Välj organisationstyp för Google Workspace for Education

Krävs endast för Google Workspace for Education-utgåvor.

När du som administratör konfigurerar Google Workspace for Education i administratörskonsolen måste du välja en organisationstyp för skolan eller distriktet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Kontoinställningar följt av Profil från administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Redigera "" bredvid Organisationstyp.
  4. Klicka på nedåtpilen "" och välj organisationstyp:
    • Grundskola/gymnasium – omfattar förskola, låg-, mellan- och högstadium, gymnasium och skoldistrikt som endast har de här skoltyperna. Välj det här alternativet om majoriteten av eleverna är under 18 år.
    • Högre utbildning – omfattar yrkesskola, högskola och universitet. Välj det här alternativet om majoriteten av eleverna är över 18 år.

Obs! Välj skoltypen Grundskola/gymnasium om du har en blandning av skoltyperna, till exempel både ett gymnasium och universitet.
  5. Klicka på Spara.

Relaterade ämnen