sätt genom att kontrollera att din kontotyp är korrekt inställd på Privatperson eller Företag.

Förstå ändringar av kontotyp

Om kontotypen Privatperson hade angetts i en av Googles tjänster ändrades den till Företag den 1 augusti 2018.

Ett företagskonto kan innehas av företagsenheter, dotterbolag, enskilda firmor, handlare med egna företag och partner. För företagskonton lägger vi inte till moms på debiteringar för Googles tjänster. Du är själv ansvarig för att avgöra vilka skatter som ska erläggas i Turkiet samt betala in dem.

Om du inte vill byta till ett företagskonto söker du efter ett e-postmeddelande från Google med ämnesraden Ändringar av Google-kontotyp. E-postmeddelandet innehåller en länk till ett formulär som du kan fylla i för att välja den enskilda kontotypen. Du får ett e-postmeddelande med anvisningar om hur du anger faktureringsuppgifter för ett konto av typen Privatperson. Observera att moms läggs till på avgifter för enskilda konton.

Moms i Ukraina

Google debiterar 20 % mervärdesskatt (moms) på digitala tjänster för privatpersoner och enskilda näringsidkare i Ukraina som inte är registrerade som företag för att följa lokala lagar i Ukraina.

Om du har kontotypen Företag används kontot i kommersiellt syfte av ett juridiskt registrerat företag. Om du använder tjänster från Google Workspace i affärssyfte för ett juridiskt registrerat företag krävs ingen åtgärd. Du är ansvarig för att självdeklarera skatter som ska erläggas i Ukraina samt betala in dem.

Enskilda näringsidkare, enskilda firmor och handlare med egna företag som klassificeras som enskilda näringsidkare måste betala moms om de inte är momsregistrerade. Om din skattestatus är Enskild näringsidkare, använder ditt konto i affärssyfte och är momsregistrerad i Ukraina ska du ange din skattestatus till Enskild näringsidkare och ställa momsregistreringsstatusen som Registrerad. Följ stegen nedan för att uppdatera dina skatteuppgifter.

Uppdatera dina skatteuppgifter

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. I avsnittet <Regionnamn> skatteuppgifter klickar du på Redigera och anger ditt person-/organisationsnummer.
  5. Klicka på Spara.

Moms i Uganda

I enlighet med lokala lagar i Uganda debiterar Google 18 % mervärdesskatt (moms) på elektroniska tjänster.

Om du använder ett enskilt konto lägger vi moms på tjänsterna som tillhandahålls. Om du har ett företagskonto lägger vi till moms om du inte uppger ditt momsregistreringsnummer eller skatteregistreringsnummer (TIN) till Google. Om du vill uppdatera Googles momsuppgifter besöker du och följer anvisningarna på den här sidan i Uppdatera dina skatteuppgifter.

Uppdatera dina skatteuppgifter

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. I avsnittet <Regionnamn> skatteuppgifter klickar du på Redigera och anger ditt person-/organisationsnummer.
  5. Klicka på Spara.

Om moms i USA

Ett Google-konto i USA kan omfattas av delstatlig och lokal moms. Skattelagstiftningen som gäller för din faktureringsadress avgör om moms tillämpas på kontot.

Hur du köpte din prenumeration

Hur du köpte din prenumeration på Googles tjänster har också betydelse för om moms debiteras.

• Köpt direkt online – Google debiterar dig direkt för tillämplig delstatlig moms. Debiteringarna visas på månadsfakturan och på sidan Transaktioner.
  • Köpt via återförsäljare – kontakta återförsäljaren direkt för information om tillämplig moms.

Är du berättigad till momsbefrielse?

Vissa organisationer kan vara momsbefriade, beroende på delstatlig eller lokal skattelagstiftning. Om du köpte prenumerationen direkt online och tror att organisationen är berättigad till momsbefrielse (till exempel om det är en ideell organisation eller en myndighet) skickar du in ditt momsbefrielseintyg på olika sätt beroende på kund- och betalningstyp.

• Kunder med automatiska betalningar: Följ de här anvisningarna för att skicka in momsbefrielseintyget till Google för granskning.
  • Kunder med faktureringskonton: Kontakta Kontakta support för Google Workspace eller kontoansvarig för att få hjälp med att skicka in momsbefrielseintyget. Mer information finns i Om faktureringskonton.
  • Kunder via återförsäljare: Kontakta återförsäljaren direkt för information om momsbefrielseintyg.

