Werkt u met externe collega's en collega's op kantoor? Bekijk hoe u productief kunt blijven in hybride werkomgevingen

Limieten voor gedeelde Drives in Google Drive

Productiviteitshandleiding voor Google Workspace

Op deze pagina

Limieten voor bestanden en mappen in gedeelde Drives

" "

Itemlimiet

Een gedeelde Drive kan maximaal 400.000 items bevatten, inclusief bestanden, mappen en snelkoppelingen. Opmerking: Deze limiet is gebaseerd op het aantal items, niet op het gebruik van opslagruimte. We raden u aan het aantal items in gedeelde Drives ver onder deze limiet te houden. Gedeelde Drives met te veel bestanden zijn soms moeilijk te ordenen en te doorzoeken, of leden negeren veel van de content.

U ziet mogelijk een waarschuwingsbanner als u een gedeelde Drive opent waarvan minder dan 20% van de limiet van 400.000 items over is. U ziet de banner alleen als u items kunt toevoegen aan de gedeelde Drive.

Als u Google Workspace-beheerder bent, kunt u in de Beheerdersconsole zien hoe dicht een gedeelde Drive bij de itemlimiet zit. Zoek naar Gedeelde Drives beheren en bekijk de kolom Itemlimiet.

Limieten voor het delen van bestanden

Een bestand in een gedeelde Drive kan rechtstreeks worden gedeeld met maximaal 100 groepen.

Opslaglimiet

De beheerder kan een opslaglimiet instellen voor gedeelde Drives. Als je een eventuele opslaglimiet en de hoeveelheid gebruikte opslag wilt bekijken, open je het tabblad Details in Drive.

Mappen nesten en verplaatsen

Een map in een gedeelde Drive ondersteunt maximaal 20 niveaus aan geneste mappen. We raden u af veel mappen te maken in één gedeelde Drive. Anders hebben leden misschien problemen met het ordenen en terugvinden van content. In plaats daarvan kunt u content ordenen in meerdere gedeelde Drives.

Als u Drive voor desktop gebruikt, kunt u geen mappen vanuit Mijn Drive naar een gedeelde Drive verplaatsen.

Upload- en kopieerlimieten in gedeelde Drives

" "

Elke gebruiker kan binnen 24 uur 750 GB uploaden en kopiëren naar Drive. Gebruikers die de limiet van 750 GB hebben bereikt, kunnen pas weer bestanden uploaden of kopiëren als de limiet is vernieuwd. De limiet wordt binnen 24 uur vernieuwd.

• U kunt bestanden van maximaal 5 TB uploaden en synchroniseren. Alleen het eerste bestand dat de limiet overschrijdt, wordt geüpload.
  • Bestanden die groter zijn dan 750 GB kunnen niet worden gekopieerd. In plaats daarvan moet u het bestand downloaden en dan uploaden.

Sommige virtuele bestandstypen, zoals bestanden die zijn gekoppeld aan bestanden in andere externe opslagsystemen, kunnen niet worden toegevoegd aan gedeelde Drives.

Lidmaatschapslimieten in gedeelde Drives

" "

Lidmaatschap Limiet per gedeelde Drive
Groepen 100
Totaal aantal leden (groepen en afzonderlijk accounts toegevoegd als leden) 600
Totaal aantal personen (afzonderlijk accounts en groepsleden) 50.000

Binnen de limiet van 600 leden kunnen er maximaal 100 leden groepen zijn. Als u bijvoorbeeld 100 groepen en 100 personen toevoegt als lid aan een gedeelde Drive, kunt u geen andere groep toevoegen als lid, omdat de limiet van 100 groepen voor leden van de gedeelde Drive dan wordt overschreden. U kunt wel nog steeds een persoon toevoegen. De nieuwe persoon brengt het totale aantal leden op 201, dat minder is dan de limiet van 600 leden.

Als iemand lid is van meerdere groepen die lid zijn van de gedeelde Drive, telt deze als één persoon mee voor de 50.000 personen.

Elke groep kan lid zijn van maximaal 30.000 gedeelde Drives.

Limieten voor gedeelde Drives die worden getoond in Drive

" "

In het linkernavigatiemenu staan maximaal 1000 gedeelde Drives. U heeft nog wel toegang tot de andere gedeelde Drives door de rechtstreekse URL te gebruiken of door te zoeken naar specifieke bestanden en mappen in de gedeelde Drives.

Opmerking: Gedeelde Drives worden automatisch verborgen voor groepsleden als een bepaald aantal leden wordt bereikt. Zo voorkomt u dat grote groepen worden gespamd met content uit gedeelde Drives. Dit gebeurt op twee manieren:

• Als een gedeelde Drive rechtstreeks wordt gedeeld met een groep met meer dan 1000 mensen. Als een gedeelde Drive bijvoorbeeld wordt gedeeld met een groep met 1200 gebruikers, wordt de gedeelde Drive standaard verborgen voor 200 gebruikers.
  • Als een gedeelde Driveindirect wordt gedeeld met meer dan 2500 mensen. Als de gedeelde Drive bijvoorbeeld wordt gedeeld met 6 groepen van elk 500 mensen, zien de eerste 2500 mensen (van de eerste 5 groepen van 500 mensen) de gedeelde Drive, maar wordt deze verborgen voor de laatste groep van 500 mensen, omdat deze is toegevoegd nadat de limiet van 2500 is bereikt.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.