Systeem-apps beheren op mobiele apparaten die eigendom zijn van het bedrijf

Als beheerder kunt u gebruikerstoegang tot bepaalde systeem-apps blokkeren op beheerde mobiele apparaten. Systeem-apps zijn vooraf geïnstalleerde apps, zoals Klok en Rekenmachine voor Android, of FaceTime en iTunes Store voor iOS. Veel van deze apps kunnen niet worden verwijderd, maar u kunt wel de toegang tot deze apps toestaan of blokkeren.

Systeem-apps van Android blokkeren of toestaan

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

U kunt alle systeem-apps van Android blokkeren, sommige systeem-apps toestaan of een aangepaste lijst opgeven. Als u systeem-apps blokkeert, worden de apps niet verwijderd, maar hebben gebruikers en andere apps er geen toegang toe.

Opmerking:

• Sommige systeem-apps zijn essentieel om het apparaat te laten functioneren. Deze kunnen niet worden geblokkeerd. De lijst bekijken
  • We raden je af de toegang van gebruikers tot toegankelijkheidsapps te blokkeren.De lijst bekijken
  • Deze instelling wordt alleen toegepast als een apparaat voor het eerst wordt ingeschreven. Als u systeem-apps op de toelatings- of blokkeerlijst zet of deze ervan verwijdert, worden deze wijzigingen niet toegepast op apparaten die al zijn ingeschreven voor geavanceerd mobiel beheer.
Voordat u begint: Als u wilt dat de instelling geldt voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenAndroid.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Klik op Apps en delen van gegevensand thenSysteem-apps.
  5. Kies een optie:
    • Als u alle systeem-apps beschikbaar wilt maken, selecteert u Alles toestaan. U kunt dan nog steeds specifieke systeem-apps blokkeren. Gebruik deze optie als u de meeste systeem-apps beschikbaar wilt maken.
    • Als u de toegang tot alle systeem-apps wilt blokkeren, selecteert u Alles uitschakelen. Alle systeem-apps worden dan geblokkeerd, behalve apps die nodig zijn om het apparaat te laten functioneren. Als u specifieke apps wilt toestaan, kiest u de volgende optie.
      Opmerking: Met deze instelling wordt de toegang tot Android-apps die u op de lijst 'Web- en mobiele apps' zet, niet verwijderd. Zie Mobiele apps op de lijst met beheerde apps zetten voor meer informatie.
    • Als u de toegang tot de meeste systeem-apps wilt verwijderen, selecteert u Bepaalde systeem-apps toestaan. Geef op welke systeem-apps zijn toegestaan. Voer de pakketnaam in van de app en klik op App toestaan. Als u de pakketnaam van een app niet weet, bekijkt u de mobiele apparaatgegevens in de Beheerdersconsole. Als de app daar niet staat, neemt u contact op met de fabrikant van het apparaat of de reseller.
  6. Als u de vorige opties wilt overschrijven en specifieke systeem-apps wilt blokkeren, voert u onder Bepaalde systeem-apps uitschakelen de pakketnaam van de app in en klikt u op App uitschakelen. De apps die u hier toevoegt, worden geblokkeerd.
  7. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Systeem-apps van iOS blokkeren of toestaan (alleen apparaten die eigendom zijn van het bedrijf)

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Standard, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Op iOS-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf kunt u gebruikerstoegang tot veel systeem-apps blokkeren, zoals FaceTime, iMessage en AirDrop. Zie Instellingen toepassen op iOS-apparaten voor meer informatie.

Essentiële systeem-apps van Android

Sommige systeem-apps zijn essentieel voor het functioneren van een apparaat. U kunt deze essentiële systeem-apps niet uitzetten:

• android
  • com.android.bluetooth
  • com.android.contacts
  • com.android.keychain
  • com.android.keyguard
  • com.android.launcher
  • com.android.nfc
  • com.android.phone
  • com.android.providers.downloads
  • com.android.settings
  • com.android.systemui
  • com.android.vending
  • com.google.android.deskclock
  • com.google.android.dialer
  • com.google.android.gms
  • com.google.android.GoogleCamera
  • com.google.android.googlequicksearchbox
  • com.google.android.gsf
  • com.google.android.gsf.login
  • com.google.android.inputmethod.latin
  • com.google.android.marvin.talkback
  • com.google.android.nfcprovision
  • com.google.android.setupwizard
  • com.google.android.webview
  • com.samsung.android.contacts
  • com.samsung.android.phone

Toegankelijkheidsapps voor Android

Sommige Android-systeem-apps zijn bedoeld voor toegankelijkheid. We raden je af gebruikerstoegang tot deze apps te blokkeren:

• com.google.android.accessibility.soundamplifier
  • com.google.audio.hearing.visualization.accessibility.scribe

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.