Behandling av intyg

Obligatorisk information på ditt momsbefrielseintyg

Momsbefrielseintygen ser lite olika ut i olika delstater. Se till att fylla i formuläret fullständigt för snabbare bearbetning.

När du fyller i intyget kontrollerar du

• att det korrekta intyget skickas in. Vi godkänner inte IRS-brev, delstatliga företagslicenser, tillstånd eller Secretary of State-kvalificeringar i stället för ett giltigt befrielsebevis.
  • att köparens namn på intyget matchar kundens kontonamn
  • att du har inkluderat ditt organisationsnummer
  • att du har markerat skälet till momsbefrielse: exempelvis återförsäljning, ideell organisation
  • att Google anges som säljare
  • att intyget har signerats.
Om intyget avvisas
Om intyget avvisas kontrollerar du om det innehåller något fel och skickar in det på nytt. Granska dessa möjliga skäl för avslag. Kontakta Support för Google Workspace om du har fler frågor.
Om du har skickat in ett momsbefrielseintyg och fakturan fortfarande innehåller moms
Moms kan debiteras på din faktura om momsbefrielseintyget gäller en annan delstat än faktureringsadressen eller om det täcker en annan delstat än den som anges i faktureringsadressen.

Ladda upp momsbefrielseintyget

Om du har ett fakturerat konto gäller inte denna information dig. Kontakta i stället Support för Google Workspace eller kontoansvarig för att få hjälp med att skicka in momsbefrielseintyget.

Om du är berättigad till skattebefrielse i USA skickar du in momsbefrielseintyget till Google för granskning. Om du är berättigad till mer än en typ av momsbefrielse kan du skicka in flera intyg.

Obs! Google kan inte ge råd i skattefrågor. Kontakta din skatterådgivare vid frågor som rör din situation.

Ladda upp certifikat

Du kan överföra momsbefrielseintyg i PDF-, JPG- eller PNG-format.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. Bredvid Uppgifter för skattebefrielse klickar du på Redigera .
  5. Klicka på Lägg till ny momsbefrielse (valfritt).
  6. Ange eller välj
    • din delstat
    • ditt momsbefrielsenummer
    • intygets start- och slutdatum, om tillämpligt
    • undantagets typ, om tillämpligt
  7. Klicka på Ladda upp fil och välj filen med momsbefrielseintyget.
  8. När filen har överförts klickar du på Lägg till.
  9. (Valfritt) Om du vill överföra ytterligare intyg klickar du på Lägg till ytterligare momsbefrielseintyg.
  10. Klicka på Spara.

Kontrollera momsbefrielsestatus

När du har skickat in intyget måste Google granska det för att bekräfta momsbefrielsen. Efter godkännandet gäller momsbefrielsen för framtida fakturor.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på din prenumeration.
  4. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  5. Klicka på Information om momsbefrielse.
  6. Rulla till den status du valt i sändningsvyn för att visa statusen för undantaget.

Om intyget avvisas

Om du har laddat upp ditt momsbefrielseintyg men det avvisades kan du läsa här om några möjliga anledningar.

Du har lämnat ett brev om inkomstskattebefrielse från IRS eller W-9

IRS-inkomstskattebrev godkänns inte för statlig skattebefrielse. Om du tror att du är berättigad till ett undantag skickar du in ett komplett skattebefrielseintyg.

Du har skickat in ett delstatligt tillstånd eller annat dokument

Dokumentet du skickade är inte ett giltigt befrielsecertifikat. Vi godkänner inte formulär som delstatliga företagslicenser, tillstånd eller Secretary of State-dokument i stället för ett giltigt befrielsebevis. Skicka in en fullständig befrielse eller ett återförsäljningsintyg.

Namnet på kontot matchar inte namnet på certifikatet

Det rättssubjekt som köper tjänster från Google måste vara detsamma som det som anges på befrielseintyget. Det köpande rättssubjektet representeras av kundens företagsnamn på kontot. Om namnet på intyget är korrekt samarbetar du med Googles kundservice och uppdaterar företagsnamnet på kontot.

Certifikatet var ofullständigt eller felaktigt

Några exempel på ofullständig eller felaktig information omfattar att intyget inte är undertecknat eller att en ruta inte är markerad. Kontrollera att intyget är korrekt och komplett och skicka in det igen.

