Hantera datapolicyer för specifika delade enheter

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Business Standard and Business Plus; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education PlusEssentials, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus; Nonprofits; G Suite Business.  Jämför utgåvor

Som administratör kontrollerar du organisationens policyer för filer på Google Drive, inklusive filer på delade enheter. Som standard gäller de policyer du anger för organisationsenheten på toppnivå för alla delade enheter. Du kan dock tilldela underordnade organisationsenheter delade enheter så att deras policyer tillämpas i stället. Du kan också ange den standardorganisationsenhet som delade enheter skapas i.

Tilldela delade enheter till organisationsenheter?

När du tilldelar organisationsenheter delade enheter får du mer detaljerad kontroll över datadelning, säkerhet och lagring. Exempel:

• Om dina delningsinställningar för Drive inte tillåter delning med externa användare eller flyttning av innehåll till externa Drive-platser för organisationsenheten på toppnivå, men tillåter dem för underordnade organisationsenheter som samarbetar med externa personer. När du tilldelar dessa underordnade organisationsenheter delade enheter kan dessa team använda delade enheter på ett effektivt sätt samtidigt som din övergripande policy förblir mer restriktiv.
  • Om du vill att dataskyddsreglerna för en organisationsenhet att gälla för vissa delade enheter kan du tilldela de delade enheterna till organisationsenheten så att samma dataskyddsregler gäller.
  • Om du ställer in policyer för dataregioner för organisationsenheter och vill att dessa policyer ska tillämpas på data på delade enheter som de använder. Tilldela de delade enheterna till dessa organisationsenheter. På så sätt följer data på de delade enheterna dina policyer för dataregioner.
  • Om du vill ställa in olika lagringsgränser för delade enheter per organisationsenhet. Tilldela organisationsenheter delade enheter och ange sedan lagringsgränser för var och en.

Tilldela en delad enhet till en organisationsenhet

Assign a shared drive to an organizational unit

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Hantera delade enheter.
  4. Hitta en eller flera delade enheter som du vill flytta.
    • Klicka på kolumnrubriken Lagringsutrymme som används om du vill sortera efter användning av lagringsutrymme.
    • Om du vill filtrera listan klickar du på Lägg till ett filter. Du kan filtrera efter Namn på delad enhet, Status, Skapades den, Inga medlemmar och Inga ansvariga.
    • Om du vill hitta delade enheter efter organisationsenhet klickar du på Valda organisationsenheter till vänster. Välj vilka delade enheter för organisationsenheter som du vill se.
  5. Om du vill flytta en enskild delad enhet pekar du på raden och klickar på Merföljt avÄndra organisationsenhet. Om du vill flytta flera delade enheter samtidigt markerar du rutan bredvid varje delad enhet och klickar sedan på Ändra organisationsenhet högst upp.
  6. Välj den organisationsenhet du vill flytta de delade enheterna till och klicka sedan på Fortsätt.
  7. Klicka på Flytta.

Ange standardorganisationsenhet för nya delade enheter

Set the default organizational unit for new shared drives

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Delningsinställningar.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Klicka på Skapa en delad enhet.
  6. För Organisationsenhet för nya delade enheter väljer du vilken organisationsenhet du vill tilldela nya delade enheter.
  7. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.