Välj organisationstyp för Google Workspace for Education

Krävs endast för Google Workspace for Education-utgåvor.

När du som administratör konfigurerar Google Workspace for Education på Googles administratörskonsol måste du välja en organisationstyp för skolan eller distriktet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avKontoinställningarföljt avProfil.
  3. Vid Organisationstyp klickar du på Redigera .
  4. Klicka på nedåtpilen  och välj organisationstyp:
    • Grundskola/gymnasium – omfattar förskola, låg-, mellan- och högstadium, gymnasium och skoldistrikt som endast har de här skoltyperna. Välj det här alternativet om majoriteten av eleverna är under 18 år.
    • Högre utbildning – omfattar yrkesskola, högskola och universitet.  Välj det här alternativet om majoriteten av eleverna är över 18 år.

Obs! Välj skoltypen Grundskola/gymnasium om du har en blandning av skoltyperna, till exempel både ett gymnasium och universitet.
  5. Klicka på Spara.

Relaterade ämnen