Moms i Uzbekistan

Google debiterar 15 % mervärdesskatt (moms) på digitala tjänster för enskilda näringsidkare i Uzbekistan. Vi debiterar inte moms för företagskonton i Uzbekistan.

Företagskonton i Uzbekistan

Om du har ett företagskonto i Uzbekistan används kontot i kommersiellt syfte av en juridiskt registrerad företagsenhet. Om du använder tjänster från Google Workspace i affärssyfte enligt en juridiskt registrerad enhet tar vi inte ut moms. Du är ansvarig för att självdeklarera och betala in skatt som ska erläggas i Uzbekistan enligt användarvillkoren för Google Workspace som gäller för företag.

Konton för enskilda näringsidkare

Enskilda näringsidkare, enskilda firmor och handlare med egna företag klassificeras som enskilda näringsidkare. Google debiterar 15 % moms. Om ditt konto används i affärssyfte men du saknar ett juridiskt registrerat företag måste du uppdatera din skattestatus till Enskild näringsidkare. Läs mer om att uppdatera skatteuppgifterna.

Moms i Vietnam

För att följa Vietnams lagstiftning debiterar Google 5 % mervärdesskatt (moms) på bruttobeloppet för Google Workspace och andra betalprenumerationer i Googles administratörskonsol. Bruttobeloppet är lika med användningsbeloppet dividerat med 0,95.

Om din användning av Google Workspace till exempel är 100 USD är bruttobeloppet 100/0,95 = 105,26. Momsavgiften är 0,05*105,26 = 5,26. Den totala debiteringen är 105,26 USD.

Om du är registrerad för skatt i Vietnam kan du skicka in din vietnamesiska skattekod till Google. Vi anger den på fakturan för skatteefterlevnad. Om du vill uppdatera våra uppgifter besöker du uppdatera dina skatteuppgifter (nedan på den här sidan).

Uppdatera dina skatteuppgifter

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. I avsnittet <Regionnamn> Skatteinformation klickar du på Redigera och anger ditt person-/organisationsnummer.
  5. Klicka på Spara.

Momsöversikt

När du konfigurerar fakturering för tjänsten väljer du kontotyp: Företag eller Enskilt. Om du har ett företagskonto innebär det att du bedriver ekonomisk verksamhet varifrån intäkter förväntas inkomma. Företagskontokunder omfattar bolag, dotterbolag, enskilda firmor, handlare med egna företag och partner. Företagskonton ansvarar för att självdeklarera och betala sin egen moms.

Om du befinner dig i Nordamerika, Brasilien eller EMEA (förutom Ryssland), inklusive Schweiz, Norge och Liechtenstein, anges kontottypen automatiskt till ett företagskonto. Du kan inte ställa in fakturering med ett enskilt konto. Andra regioner kan välja Företag eller Enskilt. Google lägger automatiskt till moms på tjänster på fakturor för enskilda konton.

Priserna för en tjänst på Googles webbplats anges exklusive moms.

Ange ditt momsregistreringsnummer

Hur du anger ditt momsregistreringsnummer för Google beror på hur du betalar:

Ange ditt person-/organisationsnummer

Hur du uppger ditt person-/organisationsnummer till Google beror på hur du betalar:

Uppdatera dina skatteuppgifter

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. Scrolla ned till <Regionnamn> skatteuppgifter och klicka på Redigera .
    Om du äger en enskild firma och har ett person-/organisationsnummer väljer du skattestatusen Enskild näringsidkare innan du anger person-/organisationsnumret.
  5. Lägg till eller ändra skatteuppgifter eller skattestatus.
  6. Klicka på Spara.

Om din skattestatus

När du konfigurerar fakturering för en Google Workspace-prenumeration väljer du Privatperson eller Företag som kontotyp. Kontotypen och regionen avgör vilka värden för skattestatus som är tillgängliga.

Kontotyp Skattestatus
Företag
  • Företag
  • Enskild näringsidkare
Privatperson
  • Privatperson
  • Enskild näringsidkare

Om du är en privatperson som driver enskild firma väljer du skattestatusen Enskild näringsidkare.

Obs! Du kan ändra din skattestatus men du kan inte ändra typen av faktureringskonto för Google.

Var står skattebeloppet?

• Skattebeloppet för ditt köp visas som en separat transaktion under Faktureringföljt avBetalningskonton i administratörskonsolen. Läs om att visa och tolka transaktionerna.
  • Fakturan visar det debiterade skattebeloppet.