Åtkomstnivåer för delade enheter

Den här funktionen är tillgänglig i G Suite Enterprise, Enterprise for Education, G Suite Essentials, Business, Education och Nonprofits. Jämför utgåvor

I vissa situationer är åtkomsten begränsad för användare med G Suite Basic. Läs mer om användarbehörigheter i G Suite Basic-utgåvan.

Åtkomstnivåer för användare

Användarna måste ha relevanta åtkomstnivåer för att hantera delade enheter och innehållet på dem.

Uppgift Chef

Innehållshanterare

Deltagare Kommenterat av Läsbehörig
Visa delade enheter och filer
Kommentera filer på delade enheter
Göra, godkänna och avvisa ändringar i filer
Skapa och ladda upp filer och skapa mappar på delade enheter
Lägga till personer i specifika filer i delade enheter
Flytta filer och mappar på en delad enhet
Flytta filer från en delad enhet till en annan delad enhet
Flytta filer från delade enheter till papperskorgen
Radera filer permanent i papperskorgen
Återställa filer från papperskorgen (upp till 30 dagar)
Lägg till eller ta bort personer till eller från delade enheter
Ändra inställningar för delad enhet
Radera en delad enhet

* Standardroll för nya medlemmar.

** Deltagaråtkomst ger skrivskyddad åtkomst till filer i Drive Direktsynk eller filer i Chrome OS Files-appen. Tilldela åtkomstnivån Innehållshanterare till användare som behöver redigera filer i Drive Direktsynk eller Chrome OS.

Begäran om åtkomst till filer på delade enheter – begäranden om åtkomst till filer på delade enheter skickas enbart till den som skapat filen. Om den som skapat filen inte längre är medlem på en delad enhet skickas begäran till de ansvariga för den delade enheten.

Användarbehörigheter i G Suite Basic-utgåvan

Behörighet till delade drivrutiner för G Suite Basic-utgåvan är beroende av om den delade enheten finns inom eller utanför organisationen.

Tillgång till delade enheter inom en organisation

G Suite Basic-användare har inte åtkomst till en delad enhet om den finns i samma organisation om de inte har två eller flera prenumerationer, varav en har en delad enhet.
G Suite Basic-användare kan bara visa filerna för delad enhet på sin egen organisations delade enheter om inte dessa filer har delats direkt med dem. Till exempel kan en G Suite Basic-användare på solarmora.com bara se filer på delade enheter från solarmora.com.

Tillgång till delade enheter utanför en organisation

G Suite Basic-användare utanför en organisation får hantera delade enheter i den organisationen om de har lämpliga åtkomstnivåer. Till exempel kan en G Suite Basic-användare på solarmora.com med behörigheten Ansvarig hantera delade enheter från altostrat.com.
Obs! Beroende på organisationens delningsbehörigheter kan du dela filer direkt med G Suite Basic-användare för att låta dem visa, kommentera eller redigera filer. Läs om hur du styr delning av innehåll på delade enheter.

Administratörsbehörigheter för G Suite

Om du ska kunna hantera delade enheter för organisationen måste du vara G Suite-administratör med behörighet för Drive och Dokument

Med denna behörighet kan du göra följande:

• Aktivera eller inaktivera möjligheter att skapa delade enheter för organisationen. Läs mer
  • Visa och hantera delade enheter i organisationen. Läs mer
  • Lägg till och ta bort personer som kan få åtkomst till en viss delad enhet. Läs mer
  • Styr delningen av innehåll på delade enheter. Läs mer
  • Migrera innehåll till en delad enhet. Läs mer