Få en rapport om inaktiva företagsenheter

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, G Suite Business och Cloud Identity-premiumversion.  Jämför utgåvor

Du kan få en rapport varje månad om företagsägda Android-enheter som inte används och som jobbdata inte har synkroniserats från under de senaste 30 dagarna. Rapporten skickas automatiskt till alla avancerade administratörer och andra mottagare som du anger. Mottagarna kan ladda ned filen för att granska oanvända enheter och vem som senast loggade in på dem.

Obs! De flesta enheter i ditt företagsägda annonsutrymme utvärderas för rapporten. Följande Android-enheter ingår dock inte:

• Personliga Android-enheter i enhetsägarläge (utfasad)
  • Enheter med Android 12 eller senare med en jobbprofil

Vad innehåller rapporten?

Rapporten är en CSV-fil som innehåller följande enhetsuppgifter:

• Serienummer och resurstagg.
  • Datum för första konfigurationen.
  • Tid för den senaste synkroniseringen.
  • E-postadressen till den senast inloggade ägaren.

Aktivera eller inaktivera rapporten eller ändra mottagare

Innan du börjar: Om du vill tillämpa inställningen på vissa användare placerar du deras konton i en organisationsenhet.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avUniversell.
  3. Klicka på Säkerhetföljt avInaktiva företagsägda enheter.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Markera rutan om du vill aktivera automatisk rapportering.
  6. (Valfritt) Om du vill skicka rapporten till fler personer anger du deras e-postadresser i fältet Meddela även.
  7. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Obs! Om du inte vill få rapporten kontaktar du administratören (om du inte är administratör).

Relaterade ämnen