DomainDiscount24: MX-records instellen

Tip! Only Google Workspace customers who want to use Gmail must change their MX records. You can skip this procedure and continue to use your current email provider with Google Workspace.

U kunt Gmail nu instellen als zakelijke e-mail voor uw domein (en uw domein bevestigen als u dit nog niet heeft gedaan).

Hiervoor moet u inloggen bij uw domeinhost en de e-mails voor uw domein laten doorsturen naar de Google Workspace-servers. Het is net zoiets als een adreswijziging doorgeven bij PostNL wanneer u gaat verhuizen, zodat uw post op het juiste adres wordt bezorgd. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Voordat u begint

• Verifieer dat u de eigenaar bent van uw domein.

U kunt uw domein ook nu verifiëren met een MX-record. We laten u zien hoe dit moet wanneer u de MX-records instelt.

• Maak gebruikersaccounts in Google Workspace voor uw team.

Als uw teamleden al gebruikmaken van e-mail in uw domein (als hun e-mailadres eindigt op uw domeinnaam), moet u hun gebruikersaccounts maken in Google Workspace voordat u de MX-recordinstellingen wijzigt. Anders kunnen ze geen berichten sturen of ontvangen met hun zakelijke adres in Gmail.

Uw MX-records wijzigen

Stap 1: Inloggen bij uw domeinhost

1. Laat de installatie-instructies in de Google Beheerdersconsole open staan.
  2. Open een nieuw tabblad of browservenster en ga naar de site van DomainDiscount24.
  3. Voer de klant-ID of het e-mailadres en het wachtwoord in die u heeft gemaakt toen u uw domein kocht bij DomainDiscount24.
  4. Klik op Login (Inloggen).

Als u uw accountgegevens niet weet, kunt u uw wachtwoord resetten of contact opnemen met DomainDiscount24-support.

Stap 2: Naar uw DNS-records gaan

1. Klik links op Domains (Domeinen) and then My domains (Mijn domeinen).

Domains > My domains is selected.

2. Klik op de domeinnaam die u wilt bevestigen voor een Google-service.
  3. Scroll op het tabblad 'DNS settings' (DNS-instellingen) naar het gedeelte 'Subdomain overview' (Overzicht subdomein). Klik naast het domein dat u wilt verifiëren op Edit (Bewerken).

The Edit button is to the right of the Domain and Details fields.

Stap 3: Bestaande MX-records verwijderen

1. Scroll op de pagina 'DNS settings' (DNS-instellingen) naar het gedeelte 'Mail settings' (E-mailinstellingen).

In dit gedeelte staan uw oude MX-records. Deze zien eruit als: mx-record.uwdomeinnaam.com.

The content of the Server field is selected.

2. Voer een van de volgende acties uit:
    • Als er slechts één MX-record is, selecteert u de record en overschrijft u het in de volgende stappen.
    • Als er meerdere records zijn, plaatst u de cursor in het veld Server. Boven het veld verschijnt het woord Remove (Verwijderen). Klik erop.

The Remove button above an old MX record is selected.

3. Herhaal stap 2 om alle bestaande MX-records te verwijderen.

In de volgende stap voegt u nieuwe records toe.

Stap 4: Nieuwe MX-records toevoegen

Als u uw e-mails wilt laten doorsturen naar uw Google Workspace-account, moet u nieuwe MX-records toevoegen aan uw domein. U moet de volgende records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10

Belangrijk: Bij sommige registreerders moet u een punt toevoegen na de .COM in het MX-serveradres.

1. Selecteer op de pagina 'DNS settings' (DNS-instellingen) de optie A mail exchanger record (MX record) defines the mail server which should be used to process mails for the domain (Een mail exchanger record (MX record) bepaalt welke e-mailserver e-mails verwerkt voor het domein) in het dropdownmenu.

The "A mail exchanger record . . . " option is selected on the drop-down list.

2. Voer 1 in het veld Priority (Prioriteit) in.
  3. Voer aspmx.l.google.com in het veld Server in. Voeg geen punt toe aan het einde van de record.
  4. Klik boven de record die u zojuist heeft ingevoerd op de knop Add (Toevoegen) om nieuwe MX-recordvelden te maken.

The Add button above the MX record is selected.

5. Herhaal stap 1-4. Voer de resterende MX-serveradreswaarden uit de tabel hierboven in en stel de prioriteitswaarden in.
  6. Sla deze stap over als u uw domeineigendom al via een andere methode heeft bevestigd (bijvoorbeeld via een TXT- of CNAME-record).

Ga als volgt te werk om uw domeineigendom te bevestigen:

1. Ga in de Beheerdersconsole naar het gedeelte Uw verificatiecode ophalen en klik op de knop Kopiëren.

The MX records table is shown and a red circle highlights the Copy button next to the MX verification record.
    2. Plak de waarde in de kolom Value/Answer/Destination/Target (Waarde/Antwoord/Bestemming/Doel).
    3. Zorg dat de prioriteit van de record is ingesteld op Laag of op 15 of hoger.
    Opmerking: Als de verificatiecode wordt geweigerd door uw registreerder, verwijdert u de punt na .com.
  7. Klik onderaan de pagina 'DNS settings' op Save (Opslaan).

All 5 MX records are entered.

U gaat terug naar het Subdomain overview (Subdomeinoverzicht), waar de MX-records worden weergegeven.

All 5 MX records are shown in the Subdomain overview section.

Stap 5: Google laten weten dat de nieuwe MX-records kunnen worden gevonden

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Vink de vakjes aan om het volgende te bevestigen:

1. U heeft accounts gemaakt voor alle bestaande e-mailadressen in uw organisatie.

2. U hoeft geen berichten meer te ontvangen bij uw oude e-mailprovider, ze kunnen nu naar Google Workspace worden gestuurd.

3. Klik op Doorgaan.

4. Scroll op de volgende pagina naar beneden en klik op Gmail activeren.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.