Arbetar du med kollegor både på distans och på kontoret? Så här jobbar du bäst i hybridmiljöer.

Gränser för delad enhet på Google Drive

Produktivitetsguide för Google Workspace

På den här sidan

Fil- och mappgränser på delade enheter

” ”

Objektgräns

En delad enhet får innehålla maximalt 400 000 objekt inklusive filer, mappar och genvägar. Obs! Den här gränsen baseras på antal objekt, inte på användning av lagringsutrymme. Vi rekommenderar att du håller delade enheter långt under den strikta gränsen. Delade enheter med för många filer kan vara svåra att ordna och söka efter eller så ignorerar medlemmarna mycket av innehållet.

Om du är Google Workspace-administratör kan du se hur nära en delad enhet är gränsen för objekt på administratörskonsolen. Sök efter Hantera delade enheter och kontrollera kolumnen Objektgräns.

Fildelningsgränser

En fil på en delad enhet kan delas direkt med upp till 100 grupper.

Lagringsgräns

Administratören kan ange en lagringsgräns på delade enheter. Om du vill se lagringsgränsen (om tillämpligt) och hur mycket lagringsutrymme som används öppnar du fliken Detaljer i Drive.

Kapsla och flytta mappar

En mapp på en delad enhet kan ha upp till 20 nivåer av kapslade mappar. Vi rekommenderar att du undviker att skapa många mappar på en delad enhet. Då kan det bli svårt för användarna att ordna och hitta innehåll. Ordna i stället innehåll på flera delade enheter.

När du använder Drive för datorn kan du inte flytta en mapp från Min enhet till en delad enhet.

Gränser för uppladdning och kopiering på delade enheter

” ”

Varje användare kan ladda upp och kopiera 750 GB till Drive inom 24 timmar. Användare som når gränsen på 750 GB kan inte ladda upp eller kopiera fler filer förrän gränsen har uppdaterats. Gränsen uppdateras inom 24 timmar.

• Du kan ladda upp och synkronisera filer på upp till 5 TB. Uppladdningen slutförs bara med den första filen som bryter mot gränsen.
  • Det går inte att kopiera filer som är större än 750 GB. Ladda i stället ned filen och ladda upp den.

Vissa virtuella filtyper (till exempel filer som länkar till filer i andra externa lagringssystem) kan inte läggas till på delade enheter.

Gränser för medlemskap på delade enheter

” ”

Medlemskap Gräns per delad enhet
Grupper 100
Totalt antal medlemmar (grupper och enskilda konton som har lagts till som medlemmar) 600
Totalt antal individer (individuella konton och gruppmedlemmar) 50 000

Inom gränsen på 600 medlemmar kan högst 100 medlemmar vara grupper. Om du till exempel lägger till 100 grupper och 100 personer som medlemmar på en delad enhet kan du inte lägga till en annan grupp som medlem eftersom det skulle överskrida gränsen på 100 grupper för medlemmar på den delade enheten. Du kan dock fortfarande lägga till en person. Det totala antalet medlemmar blir 201, vilket är under gränsen på 600 medlemmar.

Om någon är medlem i flera grupper som är medlemmar på den delade enheten räknas de bara som en individ mot de 50 000 individerna.

Varje grupp kan vara medlem på upp till 30 000 delade enheter.

Gränser för delade enheter som anges på Drive

” ”

Drive visar upp till 1 000 delade enheter i det vänstra navigeringsfältet. Du kan fortfarande få åtkomst till de andra delade enheterna via den direkta webbadressen eller söka efter specifika filer och mappar på de delade enheterna.

Obs! Delade enheter döljs automatiskt för gruppmedlemmar när de når ett visst antal medlemmar. Detta görs för att undvika spam till stora grupper med innehåll från en delad enhet. Detta sker på två sätt:

• Om en delad enhet delas direkt med en grupp som har fler än 1 000 personer. Om en delad enhet till exempel delas med en grupp som har 1 200 användare döljs den delade enheten som standard för 200 av dem.
  • Om en delad enhet delas indirekt med över 2 500 personer. Om den delade enheten till exempel delas med 6 grupper med 500 personer vardera ser de första 2 500 personerna som läggs till (från de första fem grupperna med 500 personer) den delade enheten, men därefter döljs den delade enheten för den sista gruppen på 500 personer eftersom de har lagts till utanför gränsen på 2 500.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.